Hogyan segítsek neki, hogy hason fekve emelgesse a fejét?
A kisfiam 10 hetes múlt. Eleinte egyáltalán nem fordítottam hasra, mert örültem, hogy első gyerek lévén egyáltalán fel bírom emelni, és nem ejtem el. Később nagyon tiltakozott a hasra fordítás ellen, kicsit emelgette magát, de sírt, és visszafordítottam. Most függőleges helyzetben teljesen stabilan tartja magát, gyönyörűen fejlődik a szem-kéz koordinációja, nézelődik, ahogy csak tud, nagyon jól gyarapszik, rúgkapál, beszélget.
Viszont ha hasra fektetem, eszében sincs megemelni magát, maximum egyik oldalról a másikra fordítja a fejecskéjét. Legalább most már nem sír.
Aggódom, hogy így nehezen fog megfordulni, mászni. Mit tehetek?
Előljáróban: a baba tudja, hogy hogyan érzi jól magát.
Amit én tapasztaltam: hason fekve sokkal gyorsabban elalszanak a babák, mert kevesebbet tudnak mozogni (lábukkal kezükkel nem tudnak úgy hadonászni), és gyorsabban kifáradnak.
Ha hasra akarod tenni, akkor érdemes valami érdekes képet (pl: olyat amin nem egyenese vonalak vannak, hanem pl. hullámos csíkok) tenni felé. A hullámos csíkos dolgokat nagyon szeretik a babák. Akár te is csinálhatsz fekete-fehéret. Nekik még a kontraszt az érdekes, nem az, hogy csilivili legyen.
Lányom is kb ilyenkor kezdte el egyik napról a másikra megtartani a fejét, igaz ő mindig hason alszik.
Erőltetni semmit nem kell, tudja ő mikor mire képes.
De néha , naponta 2-3 alkalommal lehet hasra tenni, játékokat elé tenni, és ez ösztökéli, hogy felnézzen. VAgy vedd a mellkasodra, ülj le vele kicsit csússz lejjebb, és beszélj hozzá fel fog nézni rád:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!