Refluxa lehet a kislányomnak?
8 hetes a kislányom, anyatejes (csak szopik), és pár napja nagyon más, mint eddig. Sohasem bukott szinte, csak ha nagyon túlette magát, most viszont szinte minden etetés után, és nem is eszik túl nagy mennyiségeket egyszerre. Képes evés után egy órával is bukni, ha addig még nem tette. Sírósabb is, pedig nagyon nyugis baba volt, nappal szinte nem lehet letenni.
Ami viszont érdekes, hogy éjszaka a világon semmi baja. Fürdés és vacsi után simán leteszem a kiságyba, semmi baj nincs vele, ilyenkor nincs bukás sem. Egyszer kel éjjel enni, akkor is ugyanez a helyzet, eszik, büfi és visszateszem, nem bukik, szinte azonnal elalszik. Csak nappal van ez a probléma. Általában hason alszik, csak úgy akar. Az jutott még eszembe, hogy mivel nappal nem nagyon akar aludni, sokat fészkelődik hason fekve, kinyomja magát, emelgeti a fejét, hogy esetleg megnyomhatja a hasát, és az az oka. Vagy a babakocsiban összerázzuk, hiába volt büfi. Mert éjjel, mikor nem tornázik a kiságyban, hanem kb. azonnal alszik, nincs bukás. Viszont több a nyála, min eddig, sokszor úgy sír, mintha fájna valamije. Szerintetek? Aggódnom kéne?
Nem hiszem, hogy a kevés tej a gond, mert nekem nagyon sok van. Én tegnap azt csináltam, hogy figyeltem, hogy tényleg eleget büfizzen evés után (akkor nem is jött ki semmi csak levegő!), ne nagyon legyen cincálva, és nem tettem hasra, csak a hátára vagy az oldalára (kitámasztva) úgy kb egy fél órán át. Így nem bukott! Szerintem az lehetett, hogy ahogy ficergett, megnyomta a hasát. Utána átfordítottam, mert úgy tud jót aludni, az már nem volt gond, és aludt is. Sírni meg szerintem a fáradtságtól sírt, mert utána vidáman ébredt. Ja és az alvásra a megoldás a saját kiságya volt... Hagytam nyünyörögni egy percet (nem sírt, csak reklamált), aztán el is aludt. Felébredt 1 perc múlva, odamentem simogatni, visszaaludt.
Te nem teszed esetleg hasra egyből evés után? A tegnapi napot folyamaqtos próbálgatással töltöttem, és úgy látom, ez volt a baj.
Hát, ma voltunk orvosnál tanácsadáson, szerencsére a tejem nem kevés, havi másfél kiló hízása van, sőt inkább azvan, hogy sok, és ő megszívja, és csak úgy spriccel a tej szegény meg nem tudja olyan gyorsan nyelni, és így rengeteg levegőt nyel. Most szopi közben többször megböfiztetem, hátha javít a dolgon valamit.
A te babád miket tud? Én mindig attól félek,hogy a fiam le van maradva, mert amiket itt olvasok,hogy két hónaposan hogy gügyögnek, meg forognak...
Nekünk a legnagyobb tudásunk a mosolygás, meg a sikítás. Nekünk nem mond olyanokat,hogy gügü, meg társai,csak sikít, de azt is úgy, hogy visszafelé szívja a levegőt, és úgy, főleg akkor ha nagyon jókedvű, vagy tetszik neki valami,meg ha beszélünk hozzá, vagy rázzuk neki a csörgőjét, akkor vigyorog. Ennyi.nem forog,ha beszélek hozzá,többnyire inkább a fejem búbját nézi,nem a szemembe néz,nem rázza a csörgőjét, illetve még nem nyúl utána, hogy megfogja, nem "beszél ".te babád miket csinál, illetve mindig a szemedbe néz,vagy ő is inkább a fejed tetejét nézi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!