Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez kevés idő a babámmal? A...

Ez kevés idő a babámmal? A nap 24 órájában együtt vagyunk.

Figyelt kérdés

16 hónapos a lányom. Tök jól eljátszik egyedül, reggel felkelünk, reggelizik a székében, én addig kávézok és e-mailt olvasok. Ha végzett peluscsere, felöltöztetem, mehet a dolgára a lakásban, pakolászik, hurcibál mindent jobbra-balra, én mosogatok, teregetek, berakok egy újabb programot, stb. Porszívózok, ilyenek. Néha a lábam tépi, hogy vegyem fel, akkor felveszem, megpuszilgatom és leteszem, mert dolgom van. Ott jár a nyomomban, nagyon édes, dumál, meg hoz nekem mindent, bár néha rosszul vagyok, annyira szétpakol. Kap 10 felé tízórait, azzal kihúzza délig, ezalatt megfőzöm az ebédet, beteszek neki egy dvd-t, vagy cd-t, hogy menjen valami gyerekzene. Ebéd után leteszem az ágyába és egyedül elalszik úgy 3-ig. Akkor felébred, iszik, eszik megint valamit és kéredzkedik fel az ölembe, és nyomkodni akarja a gépet, de azt nem nagyon szoktam hagyni. Ha leülök vele játszani, akkor az ölemben ugrál, ölelget, meg a hátam mögé bújik és kukucskát akar játszani. Ezzel elvagyunk egy darabig, de rengeteg mindent kell még pakolnom, megint mosogatás, stb, szóval kezdődik a délelőtti program.

Azt mondta a barátnőm, hogy le kéne vele ülnöm játszani. De mit??? Tök jól elvan magában, nekem meg dolgom van.

2010. márc. 10. 15:15
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
szerintem teljesen elég :) ennyi idős korában már nyugodtan rábízhatod másra is, enyém aludt is már 1 évesen a mamánál. mondjuk a barátnődre, hamár olyan okos :)
2010. márc. 10. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Nézegethetnétek mese könyveket,tanitanád belölle az állatokat és hogy milyen hangot adnak ki.Az én babám imádja.Szoktam neki bábozni a plüss játékaival.Csipp csipp csokázunk,táncizunk,bujocskázunk,mondokázunk.Sorba teszem a játékait és kérem vegye ki belölle,mondjuk a zsiráfot stb.
2010. márc. 10. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Folyamatosan dolgod van? A gép elé azért le tudsz ülni, nem? Szerencséd van ,hogy szegényke ilyen jól elvan egyedül is, így Te csinálhatsz mást. De attól, hogy elvan, még leülhetnél egy kicsit játszani vele. Vagy ott van körülötted amikor dolgozol, és beszégetsz hozzá, vagy ilyesmi? Mert az más.
2010. márc. 10. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ennyi idős az én 3. gyerekem is. Igen, szerintem a lányod azt látja, hogy ott vagy, a közeledben szeretne lenni, és szerintem igényli, hogy többet foglalkozz vele. Én úgy csinálom, ha ébren van, egyáltalán nem ülök ide a géphez. A házimunkát tudom akkor is csinálni, ha ébren van, mert az én kisfiam is jön utánam, sőt a sportkocsiban, bébitaxin ücsörögve viszem is magammal fürdőbe, konyhába, teregetni, mosógépet bepakolni, stb. Ha ébren van, akkor próbálkozz vele mondókákkal, képeskönyvvel, stb, órákig úgysem fogja érdekelni.
2010. márc. 10. 15:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont alig jutok tőle valamire:( de megszoktam, hogy ilyen "anyaigényes". Rajzolunk, zenéthallgat az ölemben , napi kétszer sétálunk, jönnek hozzánk délután vagy mi megyünk, könyvet nézegetünk, hintázunk, vonatozunk, bujócskázunk, szóval nàlunk meg túl sok a közös játék.
2010. márc. 10. 15:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is rászánhatnál 1 órácskát a közös játékra ha nem is egy huzamban de mondjuk akkor 2x fél órát. Az igazán nem sok. Könyvezzetek, építgessetek, mondókázzatok, fogócskázzatok, bújócskázzatok, birkózzatok. Mi ezeket szoktuk csinálni az 1 évesemmel. Aztán persze Ő is jön utánam de azért van házimunka is. Jó, hogy elvan egyedül, nagyon jó de kicsit kell vele intenzívebben is foglalkozni esetleg tanítgatni persze játék formájában.
2010. márc. 10. 15:59
 7/8 A kérdező kommentje:
:) Rendben, köszönöm!
2010. márc. 10. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress "anya, taníts engem" könyvet, ebben hónapokra le van bontva, hogyan játssz, mit taníts neki a korától függően. És igen, kicsit foglalkozz vele minden nap, pl. a gép helyett, 2xfél óra elég bőven.
2010. márc. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!