Mit szólnátok, ha a nagyanyátok azért nem jönne a gyerek keresztelőjére, "mert neki kínos bevonulni a ref templomba"- katolikus lévén?
Miért szégyen neki református templomba menni?
Én református vagyok, de ha elhivnának egy katolikus keresztelőre, gondolkodás nélkül elmennék.
Èn megértem. Ö még más idökben nött fel. Akkor mikor az én nagyanyáim gyerekek voltak, akatolikusoknak tilos volt református templomba járni. Nagyanyám(református), mondja mindig, hogy ö ott volt a legjobb barátnöje összes templomi eseményén, de a barátnöje mindig kint maradt mikor neki volt templomi eseménye.
Most már más a helyzet, de ezt neki nehéz megértenie.
Intézzétek úgy hogy közvetlen a keresztelö után vegye fel valaki, és vigye el az ebédre, ott örülhet nektek.
Nálunk meg azért nem jöttek el a dédiék, mert mi katolikusok vagyunk, nagypapám meg párttitkár volt...
Az első gyereknél még rosszul esett, de a másodiknál már nem hagytam, hogy elrontsák nekünk ezt az "ünnepet". Ők maradnak ki belőle, nem mi veszítünk azzal, hogy ők nem jönnek el. Legyen az ő problémájuk.
Nagyanyámnál-Isten nyugosztalja-fanatikusabb katolikust nem látott a környék.
Mégis betette a lábát református templomba is...
Lépj túl rajta, mást nem tudsz tenni...Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!