Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4és fél hós lányommal elkezdtü...

4és fél hós lányommal elkezdtük a hozzátáplálást! Tápszeres. Egy nap mikor mit adjak neki, és mikor mivel lehet már egy étkezést kiváltani?

Figyelt kérdés

Mert eszik hajnalban fél 6kor,aztán még alszik 8ig.Utána 9kor kap-ezt hívom reggelinek-tápszert,majd 2óra múlva kap tejpépet,majd 2óra múlva ebéd 1óra körül.Aztán 2óra múlva megint tejpép,vagy gyümi,aztán 2óra múlva 5kor uzsonna-tápszer.Aztán már csak fél 9kor a vacsora-ez is tápszer.

Szóval azt szeretném tudni h amikor azt mondják h először a gyümölcsöt adjuk-hát ő csak a banánt eszi meg semmi mást,már próbáltam a zöldségek közül a répát tápszerrel keverve de az sem tetszett neki,a krumplit még nem próbáltuk.Vagyis mikor adhatok mondjuk két tápszer között neki már krumplit vagy répát?Mindennap kell ennie gyümölcsöt?És mondjuk majd az ebédet lehet kiváltani főzelékkel egy idő után?Vagyh csináljam?És a reggeli?Meddig lesz az csak tápszer?A tejpéptől jól tud lakni?Mert azt imádja.Igaz 2napja eszi csak,és 200g lenne abból az adagja,abból ő elsőre megevett 100at.

Valaki leírná hogyan csináljam?

Mert mindenhol csak azt olvasni h ezt add meg azt add,de olyat sehol nem találtam h mit hogyan csináljak(nem kaját,hanem így a napot),de nem is érdekel akármilyen táblázat,hanem tapasztalat kellene ki mit mikor adott és melyik étkezést váltotta ki először?mert elvileg 4óránként eszik tápszert,a tízórai pont úgy jön ki h akkor nincs evés,akkor adok barackot,de valahogy utálja,akkor kap tejpépet.Az uzsonna meg úgy jön ki h pont tápot kap és előtte 3-4körül van nekünk a tejpép.Mivel próbálkozzak még?Miért nem szereti a barackot,miért csak a banánt?

Bocsi h ilyen hülye kérdéseket teszek fel csak első bab és eddig könnyű volt minden mert csak 4óránként evett és kész,de mostmár pl azt sem tudom ha elmegyünk valahová mondjuk reggeli után és nem érünk haza csak ebédre vagy netalán később akkor h eszik akárhol is a városban akármit is úgy h mivel most tanuk enni olyankor minden tiszta kaja!Na meg hol turmixolsz össze akármit is?Nem értem vagy akkor nem eszik addig amíg haza nem érünk?H lehet így elmenni akárhová is?

Lécci segítsetek mert fogalmam sincs mit h kell csinálni mostantól??!!

