Szedett vki frontint terhessége alatt?
"Az alprazolámot nem ajánlott alkalmazni a terhesség alatt, kivéve az orvosa kifejezett utasítására.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Frontin tabletta szedése a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt az újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődés lassulást tapasztaltak. Ezért ha Ön terhes vagy terhességet tervez, tájékoztassa erről kezelőorvosát.
Ha az alprazolám kezelés a terhesség késői szakaszában szükséges, kerülni kell a magas dózisok alkalmazását és az újszülöttet monitorozni kell.
Az alprazolam kis mennyiségben jelenik meg az anyatejben. A gyógyszer alkalmazása alatt nem ajánlott szoptatni."
Sziasztok.
Én még új vagyok itt, és gondoltam hozzászólok, ez az első hozzászólásom csak olvasgatni szoktam.
5. babámmal voltam terhes, elötte egy évvel pánikbeteg lettem. Szedtem falvent 75 mg-ot,majd a terhességem elején volt gyógyszerváltásom velaxin 50 mg-ra.
Egész terhességem alatt ki akart szakadni a gyomrom, öklendeztem, enni alig tudtam rendes ételt csak gyümölcsöket ami nyugtatta a gyomromat. Elmentem ultrahangra ahol magzatvíz telődést állapítottak meg, a nyelőcsövére gyanakodtak a babámnál. Kéthetente jártam párszor, majd egyszer jó lett az ultrahang, többet nem kellett mennem, hiába kértem, mert éreztem, hogy valami baj van. Hiába mondtam, hogy ezt a gyógyszert szedem, a nagykönyvbe sem találtak semmi információt. Mikor megszületett a babám, október 25-re voltam kiírva, október 6-án született, 3450 grammal, 51 cm-rel, szép erős kisfiú lett. Műsnap vették észre, hogy lágyszájpad hasadékos. Megmondom őszíntén, nem tudom, hogy a gyógyszer, vagy a gyógyszerváltoztatás miatt lett-e beteg, de azt tudom, hogy azóta is magamat okolom.
A szájpadzáró műtét tavaly júliusba jól sikerült, de a fülét most műtik másodszor október 15-én. Épp ma 6-án 3 éves a drágaságom, egy imádnivaló kisfiú.
Nem azért írtam le mindezt, hogy bárkit megrémítsek, mert csak a jóisten tudja mi miért van. Mindenkinek kívánok egészséges várandósságot és egészséges kisbabát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!