Miből adjam a tápszert?
Próbálj többféle cumisüveget, az egyik biztos beválik.
Esetleg pohár? Persze segítséggel.
szia! ugyanez volt. minden nap megkinaltam eves kozben tapszerrel. 2 get utan elfogadta es megitta. azota sikerult naponta 2* adnom.
Beba pro2 kap. semmilyen Ha-t nem ivott meg. keseru volt neki.
nalunk is gond volt a cumisuveg. aztan. a gyogyszertarban kaphato babybruin os nyert. kinalgassad .
Nem ivott vizet eddig, csak anyatejes volt. Eszik gyümölcspüréket, gabonapelyheket, és a husikkal, szilárdabb falatokkal még hadilábon állunk.
Azért cukroztam meg, mert így fogadta el. Csipetnyi cukorról van szó, és gondoltam csak a bevezetéshez, aztán majd elhagyjuk.
Tejpép Milumil HA van itthon, 2 hónapja áll a polcon, keserű íz miatt nem ette. Lehet újra megpróbálom azt is gyümipürébe csempészve.
Direkt nem HA tápszer vettem, hanem a sima Milumil 3-at.
Azt biztató, ha 2 hét után elfogadta! Reméljük nálunk is így lesz.
Kiskanál kivételével bármivel közelítek a szájához (cumisüveg, szilikonos csőrös pohár, rendes műanyag pohár), azonnal hadonászni kezd, csapkodja a fejét és összeszorítja a száját. Pedig még anyatejjel is végigpróbáltam ezeket az itató eszközöket. Odáig nem jutottunk el, hogy legalább a szájába vegye és megízlelje amit adni akarok neki. Szóval nem is tudja mi van benne, az itató eszköznél akadtunk el! :D :S
Amúgy este végül megszoptattam, úgy aludt el. Mert rájöttem, hogy kevés tejci ide vagy oda, de másképp nem fog menni. Éjjel 1x kelt, meg aztán reggel 7-kor.
Érzem, hogy kevés, mértem is párszor babamérlegen. Tegnap pl. hajnal 4-kor szoptattam utoljára, utána du. 2 körül fejtem egy keveset, bár a feszüléstől messze volt, de jól esett picit lefejni (30-40 ml-t két mellből), utána pedig este 9-re éreztem, hogy feszülget, jól esne szoptatni.
Ezen és a közelgő műtéten kívül még ami a szopi befejezés mellett szól, hogy nagyon lassan gyarapszik a Kisasszony és az étvágya sem az igazi. Vérszegény, ezt labor eredményből tudjuk, szedi is vaspótlást pár hete. Kontroll 1 hónap múlva lesz. De a súlyával nem vagyok kibékülve. 10 hónapos és alulról súrolja a 8 kg-ot. Jól néz ki, nem sovány, de lehetne dundibb. Még a védőnőm is így látja, aki amúgy egy halál laza és tök jó fej nő. Na és a lényeg, hogy az villant be, hogy a vashiány mellett lehet, hogy azért is gyarapszik lassabban, mert pont hogy a szopizás fogja vissza. Ez most tudom full hülyén hangzik, de nekem így logikus: ivásra használja a cicit, mindig csak az első tejet issza mindkét mellből (összesen 7-8 percet tölt a két cicin), pisis pelus van, de lehetne mondjuk több. És az az érzésem, hogy mindig tele a hasa folyadékkal (anyatej), ezért nem éhes, ergo kevesebbet eszik. Pedig előbb a pépeket kínálom és utána teszem mellre. De közte olyan sűrűn szopizik, hogy mindig azzal van tele a hasa. De ez csak az elsőtej, aminek tápértéke kb nulla. ;)Amúgy 8 hónaposan felállt, hihetetlen tempóban mászik, állandó mozgásban van, most már a bútorok mellett lépeget. Szóval nincs lemaradva, csak kicsi a súlya. Szerintem. Na jó kis regényt írtam, csak győzzétek olvasni ;P
10 hónapos hozzátáplált gyerek nem iszik vizet? Durva.
Amúgy szerintem a súlyával semmi baj nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!