Majdnem 8 hónapos kislányom elkezdett válogatni. Mit
tegyek?
Fűszerezd neki rendesen az ételt,és ne turmixold,hanem darabos legyen.Változik az ízlésük ilyenkor.
A szomszéd kislány még nem volt egészen 8 hónapos,amikor kiköpte a bébiételt,és a szülők tányérjából kivette a paprikáskrumplit,és csak azt volt hajlandó megenni.Az anyukája egészen kétségbe esett, a gyereknek nem lett semmi baja.Azóta a felnőttek ételét eszi délben.
Ilyen baba is van.
Ha nem eszik meg valami,akkor ne adj neki mást.Nem baj,ha kimarad egy étkezés.De ha mást adsz,akkor hozzászokik a válogatáshoz.
2010. márc. 17. 21:28
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, gondoltam már a fűszerekre. Meg fogom próbálni. Én is arra gondoltam, ha mást adok megszokja a válogatást, de ennie kell, mert mondom sír és nem hagyja abba (éhes). A mi kajánra is gondoltam...hát...nem igen fogom merni még... pedig a párom is ezt mondja...
kérdezd meg a védő nődet hogy mit ajánl.
2010. márc. 17. 21:41
Bébiétel, vagy főzöl? Ha bébiétel, akkor milyen márka?
2010. márc. 17. 21:48
5/10 A kérdező kommentje:
Főzök is és bébiételt is adok. Kecskemétit vagy Univert. De eddig megette az enyémet is és a bébiételt is.
Gondoltam, hogy Kecskeméti vagy Univer. Az a baj ezekkel, hogy nagyon ízetlenek. Tudom, hogy kicsit drágább a Nestlé és a Hipp, de sokkal finomabb. Az enyém az én főztömtől elsírta magát (pedig jól főzök), de ezeket imádta. Most 2,5 éves, de a mai napig tartok itthon Nestlé Bio bolognai spagettit, mert ha minden kötél szakad, azt bármikor megeszi. A humanat nem ajánlom, mert az nem olyan jó, mint amennyire drága.
2010. márc. 17. 21:57
7/10 A kérdező kommentje:
Csak az a gond, hogy én sosem veszek bébiételt, ugyanis kaptunk ajándékba és ha 100 üveg nincs még, akkor egy sem...
Az én kisfiam 8,5 hónapos, és ma először nem ette meg az ebédet! Spenótot csináltam, korábban már kapott kétszer, jóízűen megette, ma meg az első kanálnál kirázta a hideg, a másodiknál meg öklendezett tőle. Eddig mindig mindent megevett, általában főzök, nagy ritkán kap üvegest, de eddig minden jó volt neki.
2010. márc. 17. 23:02
Szia
az én kislányom is ezt csinálta. Elkezdtük a hozzátápláslást, akkor minden izlett neki, aztán egyik napról a másikra csak a sürőtököt ette meg és a gyümöllcsöket. Én ugy oldottam meg hogy felesbe adom, pl fél adag züldség fél adag gyümölcsel. Igy mindent megeszik, kivéve a brokkolit. Nekem azt mondták, hogy sok baba jobban szereti az édes dolgokat és ezért elutasitja a tö bbit és hogy majd szépen lassan kezdjem csökkenteni az "édes" arányát. Most 9 hónapos
2010. márc. 18. 13:34
10/10 A kérdező kommentje:
Kösz a tippet! A zöldbab is lecsúszott egy kis almával :)
Kapcsolódó kérdések: