Pár hónapos kisbabát hogyan kell először másra bizni pár órára?
Szoptatom, de visszaérnék az etetésre. Szóval igazán csak 2-3 óráról lenne szó.
3 hónapos de sajnos eddig eléggé elzárkóztunk, szóval nem igazán ismer rendesen senkit. Mennyi idő kell hogy megszokjon embereket?
Szerintem lehet több ember is, aki olykor vigyáz rá, nálunk mindkét nagymama szokott felváltva (igaz nem túl gyakran) felügyelni.
Az én véleményem szerint olyan hosszú ismerkedés nem szükséges, néhány alkalommal ha találkoztok előtte a vigyázóval, az azért jó, illetve szerintem az is fontos, hogy amikor rábízod másra, akkor legyen egy kb. fél óra, amíg mind együtt vagytok, és úgy mész el, ne az legyen, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnsz.
Nálunk először három és fél hónaposan vigyázott rá a mama, amíg mi elmentünk moziba évfordulót ünnepelni, most egy éves a fiam, kb. 1-2 havonta van néhány órát nagymamákra bízva, viszont éjszakára még nem volt máshol. Napközben ott hagyjuk a mamáknál, ha viszont esti programunk van (eddig 2x volt), akkor a mama jön át hozzánk.
Én még annyit szoktam csinálni, hogy mindig elmondom a gyereknek, hogy most kivel lesz és kb. mikor jövök, akkor is ha még életkorából fakadóan nem igazán érti, én fontosnak tartom "megbeszélni" vele.
Mindig elköszönök a gyerektől, de nem nyújtom hosszúra a búcsút (ez nyilván egy három hónaposnál nem is kérdéses).
Van olyan, hogy úgy ébred, hogy nem vagyunk ott, ezt altatás előtt el is mondom :)
Valószínűleg én kicsit túlkombinálom ám a dolgokat, most így leírva vicces is, hogy egy egy év alatti gyerekkel így megbeszélem a dolgokat, de az én lelkemnek így jó.
Eddig nem láttam a gyereken, hogy megviselte volna, hogy néha nélkülünk van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!