Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szopik most hirtelen...

Miért szopik most hirtelen máshogy a babám?

Figyelt kérdés

3 és fél hetes a kislányom. A szopizás az elejétől kezdve gond nélkül ment, nagyon ügyesen és szépen evett, nekem rengeteg a tejem, semmi gond nem volt. Körülbelül 3 óránként evett (magától, igény szerint adtam neki), a szopik közötti időt majdnem mindig végigaludta.

Most viszont 2 napja hirtelen mintha nem enne eleget egyszerre, legalábbis én úgy érzem, kevesebbet szív ki, és fél óra után általában kéri is vissza a cicit (nyűgös lesz, keresi a vállamon stb.). Ez így még elmenne, de órákon át képes azt játszani ezután, hogy eszik egy kicsit, aztán nem kell neki, majd kis idő múlva megint kéri (ez a kis idő van, hogy csak 10 perc). Viszont sokszor nem is kell neki igazán, kiköpi, majd megint visszaveszi, közben nyűgösködik.

Nem értem, mi a baj most, mi változott meg. Gondoltam rá, hogy kevesebb a tejem, és nincs egy mellemben annyi, hogy elég legyen neki, de egyrészt ha átteszem a másikra, nem szív belőle, max. pár kortyot, és ugyanúgy kiköpi, másrészt tegnap este miután egyik alkalommal abbahagyta egy fél órára az evést, simán kifejtem még egy csomó tejet ugyanabból a ciciből.

Anyukám felvetette, hogy esetleg nem elég tápláló a tejem, és lényegében alig eszik, inkább iszik, amitől kis időre megtelik, de megint éhes lesz. De ezt sem hiszem, mert elég rohamosan hízik. Kis súlyú baba volt, 2200 grammal született, tegnap este fürdésnél pedig már 2910 volt úgy, hogy a kórházból 2190-nel jöttünk haza 7 nap után, tehát ezt a 720 grammot 2 és fél hét alatt szedte össze. Ha nem lenne elég tápláló a tejem, feltételezem nem hízna ilyen szépen. Minden este lemérem, fürdéskor, még szopi előtt, napról napra gyarapodik.

Amire én még gondoltam, hogy nagyon folyik a tejem, és ez nem tetszik neki, de igazából ezt se hiszem, hogy ok lehet, mert eddig is így volt, mégsem volt probléma.

Valami ötlet esetleg, hogy miért változhatott most meg az evése?

2015. júl. 30. 14:36
 1/1 anonim ***** válasza:
81%
Cumit nem próbáltál adni neki? Nálunk is hasonló volt a helyzet 3-4 hetes kor környékén (főleg, hogy többet volt már ébren), és először én is azt hittem, hogy hamar megéhezik. Aztán adtunk neki cumit (addig egyáltalán nem kapott) és minden megoldódott. :)
2015. júl. 30. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!