1,5 éves baba már nézhet mesét, a ti babátok szokott?
Őszinte leszek, és az én másfél éves fiam az egész napos játék és közös program mellett naponta megnéz egy-két bogyó és babócát.
Semmi baj a fejlődésével, értelmes, okos fiú, és nem zombul a mese előtt, sokszor kommentálja, vagy egy-egy kedves jelenetnél nevet.
mindenesetre ha megnézed, hogy a szemükkel még nem tudnak olyan gyorsan nézni, így nem is tud örömet okozni sokszor
pl én 1,5 évesem nézi pl a youtuben a maki majmos babazenét
és épphogy megörül az egyik majomnak, már beugrik egy másik egy másik képen
vagy nyúlt a farmos dalban a malac felé, mire ugye jött még egy még egy, magyarán azt se tudja hirtelen hova nézzen, és még ráörülni se tud, már eltűnik...
ha érdekel, erről a maki majmosról írtam
https://www.youtube.com/watch?v=HJPYDUUOWo8#t=22
17:00 tól meg a farmos
https://www.youtube.com/watch?v=HJPYDUUOWo8#t=22
sajna a magyar verzió extra gagyi :(
Dehogy gond! Legyen tartalmas a napja, csinálj neki változatos programokat, ha otthon vagytok egy csúnya esős napon, futkározzatok, olvassatok, játsszatok, rajzoljatok és nyugodtan bújjatok össze egy fél órára momdjuk a Bogyó és Babóca előtt.
Az én lassan 3 éves fiam naponta megnézi a kedvenc meséjét, nem ül órákat a tv előtt, emellett mindenféle tevékenységet csinálunk, rengeteget játszunk. Nála érdeklődőbb, energikusabb kisgyermeket nem sokat ismerek.
Szval fő a mértékletesség!
"Nem néz tv-t. Futkározunk, játszunk helyette."
Persze, hiszen aki megnéz napi fél óra Bogyó és Babócát, az a fennmaradó 23 és fél órában sem szaladgál. Logikus.
hát köszönöm a válaszokat.
különben a bátyám barátnőjének fia most ment iskolába, 2 éves kora óta minimax függő.
az anyukája egyedül neveli, segítsége nincs, tanítónéni szóval pénze se bébiszitterre, így relatíve korán kezdte a tvzést a gyerek. Viszont mikor épp nem tvzett, most nem tudom napi mennyi idő járt neki akkor tanító néni lévén rengeteget foglalkozott vele, a gyerek a legjobb tanuló az osztályban eddig, nagyon penge agyban, egyedüliként olvas, összead, kivon stb, nagyon szépen rajzol és énekel, sportol, szóval szerintem tényleg a mérték a lényeg és hogy az az idő amit nem tv nézéssel tölt az tartalmas legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!