Előre is köszi

2008. szept. 5. 22:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom egyidős pont a te babáddal, igaz én még két hetet várok a hozzátáplálással, de szerintem nagyon nem jó ütemben eteted a babódat. Írod hogy 4 óránként eszi a tápszert. Mi is azt eszünk és mi is 4 óránként. Én a köv. képpen fogom csinálni. Reggel hatkor tápszer, tízkor gyümilé, később gyümi, vagy répa stb.... Kettőkor tejpép, hatkor és tízkor pedig tápszer. Legalábbis az leső hetekben. Később jöhet a főzelék. A lényeg hogy én tartani fogom a négy órás etetést, és este kizárólag tápszert kap, ha esetleg nem telíti el a pociját akkor tejpépet mert az laktatóbb. Minden esetre a gyümit és a többit inkább délelőtt add neki, hogy estére megeméssze és ne fájjon a pocija. Az etetést pedig úgy tudod megoldani, hogy kis üvegbe,vagy AVENTES anyatej gyűjtő dobozba teszed a püréjét, és ha melegíteni kell, akkor megmelegítetted ahol éppen vagy, vagy pedig forrón teszed el, és elhűl nagyjából mire kajálnia kell. Szóval én így fogom csinálni. Remélem segítettem a döntésedben.
2008. szept. 5. 23:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez úgy működik, hogy reggeli tápszer, tízórai gyümölcs, ebéd zöldség esetleg husival, uzsonna tejpép és a vacsi megint tápszer. Nekem eddig szerencsére mindent megeszik. Gyümölcsnél próbáld meg a banánt almával keverni úgy hogy először csak egy kicsit adsz hozzá majd egyre többet aztán ugyan így a barackkal. Zöldséget se adjál szerintem tápszerrel hanem adjad a krumplit répával hátha úgy megeszi na meg a sütőtökös krumpli szokott babáknál a nagy kedvenc lenni azzal is próbálkozhatsz. Én simán megyek vele mindenfelé mert ilyen alkalmakkor praktikus az üveges bébiétel amit tudsz vinni magaddal vagy kapsz bárhol ha hirtelen kell és max egy kicsit megmelegítteted valahol vagy ha tudsz beszerzel egy bébiételmelegítőt ami szivargyújtótöltőről is üzemeltethető és ez jó megoldás ha kocsival mentek valamerre. Én ilyen ételekkel bárhol megetetem és szerencsére ritkán keni annyira össze magát hogy gond legyen de ilyen esetre van nálam váltóruha. A tejpépet meg ugyan úgy mint a tápszert vittem kimérem külön a vizet amit a cumisüvegben elviszek és kimérem külön a port amit akkor keverek össze amikor szükség van rá és kanállal odaadom neki a cumisüvegből. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik tudom. Én is néha vaciláltam hogy így hogy induljak el vele, de hidd el hamar bele fogsz jönni.
2008. szept. 5. 23:35
 3/14 anonim ***** válasza:
Szia.Megpróbálok segíteni neked.Az enyém is tápszeres+kis anyatej,de kicsit sűrűnek tűnik az étlapotok.Ebben a korban már nem szoktak 2 óránként enni.Az én babám 4 hónapos,a menet a következő:fél 8-kor tejpép kb.170ml,fél 11-11 körül gyümölcs(erre visszatérek),1 körül ebéd,ez anyatej+tápszer,4és5 között gyümi+kis anyatej,este9-kor 200ml tápszer.Én botmixerrel pépesítem a barackot,úgy adom neki.Ha nem szereti már az almát is próbálhatod a banán mellé.Bármit vezetsz is be 3 napig ne adj másik új ételt.Az alma-banán laktató és adható is neki.Én még csak 2 etetést váltottam ki gyümivel.Amit még javasolni tudok,üveges bébi desszert-főétkezésre való kaját nem fogok venni,azt majd megfőzöm.De azzal még várok.Tehát:próbáld ki a kecskeméti bébi desszerteket,ami nagyon finom őszibarack-alma teljes kiőrlésű rizzsel-eheti a baba,a rizs GLUTÉNMENTES!A Hippnek van alma-szőlő telj.kiörl.rizzsel,van 1 fajta gyümi stb.Amiket bevezethetsz a következő:alma,banán,őszibarack,meggy,a sárgabarackot,szőlőt,szilvát lé formájában.Ez egyenlőre elég.A zöldségeket majd később.,ha ezek már mennek.Nem kell mindennap uazt adni,ha már ismeri variálhatod is.Ha elmész vhova,vigyél magaddal egy üveg bébidesszertet,amelyiket tudod,h kedveli.A rizses azért jó,mert laktató.Én van,h cumisüvegbe öntöm-brrr,lehet fújjogni,de amikor éhes és ordít nincs türelme kanállal enni-akár az általam turmixolt barackot is,és azt viszem el.De a 4 hónaposnak való kaja még pépes,bármelyiket ki tudja szívni a 3 lyukú cumival.Ha tápszert viszek,én otthon bekeverem-ezt megteheted a tejpéppel is-és mivel van pici jégakkum azzal tartom hidegen.A melegítés nem gond,a mikróba bárhol megmelegítik neked.Úgy is csinálhatod,h a vizet üvegbe teszed,a hozzá való tápszer v tejpép mennyiséget külön viszed,és ha megéhezik össze kutyulod neki.És igen,a tejpép nagyon laktató.A sima tápszert pedig még nem kell semmivel kiváltani,elég,ha a gyümölcsöket bevezeted neki.Szerintem várj a krumplival,répával.Elég azt 5-6 hónapos korban kezdeni.Inkább szokja meg ezt sokfajta gyümit,és majd utána.A reggeli addig tápszer,amíg nem rág.Utána eldöntheted,h mi legyen.A nagyfiamnál úgy volt,h fél 8 körül tejpép,és tízóraikor evett felvágottat,sajtot.Még 2-3 éves korában is.Van aki kakaózik.De ez még a jövő zenéje,elég előbb ezzel boldogulni!Sok sikert,17 hetes baba anyukája.
2008. szept. 5. 23:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Szia.Az én babám is 4 és fél hónapos.Nálunk így néz ki egy nap.6-kor tápszer,9-kor gyümidesszert nagyon szereti a nestlé alma banán teljeskiőrlésü rizzsel.Szoktam csinálni én is neki(banán,barack,körte,szilva)ezt összeturmixolom kikeverem sinlaccal mert így laktatóbb.12-kor ebéd főzelék vagy üveges vagy házi készítésü.A fiam nagyon szereti a nestlés répa,burgonya,kukorica.3-kor tejpép abba is szoktam egy kis gyümit tenni,nagyon szereti.5 óra után kap egy danoninot,fél 7 felé fürdés és utánna vacsi 200ml tápszer.Alszik reggel 6-ig.Ha elmegyünk valahova viszek egy üveges bébidesszertet,mert azt nem kell melegíteni.Remélem tudtam segíteni!
2008. szept. 6. 07:22
 5/14 anonim ***** válasza:
62%

