Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ráütnétek a kezére 18 hós...

Ráütnétek a kezére 18 hós gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

Barátnőm azt mondja, nyugodtan üssünk rá, ha már ezerszer rászóltunk és nem éti meg, pl. elég durván csipked mostanában.

Én ennek nem vagyok híve, de ha tényleg nem hagyja abba, akárhogy szólok is rá, arrébb teszem, ha csíp, stb.?

Ki mit gondol?

2015. aug. 10. 11:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
NEM! Én rácsaptam reflexből a kezére egyszer, amikor nyúlt a konnektor felé, (volt benne védő, de megijedtem!). 3 napig lelkiismeret furdalásom volt miatta! Sz*r érzés volt, ne próbáld ki! Ha csipked fogd meg a kezét és simogasd meg vele az arcodat vagy az övét. Megfogja érteni. Nem elsőre, de vedd figyelembe, hogy gyerek!
2015. aug. 11. 03:22
 12/21 anonim ***** válasza:
Végül is agyon is vághatja az áram.... a lényeg, hogy ne legyen bűntudatod előző...
2015. aug. 11. 08:34
 13/21 anonim ***** válasza:
51%

" korban még nem fog érteni belőle mást, csak annyit, hogy anya-apa rámcsaphat"

Nagyon alábecsülöd egy 18 hónapos kisgyermek képességeit...!

2015. aug. 11. 08:35
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az az igazság, hogy a múltkor, amikor ráütöttem a kezére, utána napokig bűntudatom volt. Hogy visszaélek azzal, hogy ő kicsi, stb.

Szóval ha most csipked, mondom, hogy nem szabad, fáj és leteszem az ölemből.

Meglátjuk, mennyire működik.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek zöldet adtam.

2015. aug. 11. 12:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem kell a gyereket verni, de egy kézráütés miatt talán ne legyen bűntudatod... ! Ezt erősen túlzásnak érzem. Manapság átestünk a ló másik felére.
2015. aug. 11. 13:06
 16/21 anonim ***** válasza:
12-es köszönöm! A bűntudatom abból fakadt, hogy utólag felfogtam, hogy nem lehet baja! De meg kell tanulnia! Utolsóknak: könnyű a gyereket úgy kezelni, mintha hülye lenne, aztán csodálkozol, hogy nincs egy életképes gondolata! És ti fogtok a leghülyébben nézni, amikor megveri a gyereked a másikat, és behívatnak az ovodába, mikor ezt tanulja otthon: valami nem jó, odacsapok!
2015. aug. 12. 01:42
 17/21 anonim ***** válasza:

44%-os ez nem így működik! Nem azt jelenti, hogy állandóan a kezére csapsz. Hanem azt, hogy vannak dolgok, ami tilos. Ha nem érti, vagy nem akarja tudomáyul venni (másfél évesen piszkálja a konnektort többszöri felszólítás, arrébtétel ellenére), akkor rá fogok csapni a kezére, mert nem akarom, hogy agyonvágja az áram!

Másokat bántalmazó gyerek nem ettől lesz valaki. Leginkább attól, ha családon belüli erőszak elszenvedője, vagy rendszeres szemtanúja. A nevelést ne keverjük az erőszakkal! Büntetni csak nagyon indokolt esetben szabad, de van, amikor nem lehet megkerülni. Másfél évesnek meg hiába mondasz litániát, hiába helyezed büntibe, nem érti még meg. A korának megfelelő módszerekkel lehet tanítani.

2015. aug. 12. 09:24
 18/21 anonim ***** válasza:
69%-os! Én a 44%-os vagyok! Komolyan úgy gondolod, hogy másfél évesnél az egyetlen működő nevelési mód, az ha rácsapsz a kezére? Amikor visszabeszél, akkor meg szájon vágod? Mert kicsi, másból úgysem ért, felkiáltással? Nem vagyok híve annak, hogy hagyjunk rá mindent, mert jogai vannak! Meg kell nevelni, szabályokat hozni és betartatni, de ennek nem a verés a módja! Igenis éreznie kell a gyereknek, hogy amikor rácsaptam a kezére az nekem is rossz volt és ez nem megoldás! Tudnia kell, hogy a szabályokat be kell tartani, meg kell értenie (a szülő dolga megértetni), hogy ezt nem félelemből kell tennie, hanem, mert így helyes! Így lesz valós értékrendje! Persze ez piszkosul nem egyszerű!, de erre rá kel jönni, akkor, amikor megszülöd, mert az sem egyszerű!
2015. aug. 18. 03:22
 19/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm a kioktatást. Nem értek vele egyet, csak nagyvonalakban. Nem vagyok a verés híve, nem is szoktam, csak erősen indokolt esetben. Erősen indokolt eset, ha a konnektorba nyúl és nem érti a határozott nemet többedszerre sem. Mert joga van a gyerekemnek életben maradni. Én így gondolom, nem érdekelnek a neoliberális elvek, nem értek velük egyet. Te csak vigyázz a kis lelkére, én meg vigyázok addig az életére. Fölösleges győzködnöd a továbbiakban. Az élet védelme az első. A szájbacsapás nem tartozik az élet védelméhez, nem is alkalmaztam soha.
2015. aug. 18. 09:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Oké, vigyázok a kis lelkére! Te meg nyugodtan csapkodj a kezére, "vigyázok az életére" felkiáltással! Vagy vehetnél 500 forintért 4 db konnektorvédőt (csapkodás helyett), arra az időre, amíg nem képes megérteni, hogy ne nyúljon bele! Ja, mert a másfél éves nem azért nyúl bele 20-adjára is, mert azért se csinálom, amit anya mond, hanem mert nem érti miről beszélsz, nincs veszélyérzete és mert kíváncsi!
2015. aug. 19. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!