Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor szoktattad le az esti...

Mikor szoktattad le az esti lefekvés előtti tej, tápszerivásról?

Figyelt kérdés
gondolok itt a klasszikusan lefekvéshez betermelt adagra, mikor és hogyan tudtátok elhagyni?
2015. okt. 19. 20:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

szerintem kell utána fogat mosni főleg a tehéntej után, a lányom részben tehéntejet iszik, és nekem nagyon rosszak a fogaim, genetikailag, szóval szeretném neki ápolni, arról nem is beszélve hogy tejben nagyon gyorsan szaporodnak a baktériumok, egyáltalán nem higiénikus szerintem úgy lefeküdni hogy az ember előtte tejet iszik és utána nem mos fogat.

köszönöm a válaszokat, akkor egyenlőre nem erőltetem még hogy elhagyja, csak kicsit korábban fogja megkapni és utána fogat mosunk.

2015. okt. 20. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Én viszont egyetértek azzal, aki azt írta,hogy nem ettől romlik a fog. Ha alapból egy nap többször meg van neki mosva, akkor nem abból lesz a baj,hogy tej után már nem. Mi mossuk reggel 4 éves fiamnak, az oviban is mossák egyszer, ill. ő fürdés közben is szokta este, igaz, utána még van,hogy eszik. De legalább jó "viccnek" tartja, és szépen megtanulta már 4 évesen megmosni magának. Viszont ő is iszik este tejet alváshoz, és utána már nem mossuk meg.

Anno anyu mondta,hogy én is ittam 6 éves koromig lefekvéshez, és nem mindig mostam utána fogat, mégis jók a fogaim. Viszont azt korán megszoktam,hogy napközben többször mossak fogat.

2015. okt. 20. 10:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Kislányom 28 hónapos. Este 7 körül vacsi,8-kor fürdés,utána tejital és fogmosás,alvás. Nagyon élvezi a "tápizást",ezért szerintem nem mostanában fogom tudni róla leszoktatni. Én ezen azért aggódom,mert nem tudom mi lesz a szobatisztasággal,ha este ennyit iszik. :) Próbáljatok meg Ti is utána fogat mosni.
2015. okt. 20. 12:28
 14/14 A kérdező kommentje:

jó hát amilyen sz..ok a fogaim én biztos nem kísérletezgetek rajta, hogy vajon elromlik e tőle a foga vagy nem...

nem tudhatjuk, még a fogorvosok sem tudnak abban megállapodni, étkezés után mennyi idővel kell fogat mosni, és hogy pl szabad e cukor után közvetlen fogat mosni vagy nem...állandó vita kérdés ez, én meg úgy gondolom, a legjobb, ha nincs semmi az ember szájában mikor lefekszik, a száj természetes baktérium kultúrája mellett persze...

de most nem ez volt a kérdés lényegében, amit tudni akartam arra választ kaptam. köszönöm.

2015. okt. 20. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!