Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Babátok megszületése...

Anyukák! Babátok megszületése után mikor tudtatok ellátni nagyjából a háztartást?

Figyelt kérdés

Kicsit lelkiismeret furdalásom van e miatt igaz még picike a babám (3hetes) de zavar hogy mire hazajön a párom nem tudom legalàbb meleg ebéddel vàrni.

Még kàosz van a mindennapjainkban de remélem hamarosan helyre áll a rend.

Nàllatok ez hogy alakult? Mesélnétek?

2015. okt. 21. 12:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
55%
3 hetes a fiam, már most nagyjából megy. A nagyjából nekem nem elég, mikor itthon van a férjem akkor tudok megcsinálni normálisan mindent. Nem egyszerű eset, szenvedett pukival/kakival sokáig és nyűgös is volt folyamatosan, főzni csak akkor tudtam amikor itthon volt a férjem de családunknak hála nem is kellett csak ritkán, sokszor hoztak nekünk kaját. Már most jó.
2015. okt. 21. 13:01
 12/27 anonim ***** válasza:
53%
Én egyből meg tudtam csinálni. Lányom 2-3 óránként evett, aztán aludt is tovább. Szóval igazából nem is kellett vele foglalkoznom azon kívül, hogy megetettem, átpelusoztam, este meg megfürdettem.
2015. okt. 21. 13:05
 13/27 anonim ***** válasza:
68%

Az en babam nappal nem aludt, nekem meg fejnem kellett hetekig h szaporitsam a tejet, igy a napom abbol allt, hogy szopi, tapszer, fejes - es ugyanez elorol ejjel nappal.

Valaki azt urha az ejkora babak

csak alszanak. Az enyem SOHA nem aludt nappal. Ugyhogy errol ennyit.

2015. okt. 21. 13:06
 14/27 A kérdező kommentje:

Hát igazán irigyellek benneteket.

Mióta itthon vagyunk nem igazán volt két egyforma napunk,mindig összevissza alszik el,eszik,kel szóval nem tudom hogy csináljam, ráadásul hasfájós és nyügös baba. Eleinte még aludt 3-4óràt egyhuzamban de màr az sem jellemző. A mosás mosogatás még megy de ha bele akarok vágni a főzésbe attól félek megébred és félbemarad. :(

2015. okt. 21. 13:14
 15/27 anonim ***** válasza:
37%

Hogy mikortól tudtam volna, nem tudom. Nálunk és férjeméknél is tartja magát a 6 hetes gyerekágyas hagyomány. Mondjuk azért az idősebbek (nagyszüleim és férjem nagyszülei) kicsit túlzásba estek, kb azt várták volna hogy 6 hétig csak a babát látom el.

3 hét után köszöntem meg a segítségüket, onnantól mindent újra a férjemmel ketten csináltunk.

Nagyon hálás voltam/vagyok nekik, szerintem ez a 3 hét nyugalom segítette a gyógyulásom és a babára hangolódást, a szoptatást.

2015. okt. 21. 13:18
 16/27 anonim ***** válasza:
67%
Én két hétig nem tudtam se ülni se állni a fekvés is fájt a gátsebem miatt. A wc-re sírva mentem, ami után 15percig zuhanyoztam hogy kibírjam a fájdalmat. Két hét után tudtam meginni a reggeli tejes kávémat úgy, hogy dupka párnán ültem a széken féloldalasan. Szóval nem vagyok szuperanyu :) de anyukám két három napi ennivalót mindig hozott előre amiből egy falatot se bírtam enni. Kb a 3. héten helyreállt a rend utána elkezdtem tenni venni. Ezt csak azért írtam le, hogy nehogy azt hidd hogy mindenki bevásárol a húsleveshez már a kórházi zöldségesben :)
2015. okt. 21. 13:20
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
Hat hónapos a picim, és még mindig nem látom el úgy a háztartást mint baba előtt. Igazi örökmozgó a pici, mindig a nyomában kell lenni. Mikor 5 hetes volt akkor költöztünk, még nem teljesen bababarát az új hely, és pl a konyha túl hideg mostanában ahhoz hogy ott legyen mellettem, inkább nem főzök annyit.
2015. okt. 21. 13:23
 18/27 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó vagyok. Engem szerencsére a szülés nem viselt meg, másnap gyalog jöttünk haza, de az első 6-7 hetet folyamatos szoptatással töltöttem. Semmi házimunka, meg ilyenek.
2015. okt. 21. 13:24
 19/27 anonim ***** válasza:
71%

