Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan segítsek neki, hogy...

Hogyan segítsek neki, hogy hason fekve emelgesse a fejét?

Figyelt kérdés

A kisfiam 10 hetes múlt. Eleinte egyáltalán nem fordítottam hasra, mert örültem, hogy első gyerek lévén egyáltalán fel bírom emelni, és nem ejtem el. Később nagyon tiltakozott a hasra fordítás ellen, kicsit emelgette magát, de sírt, és visszafordítottam. Most függőleges helyzetben teljesen stabilan tartja magát, gyönyörűen fejlődik a szem-kéz koordinációja, nézelődik, ahogy csak tud, nagyon jól gyarapszik, rúgkapál, beszélget.

Viszont ha hasra fektetem, eszében sincs megemelni magát, maximum egyik oldalról a másikra fordítja a fejecskéjét. Legalább most már nem sír.

Aggódom, hogy így nehezen fog megfordulni, mászni. Mit tehetek?

2008. szept. 9. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Semmit ne tegyél. A babád tudja hogy neki mi a jó. A kislányom is utált hason feküdni, annyira, hogy ha véletlenül hasra gurult akkor addig sírt amíg vissza nem fordítottuk, mert ő akkor még nem bírt. Három hónapos koráig csak háton és oldalt feküdt és aludt. Aztán elkezdett egyre jobban forgolódni és most már színte mindíg hason vagy féloldalasan kicsavarodva alszik. Ma volt 19. hetes. A fejét pedig születésétől tartotta. Úgyhogy hagyd a babódat ne félj szépen fog tudni mászni is ülni is és mindent amit kell. A lényeg hogy semmit nem szabad erőltetni. Majd ő mindent csinál a maga ütemében. Azzal tudod ösztönözni hogy forogjon, hogy a játékait egyik vagy másik oldalra teszed, de ezzel is ráérsz még pár hetet. Boldog babázást.
2008. szept. 9. 23:02
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
szerintem is a játékaival csábítgasd, de nem szabad erőltetni. Ha betölti a három hónapot el lehet kezdeni vele a babaúszást is, legalább te is kikapcsolódsz egy kicsit. Szerintem még nagyon korai emiatt aggódnod
2008. szept. 9. 23:20
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
az esti fürdetés után fordítottam hasra a kislányomat 1 hetes kora óta , nagyon rövid időre, a doktornéni javaslatára.Azt mondta, így erősödnek a hátizmai. Most 6 hetes, hason fekve tartja a fejét, és rendszeresen, nappal, hason alszik.Szerintem minden baba más, ezért az előző hozzászólóknak igazuk van, idővel a Te gyermeked is szépen megfordul majd. Türelem! Az sok mindent megold
2008. szept. 10. 07:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Előljáróban: a baba tudja, hogy hogyan érzi jól magát.

Amit én tapasztaltam: hason fekve sokkal gyorsabban elalszanak a babák, mert kevesebbet tudnak mozogni (lábukkal kezükkel nem tudnak úgy hadonászni), és gyorsabban kifáradnak.

Ha hasra akarod tenni, akkor érdemes valami érdekes képet (pl: olyat amin nem egyenese vonalak vannak, hanem pl. hullámos csíkok) tenni felé. A hullámos csíkos dolgokat nagyon szeretik a babák. Akár te is csinálhatsz fekete-fehéret. Nekik még a kontraszt az érdekes, nem az, hogy csilivili legyen.

2008. szept. 10. 08:31
 5/6 anonim ***** válasza:
81%

Lányom is kb ilyenkor kezdte el egyik napról a másikra megtartani a fejét, igaz ő mindig hason alszik.

Erőltetni semmit nem kell, tudja ő mikor mire képes.

De néha , naponta 2-3 alkalommal lehet hasra tenni, játékokat elé tenni, és ez ösztökéli, hogy felnézzen. VAgy vedd a mellkasodra, ülj le vele kicsit csússz lejjebb, és beszélj hozzá fel fog nézni rád:-)

2008. szept. 10. 11:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam az utóbbit. Így persze ugyanúgy tartja magát, mint ha függőlegesen van. Csak annyi a gondom, hogy a gyerekorvosunk macerál vele, és a tanácsadáson ezt nem tudjuk bemutatni:(
2008. szept. 10. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!