Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4és fél hós lányommal elkezdtü...

4és fél hós lányommal elkezdtük a hozzátáplálást! Tápszeres. Egy nap mikor mit adjak neki, és mikor mivel lehet már egy étkezést kiváltani?

Figyelt kérdés

Mert eszik hajnalban fél 6kor,aztán még alszik 8ig.Utána 9kor kap-ezt hívom reggelinek-tápszert,majd 2óra múlva kap tejpépet,majd 2óra múlva ebéd 1óra körül.Aztán 2óra múlva megint tejpép,vagy gyümi,aztán 2óra múlva 5kor uzsonna-tápszer.Aztán már csak fél 9kor a vacsora-ez is tápszer.

Szóval azt szeretném tudni h amikor azt mondják h először a gyümölcsöt adjuk-hát ő csak a banánt eszi meg semmi mást,már próbáltam a zöldségek közül a répát tápszerrel keverve de az sem tetszett neki,a krumplit még nem próbáltuk.Vagyis mikor adhatok mondjuk két tápszer között neki már krumplit vagy répát?Mindennap kell ennie gyümölcsöt?És mondjuk majd az ebédet lehet kiváltani főzelékkel egy idő után?Vagyh csináljam?És a reggeli?Meddig lesz az csak tápszer?A tejpéptől jól tud lakni?Mert azt imádja.Igaz 2napja eszi csak,és 200g lenne abból az adagja,abból ő elsőre megevett 100at.

Valaki leírná hogyan csináljam?

Mert mindenhol csak azt olvasni h ezt add meg azt add,de olyat sehol nem találtam h mit hogyan csináljak(nem kaját,hanem így a napot),de nem is érdekel akármilyen táblázat,hanem tapasztalat kellene ki mit mikor adott és melyik étkezést váltotta ki először?mert elvileg 4óránként eszik tápszert,a tízórai pont úgy jön ki h akkor nincs evés,akkor adok barackot,de valahogy utálja,akkor kap tejpépet.Az uzsonna meg úgy jön ki h pont tápot kap és előtte 3-4körül van nekünk a tejpép.Mivel próbálkozzak még?Miért nem szereti a barackot,miért csak a banánt?

Bocsi h ilyen hülye kérdéseket teszek fel csak első bab és eddig könnyű volt minden mert csak 4óránként evett és kész,de mostmár pl azt sem tudom ha elmegyünk valahová mondjuk reggeli után és nem érünk haza csak ebédre vagy netalán később akkor h eszik akárhol is a városban akármit is úgy h mivel most tanuk enni olyankor minden tiszta kaja!Na meg hol turmixolsz össze akármit is?Nem értem vagy akkor nem eszik addig amíg haza nem érünk?H lehet így elmenni akárhová is?

Lécci segítsetek mert fogalmam sincs mit h kell csinálni mostantól??!!

Előre is köszi

2008. szept. 5. 22:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi mndenkinek!Majd írok h mi a helyzet.De az előbb gondoltam egyet és -itt állt a polcon régóta egy alma-sütőtök-barack pép,és gondoltam felbontom.ÉSSSSS?!:elsőre megette a felét,most délután meg a másik felét!Úgy örültem.

Szóval akkor azt fogom csinálni h reggel 6kor tápszer.Majd 9körül gyümölcs-és rögtön utána tápszer ha kér még,aztán 1körül tápszer ebédre,majd 4-5körül megint gyümölcs vagy tejpép,és utána megkínálom tápszerrel,és vacsira megint tápszer.

Így jó lesz?

És kaptam olyan tanácsot is h reggelire adjak csak tejpépet,és utána kínáljam meg táppal.Az úgy milyen lenne?Mert van olyan ismerősöm akinek a babája már kicsit nagyobb pár hónappal és minden reggel tejpépet kap.Azt lehet lassan bevezetni,és akkor egy idő után elhagyni majd a tápszert?

Na lassan csak alakul bennem ez a etetősdi!Meg jobb kedvem is lett h elsőre megette.Ráadásul még azt sem tudta mit adok neki már nyitotta a száját,és közben még a tv-t is nézi.Olyan kis édes olyankor.Sőt nektek csinál olyat h amikor adom a szájába a kanalat,akkor az ínyével megtartja?Én tegnap le is fényképeztem,és még mosolygott is közben!

Na szóval mostmár akkor így csinálom,jó?

2008. szept. 6. 17:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Teljesen jó!! Bízz Magadban!! Nem kell görcsölni a dolgokon. Ha vmi nem megy, ne erőltessd! Ha nem fogadja el vmelyik kajcit, tedd félre és majd délután, vagy másnap újra megpróbálod! Hidd el, tényleg ki fog alakulni! Csak idő kell! Minden baba más! Az én kisfiam 6 és fél hónapos. Kb. 1,5 hónapja kap gyümölcsöt/főzeléket. Még mindig nem váltottunk ki étkezést. Dokink szerint ez így teljesen jó. Van, hogy nem kér a főzi/gyümölcs után tápszert, de ez azért ritka. Majd kialakul! Nyugi! (A banánnal azért tényleg várnék 6 hós koráig! De persze Te tudod.)

5., 6. válaszoló voltam ismét. :)

2008. szept. 7. 07:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2008. szept. 7. 10:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 7 hónapos a lányom, de 3 hós kora óta tápszeres. Mostanra kialakul lassan a ritmusa, ami a köv: hajnali 1-2 körül megeszik 180 tápszert (tejpépeket és üveges bébiételeket utálja!), majd visszaalszik kb 7-ig. 8-9 óra körül megeszik 150 gyümiturmixot piskótával. 12-13 között ebédel, ugyanazt amit mi eszünk (nem fűszerezünk annyira a baba miatt), majd 16-17 között egy danoninot. Fél 7-7 között fürdetés, majd vacsira is tápszert eszik, általában 100-180 ml között. Ha elmegyünk vhova általában tejbegrízt csinálok neki, amit ugye nem kell feltétlen melegíteni és üvegből remekül el tudja fogyasztani. Van amikor tízóraira nem gyümit kap, hanem tejbegrízt amit én készítek neki. Remélem tudtam segíteni :)
2008. szept. 7. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!