Napirend kialakítása 5 hónapos babánál hogyan?
Sziasztok! Most már 5hós a kislányom,szeretném ha lenne napirendje! Mert neki is könnyebb lenne,nem is beszélve magamról :)
Annyi van eddig,hogy 8kor van mindig fürdés,kivéve ha már roppantul fáradt! Éjszakákat végig alussza! De mindig máskor kel fel,máskor indul a nap,más időpontokban eszik! A nappali altatás szörnyű,csak kézben alszik el,jó mondjuk ezt én rontottam el anno a hasfájása miatt,hogy non stop a kezemben volt,nem tudtam magára hagyni ;),nappal kb 3x-4x alszik max fél órát,soha nem alszik többet! Ez szerintem azért nem elég neki! Jó lenne valahogy napirendet állítani! Vagy nem érdemes? Segítsetek légyszi! Arra is szeretnék tapasztalatokat kapni,hogy hogyan tudnám megoldani,hogy egyedül aludjon el,ill nem kell hogy egyedül legyen,mert bebújok én vele az ágyba,csak a karomon kívül legyen!
a napirend nagyon fontos, jól gondolod. A főbb támpontok..a.ztán még úgyis felborul majd ötször, de valahol el kell kezdeni.
Az én lányom is 2*30 percet aludt ennyi idősen, és nagyjából 6 hós volt, mikor helyre tettük napirend segítségével.
A tanácsom, hogy reggel keltsd mindig ugyanakkor (nálunk ez 7 óra volt). Az etetések legyenek fixek. Az altatási időpontok is. Annak, hogy miért ébred 30 perc után, több oka is lehet: fogzás, nem fárad el eléggé játék közben - előbbin nem tudsz változtatni, utóbbira megoldás lehet ha kicsit többet viszed ki levegőre.
Az ébredés másik oka a visszaalvásra való képesség hiánya. De szépen leírtam. Szóval a kisbabák egy része képes egyedül elaludni, visszaaludni. Más babák erre csak később érnek meg, de lehet őket segíteni. Főként jellemző ez a cicin - mozgásban ringatásban elalvó babákra, hogy amikor elérkezik a felületes alvási fázis, és nincs ott az altató segítségük (szoptató anyuka, ringató anyuka) akkor megébrednek. Ezt cumival meg lehet oldani, ha a babád keze ügyébe teszed, mindig, mikor ágyban van, és nem rohansz ahogy megébred felkapni visszaringatni, hanem hagyod, hogy egy kicsit "nyüszögjön" és rátaláljon a cumira, akkor talán elfogadja, és később mikor megébred, csak szájába veszi és visszaalszik vele.
Az én lányom így tanult meg cumizni, és így tanulta meg azt a 1,5-2 órát egyben, nem pedig 3-4 részletben aludni.
Emellett a titka mindennek a sok játék, sok levegő, hogy amikor ébren van, valóban fáradjon le. Először erre törekedj, és próbáld fixen betartani az ébresztést, az altatást, gondolok itt az esti fürdés szeánszra, azt se kezdjétek se előbb se később, mert rámegy valamelyik alvására.
Kedves kérdező, én a hét hónaposomnak szeretnék napirendet, de arra a következtetésre jutottam, hogy ez nála nem működik. Én is kicsit hisztisnek vélem őt, ugyan annyira nem rossz a helyzet mint nálatok, de akarata az van, mindig is volt. Próbáltam én sorrendet, így is-úgy is, de nem lehet, van hogy úgy tud elaludni, hogy eszik, és van, hogy csak alvás után tud enni, kész. Örülök, hogy alszik, eszik, mert ezekkel is gond van időről-időre. A fürdés az fix, napi 2 levegőzés, játék a konyhában, míg főzök, játék máshol.
Az alvás most nálunk úgy néz ki, hogy nappal 3-5 perc ringatás után alszik, beteszem a kiságyba. Változó hosszakat alszik, ezért sem lehetséges napirend.
Este vagy beájul az evésbe, vagy még egy kis játék fürdés után, és ellazult, félig alvó állapotban be a kiságyba.
Már nem foglalkozom annyit a napirend kérdéssel, mert ha programunk van, sose volt nyűgös, rugalmas gyerek. Szép, egészséges, okos, mi kell több.. Persze jó lenne, ha jobban be tudnám osztani időben a háztartási munkát, tervezhetnék előre, de ez van, nem fogom betörni, sem "hatalmat gyakorolni rajta", mint ahogy itt írták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!