Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a tapaszalatotok pár...

Mik a tapaszalatotok pár napos babával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Most jöttünk haza a pénteken született babánkkal.Sajna tejem annyi nincs hogy elég legyen neki a kórházban ezért azt mondták h tápszerrel kell pótolni.Ahányszor csak fenn van cicre rakom valami azért jön de nem elég a bébinek.Az itthoni védőnőm azt mondta ne nagyon eröltessük a tápszert.Na akkor most már kellően össze vagyok zavarva akkor maradjon éhen a gyerek?Nektek mni a tapasztalatotok ebben a témában?Valamint nektek sem nagyon találta a helyét a gyerek először sirdogál mit csináljak?most hamizott...
2008. szept. 8. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Engem pont azzal engedtek haza, hogy tuti elég tejem. Nyugodt is voltam, egészen estig, mikor is kilenc órától hajnali fél kettőig annyira sírta kicsikém, hogy a szívem majd bele szakadt. Teljesen kimerült ő is és én is. Szegényke már a szemét se tudta kinyitni, annyira oda volt. Én meg azt hittem elpusztulok. Apa megunta, és elment a gyógyszertári ügyeletre tápszerért. Jól lakott a picúr, és úgy aludt, mint a tej. Másnap a védőnőm azt mondta, hogy ha sír, ne adjak neki semmit, hanem tegyem rá a totál üres cicimre, majd előbb-utóbb beindul a tejcsi. Várjak pár napot.Addig meg had sírjon a gyerek.

Szóval én inkább az anyai ösztönömre hallgattam, és azóta minden oké. Amilyen gyakran csak lehet cicin van a baba, szépen alakul a tej, de ha azt érzem, hogy nem elég neki, akkor pótolok. Soha nem fogom elfelejteni azt az éjszakát, amikor néztem az éhesen síró kislányomat. A legdühítőbb az volt az egészben, hogy a védőnőmtől inkább támogatást és segítséget vártam.

Biztosan sokan megköveznek ezért, amit leírtam. Szerintem bízz az anyai ösztönödben! Hidd el, nálad jobban senki nem tudja, mi a jó a babának. Csak figyelj oda a jelzéseire, és minden oké lesz.

Minden jót nektek!

2008. szept. 8. 18:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi most már 4 hetesek vagyunk és rengeteg a tejem, pedig a kórházban azt hittem, hogy nekem sem lesz elég. Szerencsére itt (Angliában) erőltették a nővérkék a szoptatást, a babának van ugyanis annyi tartaléka (általában), hogy az első 2-3 napban elég neki az előtej. Itthon a 3. napon én is adtam neki 2 kiskanálnyi tápszert, mert nagyon éhes volt, de állandóan mellre tettem emellett és a 4. naptól kezdve rengeteg tejem lett. Tulajdonképpen csak az az egy nap volt rizikós. Próbáld masszírozni a cicidet kézzel kívülről a bimbó irányába, próbálj meg kipréselni egy kis előtejet, hogy érezze a babád és úgy tedd mellre és ne is gondolj arra, hogy nem lesz elég neki! Sok sikert!

2008. szept. 8. 19:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló helyzetbe voltam, mint te meg az első válaszoló, hogy nem volt elég a tejem, amikor hazajöttem a kórházból! A védőnő nekem is azt mondta, hogy ne adjak tápszert tegyem többször mellre! A vége az lett, hogy 30 dkg fogyott még 1 hét alatt itthon, vagyis a kórházban 3400g született 3300g hoztuk haza, és erre fogyott 300g-ot! Képzelheted hogy nézett ki!!! Amikor megtudtam mennyit fogyott ott helyben sírógörcsöt kaptam és megmondtam a védőnőnek, hogy tápszert fogok adni, és nem fogom kínozni a babámat, csak mert ő szerinte a szoptatás a legjobb! Hazamentünk adtunk neki tápszert és nem sírt többet, szépen gyarapodik a súlya!

Most 3 hónapos 21 napos a lányom és majdnem 6 kiló!

Szerintem adjál neki pótlást, ha még éhes! Ha meg nem bírod már idegileg, hogy kaja után még mindig sír, akkor adjál neki csak tápszert a korának megfelelő mennyiséget! De ha lehet, akkor ne ad fel a szoptatást, én megtettem, nem bántam meg, de biztos nem hülyeség, csak nekem nem ment!

Már majdnem 4 hónapos anyuka, kíván neked boldog babázást!

Remélem tudtam segíteni, ha akarsz írj privátot!

2008. szept. 9. 14:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:)
2008. szept. 9. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!