Kései keresztelőnek számít, ha egy éves lesz már a gyerekünk, mire megtartjuk?
Figyelt kérdés
2010. márc. 14. 21:57
1/14 anonim válasza:
Miért lenne késő, bármikor meg lehet keresztelni.
2/14 anonim válasza:
Szia
Sógornőmnek és kisfiának egyszerre volt a keresztelője :)
Az én lányomnak is 1 évesen volt a keresztelő megtartva,kivártuk a jó időt,hogy mégse a hidegbe fagyoskodjunk.
3/14 A kérdező kommentje:
Pár hónapos korukban "szokás", legalábbis eddig azt hittem. De nálunk többminden közbejött, emiatt tolódott és még tolódik.
2010. márc. 14. 22:01
5/14 anonim válasza:
Szia! Én 4 éves koromtól jártam hitoktatásra és utána nyolc évesen lettem megkeresztelve! Szerintem nem késő!
6/14 anonim válasza:
Én gyerekem másfél éves, és 3 éves kora körülre van tervezve a keresztelő :)
7/14 anonim válasza:
A lányom most 4 éves, és nincs megkeresztelve, mert mikor terveztük épp terhes lettem, így arra jutottunk megvárjuk a kistesót, és egyben lebonyolítjuk az egészet!Sosem késő!
A bátyám párja pogány (csúnyán mondva) De megszeretné keresztelni a fiukat.Így megbeszélte a pappal, hogy egy mise alatt lezavarják a kisfiú, és az anyukája keresztelőjét!Ezért mondom , sosem késő!
8/14 anonim válasza:
A mienk is legalább 10 hós lesz, mire eljutunk oda. De engem ez egyáltalán nem izgat, én nem fogom mínuszban overállban kereszteltetni, csak azért mert sokan azt mondják, hogy akkora lesz, hogy kuveri a pap kezéből a szentelt vizet :) Nem mindegy?
9/14 anonim válasza:
Szia!Az én kislányom 9 hónapos lesz, és most tavasszal tartjuk a keresztelőt.Egyáltalán nincs ez korhoz kötve.Mindenki akkor tartja amikor "belefér" az életébe.
10/14 anonim válasza:
szivem szerint nem keresztelném meg míg saját akaratát nem tudja kinyilvánítani, valahogy úgy érzem ennek olyan saját, belső elhatározásnak kellene lennie. Ellenben tiszta szívből ígéretet tettem az esküvőmön, hogy kereszténynek nevelem a gyermekem, amit meg is teszem úgy ahogy az érzéseim diktálják, ezért keresztelve is lesz. Nekünk is bőven 1 éves elmúlik mire oda kerülünk, nekünk is sokminden közbejött. Bánt is, de ez van. Az én szüleim nem kereszteltek meg engem, pedig könyörögtem (nem voltak templomban házasodv) aztán 14 évesen kikönyörögtem hogy házasodjanak össze és így akkor lettem megkeresztelve.Szóval bármikor lehet, a lényeg hogy meggyöződésből legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!