4és fél hós lányommal elkezdtük a hozzátáplálást! Tápszeres. Egy nap mikor mit adjak neki, és mikor mivel lehet már egy étkezést kiváltani?
Mert eszik hajnalban fél 6kor,aztán még alszik 8ig.Utána 9kor kap-ezt hívom reggelinek-tápszert,majd 2óra múlva kap tejpépet,majd 2óra múlva ebéd 1óra körül.Aztán 2óra múlva megint tejpép,vagy gyümi,aztán 2óra múlva 5kor uzsonna-tápszer.Aztán már csak fél 9kor a vacsora-ez is tápszer.
Szóval azt szeretném tudni h amikor azt mondják h először a gyümölcsöt adjuk-hát ő csak a banánt eszi meg semmi mást,már próbáltam a zöldségek közül a répát tápszerrel keverve de az sem tetszett neki,a krumplit még nem próbáltuk.Vagyis mikor adhatok mondjuk két tápszer között neki már krumplit vagy répát?Mindennap kell ennie gyümölcsöt?És mondjuk majd az ebédet lehet kiváltani főzelékkel egy idő után?Vagyh csináljam?És a reggeli?Meddig lesz az csak tápszer?A tejpéptől jól tud lakni?Mert azt imádja.Igaz 2napja eszi csak,és 200g lenne abból az adagja,abból ő elsőre megevett 100at.
Valaki leírná hogyan csináljam?
Mert mindenhol csak azt olvasni h ezt add meg azt add,de olyat sehol nem találtam h mit hogyan csináljak(nem kaját,hanem így a napot),de nem is érdekel akármilyen táblázat,hanem tapasztalat kellene ki mit mikor adott és melyik étkezést váltotta ki először?mert elvileg 4óránként eszik tápszert,a tízórai pont úgy jön ki h akkor nincs evés,akkor adok barackot,de valahogy utálja,akkor kap tejpépet.Az uzsonna meg úgy jön ki h pont tápot kap és előtte 3-4körül van nekünk a tejpép.Mivel próbálkozzak még?Miért nem szereti a barackot,miért csak a banánt?
Bocsi h ilyen hülye kérdéseket teszek fel csak első bab és eddig könnyű volt minden mert csak 4óránként evett és kész,de mostmár pl azt sem tudom ha elmegyünk valahová mondjuk reggeli után és nem érünk haza csak ebédre vagy netalán később akkor h eszik akárhol is a városban akármit is úgy h mivel most tanuk enni olyankor minden tiszta kaja!Na meg hol turmixolsz össze akármit is?Nem értem vagy akkor nem eszik addig amíg haza nem érünk?H lehet így elmenni akárhová is?
Lécci segítsetek mert fogalmam sincs mit h kell csinálni mostantól??!!
Előre is köszi
Mivel most vezeted be a gyümöcsöket/zöldségeket, egyelőre 1(!!!!) étkezés előtt - ez délelőtt legyen lehetőség szerint - adjál neki a következő közül:
alma, őszibarack, sárgarépa, sütőtök, krumpli. Először külön-külön, aztán kombinálhatod őket. Pl.:alma-krumpli, alma-ő.barack,alma-s.répa, alma-sütőtök, stb., stb...
Banánt, körtét 6 hónapos kor előtt ne adj! Szilvát pedig 8-9 hónapos korban ajánlott bevezetni. Azt is kipróbálhatod, hogy vízzel higítod (forralt, lehűtött babavíz), mert lehet, hogy az állaga nem tetszik a babónak! A rizses dolgokkal is várj még egy kicsit... Elsősorban most nem az a fontos, hogy jól lakjon, hanem, hogy megismerje, alfogadja az új ételeket! Ez lassú folyamat! 1 hónap is (sőt!!) kell, mire megeszik annyit, hogy kiválts egy étkezést!
Türelem!! Nem lóverseny! figyelj arra, hogy mit adsz a babádnak!!! Kérdezzd az orvosod, vagy a védőnőt!
Addig is itt egy pici segítség, hogy mit mikor vezess be!
Kitartás és jó babázást!!
6 és fél hós kisfiú anyukája
Igen pont ezt kérdeztem amit az utolsó hozzászóló írt!Hogy rögtön mondjuk ha 6kor eszik reggel akkor utána 9kor amikor újra eszik akkor már nem adjak tápszert hanem mondjuk rögtön tejpépet?
Ma kipróbáltam.Adtam neki a 9es evés helyett tejpépet.100g.nál többet nem mertem kikeverni,h ne hagyja meg.De megette az egészet,aztán kínáltam tápszerrel és mintha nem is evett volna tejpépet bevágott ugyanannyit mmint akármikor 160ml-t.
Annyira nehéz ez?Vagy cak nekem?Hogy létezik h ugyanannyit evett mintha nem is adtam volna neki a pépet.Akkor most így 260at evett összesen.Na meg igen.Értem én h erre valók az üveges bébikeják h elvigyem magammal.Na de addig még azt megszereti és nem eszik meg belőle csak 1kanállal akkor szinte 2nap után megy a kukába majdnem az összes.H vinnék magammal ilyen kaját ha még nem is ismeri az ízeit?Gondoltam majd akkor kap ilyen üvegest ha hozzászokott az igazi gyümikhez,de akkor meg nem az lesz a baj h csak az igazit fogja megenni az üvegest meg nem?És nem akarok én sietni semivel,csak nem tudom h lenne jó.Itt szinte mindannyian azt ítátok h rögtön kiváltott egy étkezést mondjuk a tejpép.Vagy a tízórainál is nincs tápszer csak gyümi vagy pép és akkor ha még éhes?Adjak tápszert?
Szia!
Az utolsó válaszoló vagyok!
Ne aggódj, ha többet eszik! Tudják a babák, hogy mennyi kell nekik! Én most épp azon aggódom, hogy keveset eszik... Eddig meg sokat evett (mások szerint)... Nem, nemcsak Neked nehéz!! Én azt javaslom, hogy minden étkezésre adj tápszert. A tápszer ebben a korban fontos! Estére, vagy délutánra adj tejpépet. Ha nem elég neki, adhatsz nyugodtan tápszert is utána. Hidd el, nem eszi meg, ha már jóllakott! Az én kisfiam imádja a pociját, de ha elég, nem kér többet! És igen, délelőtti étkezésnél, vagy dél körüli étkezésnél adjál neki gyümölcsöt, vagy vmilyen zöldséget azok közül, amit leírtam már. Azért kell délelőtt/kora délután, hogy ha esetleg vmitől fájna a pocija, ne az éjszakát zavarja meg. Lehet, hogy csak 1-2 kanálkával fogad el először, de nem baj! 2-3 napig próbálgass egy féle ételt, aztán jöhet más! És ha már kitapasztalod, hogy mit szeret, az új dolgokhoz hozzákeverheted, hogy könnyebben elfogadja, ha esetleg először nem ízlik. Pl. ha az almát szereti, de a s.répát nem akarja megenni, keverhetsz bele almát és valszínű, jobban elfogadja. Ha már látod, hogy nem kér több gyümölcsöt/zöldséget, adjál neki tápszert. Ha egy teljes üveg gyümölcsöt meg fog enni, akkor is kér majd még utána tápszert, mert a kalória nem elég neki. De lesz olyan is, hogy elég csak a gyümölcs/zöldség. Rájuk kell hagyatkoznunk, más nincs...! :) De hidd el, tudják k, hogy mikor mennyi kell!
Ha gondolod, írhatsz privát üzenetet is, szívesen segítek, ha gondolod!
Üdv. és jó kanalazást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!