Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki hordja, hordta gyermekét...

Aki hordja, hordta gyermekét Dévényes manuál terápiára, rögtön rátalált a megfelelő terapeutára?

Figyelt kérdés

A kérdésem lényege, hogy hány kezelés után kellene javulásnak mutatkoznia, és mikor érdemes váltani?

Pl. az ötödik után, ha nincs változás, vagy mikor???

TAPASZTALATOKAT VÁROK, SEGÍTSETEK, KÖSZÖNÖM!!!

2010. márc. 13. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen súlyos a babád állapota. Nálunk nyaki-háti hypotóniával kezelte egy dévényes a kislányom 3 hónapos korától 2 hónapig hetente és nem nagyon javult, ráadásul a tornász csökkenteni akarta a kezeléseket fél órára, amivel én nem értettem egyet.

Kerestem egy másikat, aki kicsit messzebb van, de már 3 alkalom után látok javulást. Ráadásul mondta, hogy hallott már az előzőről és sokan panaszkodtak rá.

Szerintem ha bízol benne és látsz javulást, akkor várj még pár alkalmat, mert lehet, hogy a te babádnak több kezelésre van szüksége. És beszélj a gyógytornásszal nyíltan, mondd el az aggodalmaidat, esetleg kérheted, hogy menjetek el az alapítvány központjába, ahol megnézik a babát, úgy hogy a tornászotok is jelen van és tehetnek javaslatot a kezelésre.

Bocs, ha hosszú voltam.

2010. márc. 13. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:

nem, mi csereltunk, mert a bebim nagyon utalta a gyogytornaszt, bar nem volt sulyos baja, azert erezheto volt a valtozas.

javulas tenyleg attol fugg, milyen sulyos a problema

irj privit batran

2010. márc. 13. 22:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nagyon elégedett vagyok a mi gyógytornászunkkal, de az nem úgy megy, hogy elviszed egy-két alkalommal, és rendbejön minden a babával. Nálunk is nyaki-háti hypotónia a gond, feszegette magát hátra állandóan, szinte karikába görnyedve aludt. Rossz volt ránézni. A javulás az első négy alkalom után jelentkezett, már nem annyira feszes a picim háta, de ahogy nő, a probléma folyamatosan fennáll. Még mindig húzza a háta, de ha nem járnánk tornázni, sokkal rosszabb lenne. Te miért akarsz váltani? Nem látsz egyáltalán javulást? Vagy nagyon súlyos a baba állapota? Attól is függ ám a gyógyulás gyorsasága. Az én babóm is nagyon elfárad a torna végére (szerintem egy pár hónapos csecsemőnek bőven elég a fél óra, így is rettenetesen kivan a végére és utána egész délután alszik), de én meg vagyok elégedve az eredménnyel. Ha nem vagy biztos magadban, vidd el egy másik szakemberhez, neurológushoz, ő majd megmondja, milyen tornát kell a te gyerekednél alkalmazni, és milyen változásokat fogsz látni tőle, és mennyi idővel később.
2010. márc. 14. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom koraszülött.

Most 1 éves.Nálunk nem mondta senki hogy hipoton,de késett a mozgásfejlődése,ezért én(nem orvosi javaslatra)elvittem egy dévény tornászhoz 9 hónaposan.

Nem ült fel a lányom nem kúszott nem mászott,csak forgott.

Most ott tartunk hogy feláll vmi mellett, és próbál elindulni.

2 alkalom után felült,2 hónap után mászott.

2010. márc. 14. 07:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi is voltunk egy Dévényesnél, és most másikhoz fogunk járni. Ennek oka csupán csak, hogy másik városba költöztünk. Én az elsővel nagyon meg voltam elégedve. Azért eddig legtöbb eseteben, ha nem túl súlyos a problémátok, mindenkitől azt hallottam, hogy 3-4 kezelés után már látható eredmények voltak. Babám 8 hónapos, első kezelés után forgott, a második kezelés után kitámasztás nélkül ült. Remélem az új Dévényes is jó lesz, emiatt én is aggódom kicsit. Hallottam már olyat, hogy a baba és a kezelő nem tudott együtt dolgozni, és kezelőt kellett cserélni, utána minden jó volt. Mikor a központjukban vártam a vizsgálatra, éppen az egyik kezelő szúrta le a másikat, mert az egyik szülő panaszkodott rá. Szóval, ha ki tudsz másikat is próbálni, akkor érdemes. Budapesten és vidéken is van több kezelő.

Off: akinek valamilyen kezelő nem vált be meg tudná nekem írni priviben a nevét, és hogy miért nem volt jó? Itt azért nyilvánosan nem szeretném feltüntetni a nevét, csak érdekelne nehogy pont ahhoz vigyem én is, illetve ha mégis akkor legalább tudjam mire kell figyelnem. Köszi

2010. márc. 14. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!