Mivel most vezeted be a gyümöcsöket/zöldségeket, egyelőre 1(!!!!) étkezés előtt - ez délelőtt legyen lehetőség szerint - adjál neki a következő közül:

alma, őszibarack, sárgarépa, sütőtök, krumpli. Először külön-külön, aztán kombinálhatod őket. Pl.:alma-krumpli, alma-ő.barack,alma-s.répa, alma-sütőtök, stb., stb...

Banánt, körtét 6 hónapos kor előtt ne adj! Szilvát pedig 8-9 hónapos korban ajánlott bevezetni. Azt is kipróbálhatod, hogy vízzel higítod (forralt, lehűtött babavíz), mert lehet, hogy az állaga nem tetszik a babónak! A rizses dolgokkal is várj még egy kicsit... Elsősorban most nem az a fontos, hogy jól lakjon, hanem, hogy megismerje, alfogadja az új ételeket! Ez lassú folyamat! 1 hónap is (sőt!!) kell, mire megeszik annyit, hogy kiválts egy étkezést!

Türelem!! Nem lóverseny! figyelj arra, hogy mit adsz a babádnak!!! Kérdezzd az orvosod, vagy a védőnőt!

Addig is itt egy pici segítség, hogy mit mikor vezess be!

[link]

Kitartás és jó babázást!!

6 és fél hós kisfiú anyukája

2008. szept. 6. 10:27
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen pont ezt kérdeztem amit az utolsó hozzászóló írt!Hogy rögtön mondjuk ha 6kor eszik reggel akkor utána 9kor amikor újra eszik akkor már nem adjak tápszert hanem mondjuk rögtön tejpépet?

Ma kipróbáltam.Adtam neki a 9es evés helyett tejpépet.100g.nál többet nem mertem kikeverni,h ne hagyja meg.De megette az egészet,aztán kínáltam tápszerrel és mintha nem is evett volna tejpépet bevágott ugyanannyit mmint akármikor 160ml-t.

