2 hónapos tápos babánál meg lehet kezdeni szépen lassan
a kóstoltatást?
Figyelt kérdés
Első baba és teljesen tanácstalan vagyok mivel az idősebb korosztály azt mondja hogy már 6 hetestől lehet. Ma meg van aki semmit nem ad fél évesig. Most akkor hogy kell? Én már nagyon szívesen adnék neki ha ezzel nem ártok.
2008. szept. 11. 13:52
1/9 anonim válasza:
Nem! A legújabb Európai ajánlást tudom neked mondani, amit nem sokára átvesz a hazai szakmai plénum is. 17hetes és 26 hetes kor közt szabad megkezdeni a hozzá táplálást. Egyelőre elegendő neki a tápszer. Majd kb 4 hónapos kora körül kezd el a kóstolgatást. Addig ne hallgass senkire csak a szívedre.
2008. szept. 11. 14:03
2/9 anonim válasza:
Én is adtam 6 hetesen semmi baja nem lett,kicsit olyan ez ha nem adsz fél éves koráig akkor több tábszert veszel! Szóval van ebben egy kis üzlet is.Próbáld meg nyugodtan alma,barack,sütötök,krumpli,sárgarépa
2008. szept. 11. 14:06
3/9 anonim válasza:
bocsi *tápszer
2008. szept. 11. 14:07
4/9 anonim válasza:
Mi is két hónaposak vagyuk és mi ma kezdjük a kóstolást,mert a tejem nem elég és a védőnőnk tanácsára ma megkóstoljuk az őszibarackot,hogy egy étkezést ami eddig tápszer volt kiváltsunk.
Amúgy nekünk azt mondta,hogy mivel elértük a 6.5kg-ot ezért nyugodtan adhatjuk neki a gyümölcsöt fokozatosan.Ma két kávéskanállal kezdjük!
Egyébként én is tápszeres voltam csecsemőnek és anyu is már két hónaposan inább gyümölcsel etetett,mint tápszerrel és itt vagyok nincs semmi bajom és nem is volt!
Sikeres kósolgatást!!!
2008. szept. 11. 14:18
5/9 anonim válasza:
Az én anyukám is kb. 3 hós koromtól hozzátáplált almát reszelt keksszel. De a mai tudomány szerint még egy 3 hós baba emésztőrendszere is éretlen erre, nemhogy a fiatalabbaké. Így szerintem egyelőre csak tápszer, aztán betöltött 4. hónaptól lehet kóstoltatni. A védőnőm szerint először csak gyümölcslét egyszerre egyfélét, aztán utána lehet pürés gyümölcsöt és zöldséget adni neki. 3,5 hónapos kislány anyukája.
2008. szept. 11. 14:19
6/9 anonim válasza:
Mi 8hetesen kezdtük az almalevet és imádja.Egy két kávéskanállal adok neki.Nekem anyum is és nagyim is azt mondta,régen 2-3hetes kortól adták már a gyerekeknek az emésztésük miatt.Én is kóstoltatom,de pépeset én is csak olyan 3-4hónap körül adok majd neki.Szerintem nyugodtan kóstoltasd meg vele,semmi baja nem lesz.9hetes baba mamája
2008. szept. 11. 15:30
7/9 anonim válasza:
Nem arról van szó hogy imádja a gyerek vagy sem hanem az éretlen bélrendszere még nincs felkészülve rá!!!
Régen 6 hósan már töltött káposztát is etettek a babákkal meg előre megrágták nekik. Ezért van ennyi kövér és allergiás felnőtt.
2008. szept. 11. 17:21
8/9 anonim válasza:
Ne haragudj de se kövér nem vagyok se allergiás mert 1 hónapos koromtól kaptam gyűmölcsöt,zöldséget,sőt tehéntejet mert az akkori tápszereket kihánytam.Mégis szerinted a gyümölcstöl lesznek kövérek az emberek? Ezt a hülyeséget.
2008. szept. 11. 17:26
9/9 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok, akit teljesen lepontoztatok. Nem írtam alá,hogy dietetikus vagyok és ez a legújabb ajánlás védőnőktől, gyerekorvosoktól származik. Melyet egy hétvégén zajlott továbbképzésen osztottak meg velünk.
Éretlen emésztőrendszerrel etessétek nyugodtan a gyereket minden félével. Aztán ne csodálkozzatok ha majd felnőtt ként panaszkodik, hogy itt fáj ott fáj, bélgyulladása van, túlsúlyos, esetleg cukorbeteg. Ezek mind mind olyan dolgok amik most megelőzhetők. De mivel csak kb 20-30 év múlva alkunak ki ki nem sz--rja le, nem az én bajom. Pedig dehogy nem, majd ti izguljatok halálra magatokat anyósként egy-egy rosszabb periódusban vagy műtétekor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!