Van valaki akinek a gyerekének felvágták a nyelvfékét?
Szia!
Bár nem a gyerekemnek, hanem nekem vágták fel a nyelvemet csecsemőkoromban, mivel a doki szerint beszédhibát, esetleg evésnél gondot okozott volna. Anyukám azt mondta, jó döntés volt hogy megcsináltatta. 30N
Tudott rendesen szopizni vagy tápszeres?
Kislányomnak 1 hetesen vágták fel,1 másodperc volt,meg sem érezte szinte.Muszály volt,előtte nem tudott eleget szopizni,állandóan nyugtalan (mint kiderült éhes) volt.Amint megcsinálták neki,onnantól dupla annyit evett,fele idő alatt megnyugodott,elkezdett hizni.Másrészt tényleg logopédiai problémákat is okoz.Attól ne izgulj,hogy nem marad egy helyben,az orvos megtalálja a módját,hogy megcsinálja,nem először csinál ilyet gondolom.
Ez olyan rutinmozdulat már az orvosoknál, hogy nem tudják "túlvágni"... Kisfiamnak 2 naposan vágták fel, mert nem tudott szopizni. Semmi nyoma nincs, még csak sírni sem sírt, az ajtóban álltam. Azóta gagyog ezerrel, már pár szót (anya, apa, papucs :-D ) mondogat.
Ha azt mondják szükséges, akkor ne vacillálj szerintem, mert minél később csinálják meg neki (ha esetleg akkor amikor már beszél, és mondjuk kiderül a beszédhiba), annál nagyobb trauma, mert emlékezik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!