Mik a tapaszalatotok pár napos babával kapcsolatban?
Szia! Engem pont azzal engedtek haza, hogy tuti elég tejem. Nyugodt is voltam, egészen estig, mikor is kilenc órától hajnali fél kettőig annyira sírta kicsikém, hogy a szívem majd bele szakadt. Teljesen kimerült ő is és én is. Szegényke már a szemét se tudta kinyitni, annyira oda volt. Én meg azt hittem elpusztulok. Apa megunta, és elment a gyógyszertári ügyeletre tápszerért. Jól lakott a picúr, és úgy aludt, mint a tej. Másnap a védőnőm azt mondta, hogy ha sír, ne adjak neki semmit, hanem tegyem rá a totál üres cicimre, majd előbb-utóbb beindul a tejcsi. Várjak pár napot.Addig meg had sírjon a gyerek.
Szóval én inkább az anyai ösztönömre hallgattam, és azóta minden oké. Amilyen gyakran csak lehet cicin van a baba, szépen alakul a tej, de ha azt érzem, hogy nem elég neki, akkor pótolok. Soha nem fogom elfelejteni azt az éjszakát, amikor néztem az éhesen síró kislányomat. A legdühítőbb az volt az egészben, hogy a védőnőmtől inkább támogatást és segítséget vártam.
Biztosan sokan megköveznek ezért, amit leírtam. Szerintem bízz az anyai ösztönödben! Hidd el, nálad jobban senki nem tudja, mi a jó a babának. Csak figyelj oda a jelzéseire, és minden oké lesz.
Minden jót nektek!
Szia!
Mi most már 4 hetesek vagyunk és rengeteg a tejem, pedig a kórházban azt hittem, hogy nekem sem lesz elég. Szerencsére itt (Angliában) erőltették a nővérkék a szoptatást, a babának van ugyanis annyi tartaléka (általában), hogy az első 2-3 napban elég neki az előtej. Itthon a 3. napon én is adtam neki 2 kiskanálnyi tápszert, mert nagyon éhes volt, de állandóan mellre tettem emellett és a 4. naptól kezdve rengeteg tejem lett. Tulajdonképpen csak az az egy nap volt rizikós. Próbáld masszírozni a cicidet kézzel kívülről a bimbó irányába, próbálj meg kipréselni egy kis előtejet, hogy érezze a babád és úgy tedd mellre és ne is gondolj arra, hogy nem lesz elég neki! Sok sikert!
Szia!
Hasonló helyzetbe voltam, mint te meg az első válaszoló, hogy nem volt elég a tejem, amikor hazajöttem a kórházból! A védőnő nekem is azt mondta, hogy ne adjak tápszert tegyem többször mellre! A vége az lett, hogy 30 dkg fogyott még 1 hét alatt itthon, vagyis a kórházban 3400g született 3300g hoztuk haza, és erre fogyott 300g-ot! Képzelheted hogy nézett ki!!! Amikor megtudtam mennyit fogyott ott helyben sírógörcsöt kaptam és megmondtam a védőnőnek, hogy tápszert fogok adni, és nem fogom kínozni a babámat, csak mert ő szerinte a szoptatás a legjobb! Hazamentünk adtunk neki tápszert és nem sírt többet, szépen gyarapodik a súlya!
Most 3 hónapos 21 napos a lányom és majdnem 6 kiló!
Szerintem adjál neki pótlást, ha még éhes! Ha meg nem bírod már idegileg, hogy kaja után még mindig sír, akkor adjál neki csak tápszert a korának megfelelő mennyiséget! De ha lehet, akkor ne ad fel a szoptatást, én megtettem, nem bántam meg, de biztos nem hülyeség, csak nekem nem ment!
Már majdnem 4 hónapos anyuka, kíván neked boldog babázást!
Remélem tudtam segíteni, ha akarsz írj privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!