nem nagyon volt segítségem, férjem sem tudott itthon maradni, de nem is baj, szép lassan csinálgattam :)

mi kedden jöttünk haza, akkor már főztem, de rájöttem, hogy ez még nem jó, mert míg a porszívót kikapcsolom, a kaját nehezebb volt otthagyni, így azt inkább rendeltem 3 hétig, akkor volt karácsony, utána már főztem.

a háztartást meg tényleg úgy csináltam, hogy ha aludt akkor belekezdtem, majd félbehagytam, újra elaludt, újra folytattam, így kb soha nem fejeztem be, de nem volt azért felfordulás :)

2015. okt. 21. 13:28
 20/27 anonim ***** válasza:
78%

Hát úgy látszik, akkor én leszek a kivétel! 3 gyerekem van, mindnél volt annyi segítségem, amennyit igényeltem. Az elsőnél 2 hétig itt volt anyu, főzött, takarított helyettem, én csak a babával foglalkoztam, rettentően meg voltam ijedve. A 2 hét után a főzést, takarítást akkor csináltam, amikor a férjem megjött. Akkor állt be rendesen a napirendünk, amikor kb 2 hónapos lett a kicsi, akkor már a takarítást napközben megoldottam, de főzni este főztem frissen.

A második gyerek hasfájós volt 4 hónapos koráig, 10 percnél többet nem aludt egyhuzamban addig. Na mellette semmit nem tudtam csinálni. Férjem rengeteget segített, de a kaját pl rendeltük. 4 hónaposan egyik napról a másikra elvágták a hasfájást, de kb 2-3 hét volt, mire napirendet kialakítottunk. A 3. szerencsére tök nyugis, mellette simán ki tudok takarítani, de főzni este főzök frissen.

Biztos bennem van a hiba, de én nem érzem magam szarul, ha éppen elmarad a mosogatás, vagy a vasalás csúszik pár napot. Sőt a férjem sem érzi szarul magát, hogy nem nyolcfogásos vacsi, terített asztal, meg kincstári rend várja, ha hazaér. Nyilván alaovetően rend van, meg tisztaság, de a ház van értünk, nem mi a házért. Nem értem miért lenne elvárás, hogy 3 hetes gyerek mellett minden flottul menjen. Nem cseléd vagy basszus, ha nem lett kész a kaja, mire hazaér a férjed, akkor nem lett kész. Megcsináljátok együtt, vagy rendeltek valamit. Ne legyél már mártír anyu, a gyerek a fontos, meg hogy te is tudj pihenni. Nem azt mondom, hogy ne csinálj semmit, meg halmokban álljon a kosz, de tökéletesnek sem kell lennie mindennek. Nem kell beledögleni a háztartásba, meg a gyereknevelésbe. Mérlegelj, hogy mi a fontos. Nem gép vagy, meg cseléd se, hogy mindennek mennie kelljen már a hazajövetel napján.

Illetve persze lehet mártírként élni, meg beledögleni, de csakazértis megcsinálni mindent, csak sok értelme szerintem nincs. A gyerek leszarja, hogy el van-e mosogatva, vagy ki van-e vasalva a ruha, neki egy boldog, kiegyensúlyozott anya kell, aki ott van vele, ha kell. A férjről hasonlóan tudok nyilatkozni, őt sem különösebben érdekli a háztartás, amíg alapvetően rend van, ellenben egy kedves, vidám kiegyensúlyozott feleségnek nagyon tud örülni... Legalábbis az én férjem biztosan. :)

2015. okt. 21. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!