Annyira nehéz ez?Vagy cak nekem?Hogy létezik h ugyanannyit evett mintha nem is adtam volna neki a pépet.Akkor most így 260at evett összesen.Na meg igen.Értem én h erre valók az üveges bébikeják h elvigyem magammal.Na de addig még azt megszereti és nem eszik meg belőle csak 1kanállal akkor szinte 2nap után megy a kukába majdnem az összes.H vinnék magammal ilyen kaját ha még nem is ismeri az ízeit?Gondoltam majd akkor kap ilyen üvegest ha hozzászokott az igazi gyümikhez,de akkor meg nem az lesz a baj h csak az igazit fogja megenni az üvegest meg nem?És nem akarok én sietni semivel,csak nem tudom h lenne jó.Itt szinte mindannyian azt ítátok h rögtön kiváltott egy étkezést mondjuk a tejpép.Vagy a tízórainál is nincs tápszer csak gyümi vagy pép és akkor ha még éhes?Adjak tápszert?

2008. szept. 6. 10:49
 7/14 A kérdező kommentje:
És a harmadik hozzászólónak üzenem h nem kétóránként eszik hanem 4óránként van főétkezés,és a kettő között ahogy a védőnő mondta adok neki mindig egy pici gyümit kóstolni meg tejpépet.És így jön kia két óra amit ő írt.Nem hagyhatok ki rögtönegy étkezést,vagy te így csináltad?Akkor gratulálok ha neked mindent megevett elsőre.Bárcsak az én gyerekem se lenne ilyen válogatós!
2008. szept. 6. 10:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Az utolsó válaszoló vagyok!

Ne aggódj, ha többet eszik! Tudják a babák, hogy mennyi kell nekik! Én most épp azon aggódom, hogy keveset eszik... Eddig meg sokat evett (mások szerint)... Nem, nemcsak Neked nehéz!! Én azt javaslom, hogy minden étkezésre adj tápszert. A tápszer ebben a korban fontos! Estére, vagy délutánra adj tejpépet. Ha nem elég neki, adhatsz nyugodtan tápszert is utána. Hidd el, nem eszi meg, ha már jóllakott! Az én kisfiam imádja a pociját, de ha elég, nem kér többet! És igen, délelőtti étkezésnél, vagy dél körüli étkezésnél adjál neki gyümölcsöt, vagy vmilyen zöldséget azok közül, amit leírtam már. Azért kell délelőtt/kora délután, hogy ha esetleg vmitől fájna a pocija, ne az éjszakát zavarja meg. Lehet, hogy csak 1-2 kanálkával fogad el először, de nem baj! 2-3 napig próbálgass egy féle ételt, aztán jöhet más! És ha már kitapasztalod, hogy mit szeret, az új dolgokhoz hozzákeverheted, hogy könnyebben elfogadja, ha esetleg először nem ízlik. Pl. ha az almát szereti, de a s.répát nem akarja megenni, keverhetsz bele almát és valszínű, jobban elfogadja. Ha már látod, hogy nem kér több gyümölcsöt/zöldséget, adjál neki tápszert. Ha egy teljes üveg gyümölcsöt meg fog enni, akkor is kér majd még utána tápszert, mert a kalória nem elég neki. De lesz olyan is, hogy elég csak a gyümölcs/zöldség. Rájuk kell hagyatkoznunk, más nincs...! :) De hidd el, tudják k, hogy mikor mennyi kell!

Ha gondolod, írhatsz privát üzenetet is, szívesen segítek, ha gondolod!

Üdv. és jó kanalazást!

2008. szept. 6. 15:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Szia.A 3. vagyok.Nem eszik sokszor,csak úgy tűnt,de persze nem mind főétkezés,bocsi.Sztem szerencsés vagyok,mert eddig mindent elsőre elfogadott.Remélem így is marad.
2008. szept. 6. 17:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Megint a 3.vagyok.Én kihagytam szinte azonnal,de oda volt készítve a tápszer,ha nem jön be a dolog,ne kelljen ordítva várnia.Azt írtad szereti a banánt.Akkor abból csinálj neki kaját az útra.Vagy a Nestlének tényleg finom az a kajája,amit fentebb már írtak.Próbáld megszerettetni vele vmelyiket és azt vidd.Megírtam, én hogyan szoktam,talán mások is megírják.És tényleg bocsi,ha számon kérőnek tűntem.
2008. szept. 6. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!