A kutyatulajdonosokat vajon idegesíti, ha a babámnak mutatom a kutyájukat, hogy "ott a kutyus"?
Imádja a kisfiam a kutyákat, 1 éves. Bármilyen gond egy pillanat alatt elszáll ha meglát egy kutyust.
Viszont azt vettem észre, hogy sok kutyasétáltatót mintha zavarna, hogy amikor eljönnek mellettünk mondom a babámnak, hogy "ott a kutyus"... Ezt csak én képzelem be, vagy tényleg zavaró? Idegesítő lehet?
Nem csinál a kutyussal semmit egyébként, nem engedem megsimogatni, meg nem is kérek ilyet a kutyatulajdonostól, csak mutat rá a babakocsiból, örül, és vaúzik :D.
De sokan nagyon morcosan fogadják ezt... persze sokan mosolyognak, lelassítanak, stb.
Engem csak akkor zavar ha sietnénk valahova és 2 percenként megállítanak. Munkakutya, sokszor sietek vele, nem érünk rá babrálni.
De azt hogy ki nézi meg, azt nem tudom, nem érdekel h a gyerek a babakocsiból v az anya bámulja.
Viszont azt megértem, hogy vannak kutyások, akik félnek, velünk is előfordult h egy totyogós gyerek odaszaladt és ráugrott a kutyámra, leterítette a földre olyan nagy vehemenciával esett rá, pedig a kutya jóval nagyobb. Ha nem egy fegyelmezett munkakutya, és nem vár parancsot mozdulatlanul a földön fekve, akkor komolyabb gond is lehetett volna, ha odakap vagy csak simán ráfekszik a gyerekre, mert azt hiszi játék.
Szülők persze csak röhögtek, semmi bocs vagy hasonló...
El tudom képzelni,h a gazdák attól félnek, h odaengeded a gyereket és nem megfelelő módon nyúl a kutyához, amiből baj keletkezik. Sokan meg se kérdezik,hogy lehet-e, csak egyből mondják a gyereknek,h nézd de aranyos kutyi, simogasd meg! Aztán csodálkoznak ha a gazda nincs elragadtatva, mert lehet 5 perce voltak oltáson és a kutya nem épp a legnyugodtabb.
Ha látom,h IQ-mentes szülők közelítenek, akkor mindig szólok előre,h a kutya fertőző beteg:) Érdekes azt egyből megértik és már ugranak is sikoltva félre.
van egy baratnom akinek egy egeszen rendkivuli meretu uj funlandi kutyaja van, Hentesnek hivjak;-)))
ket eve elkezdtek eljarni a kutyussal ovodakba , elozetes egyeztetes utan a szulokkel es az ovodakkal. amikor a heti latogatasi nap van es megjelenik Hentes a hatan egy kis barna nyereggel a gyerekek mind kint sikongatnak az oromtol az udvaron. a 94 kilos kutya meg jamborul nezelodik ahogy rakjak a hatara egyik gyereket a masik utan az ovoneni fogja a vezeto ovet es a kicsik mennek Hentes hatan korbe az udvaron. mar ujsagcikk is volt roluk, valami fantasztikus egy latvany. es a baratnomet nem zavarta soha hogy mar kismillioszor hallotta hogy Hentes gyonyoru es bundas es okos es fekete es haza akarom vinni stb....;-))))
Kicsit OFF:
Nemrég olvastam a kutyás topikban, hogy valakinek jól megerősített a kerítése, a kutyája nem tudja kidugni a fejét illetve tábla is van kint,hogy harapós, de ugye a drótkerítésen egy gyerek keze csak befér.
Gyerek bedugta a kezét, kutya megharapta és most a gazdát jelentették fel a szülők...
Szerintem a szülők felelőssége lett volna megtanítani a gyereket, hogy idegen állathoz nem nyúlunk illetve tiszteletben tartjuk más magánterületét. Nehogy már 2 méteres betonfallal kelljen körülvenni minden kutyás portát, mert mi van ha véletlenül benyúl egy gyerek. 6 éven felül már illene tudni elolvasni és értelmezni a harapós kutya táblát, az alatt meg nem kéne engedni a szülőnek egyedül mászkálni a gyereket.
27 es, Hentes imadja a gyerekeket is meg mindenkit aki nyomkodja. elterul a foldon es az illeto kezebe teszi azt a nagy mancsat es varja hogy vakargassak meg simizzek.
biztosan tudjatok hogy ennek a fajtanak uszony van a labujjai kozott. a baratnom megtanitotta neki hogy "hol van az uszonyod?" es feltarja a jobb mancsat hogy meg lehet nezni, ott van. imadnivalo egy tunemeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!