Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kellene másképp csinálnom?

Mit kellene másképp csinálnom?

Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hetes, de még mindig 2 óránként eszik. Anyukám szerint ki kellene neki bírni a 3 órát. Éjszaka 2* van fel. Napirendünk igazából nincs, amikor éhes, eszik. Más babánál, hogy van ez?
2008. szept. 9. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Akkor etesd, ha igényli és ne hallgass másokra. Majd egyedül is átáll, ha eljön az ideje.

2008. szept. 9. 13:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2008. szept. 9. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs mit:) Én is tapasztaltam, hogy mindenki szeret beleszólni az etetés kérdésébe, de a legjobban a gyerek tudja, hogy mi jó neki. Ő a főnök:)
2008. szept. 9. 14:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám már 16 hetes, de még mindig szinte percre pontosan 2,5 óránként eszik. Úgy tűnik, a lányom nappal nem akar egyfolytában 45 percnél többet aludni, ezért eszik ilyen gyakran. Éjjel egyszer ébreszt, tehát akkor kibír már 5-6 órát is evés nélkül. Néha én is aggódom, de idővel mindig megnyugszom.

A bátyámék babáját úgy kellett még 4-5 hónaposan is ébrsztgetni, hogy egyen már.

A 3 óra átlagos érték, de a te babád is egyedi eset, mint mindannyiunké. Ha jó kedvű a gyerkőcöd és szépen gyarapszik, akkor sem neked, sem anyukádnak nem kell aggódnia.

2008. szept. 9. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom már 7 hónapos, de ő is sokáig 1,5-2 óránként evett. Nekem is mondta mindenki, hogy próbáljam kihúzni 3-4 órára. Nem hallgattam rájuk és igazam lett, magától átállt. Teljesen jól csinálod, ha éhes - egyen :)
2008. szept. 9. 20:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megnyugtato az irasod remelem neked is az lesz az enyem.En babam 12hetes ugyanez van nalunk is.Napkozben nagyon ritka hogy 3orankent eszik.Van hogy masfel,2,2es fel valtozo.Ejjel aludt kb fel 10-tol kb fel 4-ig 2hettel ezelottig,mostmar megint felkel egyszer ejjel is.Aztan meg hajnalban is.Amugy en azt is hallottam hogy most kezdenek majd tobbet enni,ezert gyakrabban szopiznak.En elhiszem.Amugy ez az igeny szerinti etetes.Szerintem nalunk ez valik be,es nem a 3 oras.Ha ehes 2 ora mulva nem fogom ehezni hagyni.En is elgondolkodtam amugy ezen hogy surun eszik,megnyugtatao hogy nem vagyok egyedul.Majd egyszer atallnak. :-))
2008. szept. 9. 21:10
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Pontosan, ahogy elöttem írták: NEM MÁSRA HALLGATNI. TE VAGY AZ ANYA!!! Ha édesanyádban megbízol, és tiszteled, becsülöd, felnézel rá, akármi, akkor sem őt kell szem előtt tartanod. Ha a te babád éhes,akár másfél 2 óránként, akkor ne más a 3 órázásával mondja meg, hogy kell e neki enni.

Amúgy én is (mint ahogy sokan itt) másfél-2 óránként szoptattam, ha kellett éjszaka is ugyanennyi időnként. Ja, a másik meg, egy 11 hetes babától igazán nem lehet elvárni, hogy majd időre éhezik meg. Illetve hát te sem időre eszel. Napirendre meg talán annyi elég most még amig ilyen pici, hogy a pancsi megszokott időben legyen, hogy tudja, hogy azután szopi, és csucsuka.

2008. szept. 9. 22:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a megnyugtató válaszokat, nagyon aranyosak vagytok. Jó babázást mindenkinek!
2008. szept. 10. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!