Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kutyatulajdonosokat vajon...

A kutyatulajdonosokat vajon idegesíti, ha a babámnak mutatom a kutyájukat, hogy "ott a kutyus"?

Figyelt kérdés

Imádja a kisfiam a kutyákat, 1 éves. Bármilyen gond egy pillanat alatt elszáll ha meglát egy kutyust.

Viszont azt vettem észre, hogy sok kutyasétáltatót mintha zavarna, hogy amikor eljönnek mellettünk mondom a babámnak, hogy "ott a kutyus"... Ezt csak én képzelem be, vagy tényleg zavaró? Idegesítő lehet?

Nem csinál a kutyussal semmit egyébként, nem engedem megsimogatni, meg nem is kérek ilyet a kutyatulajdonostól, csak mutat rá a babakocsiból, örül, és vaúzik :D.

De sokan nagyon morcosan fogadják ezt... persze sokan mosolyognak, lelassítanak, stb.

2015. júl. 30. 11:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
engem nem szokott zavarni, csak sokkal rosszabb mint amikor meglátja a gyerek a kutyát és fejhangon üvöltve menekül, mert már ilyet is láttam.
2015. júl. 30. 12:43
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Engem csak akkor zavar ha sietnénk valahova és 2 percenként megállítanak. Munkakutya, sokszor sietek vele, nem érünk rá babrálni.

De azt hogy ki nézi meg, azt nem tudom, nem érdekel h a gyerek a babakocsiból v az anya bámulja.

Viszont azt megértem, hogy vannak kutyások, akik félnek, velünk is előfordult h egy totyogós gyerek odaszaladt és ráugrott a kutyámra, leterítette a földre olyan nagy vehemenciával esett rá, pedig a kutya jóval nagyobb. Ha nem egy fegyelmezett munkakutya, és nem vár parancsot mozdulatlanul a földön fekve, akkor komolyabb gond is lehetett volna, ha odakap vagy csak simán ráfekszik a gyerekre, mert azt hiszi játék.

Szülők persze csak röhögtek, semmi bocs vagy hasonló...

El tudom képzelni,h a gazdák attól félnek, h odaengeded a gyereket és nem megfelelő módon nyúl a kutyához, amiből baj keletkezik. Sokan meg se kérdezik,hogy lehet-e, csak egyből mondják a gyereknek,h nézd de aranyos kutyi, simogasd meg! Aztán csodálkoznak ha a gazda nincs elragadtatva, mert lehet 5 perce voltak oltáson és a kutya nem épp a legnyugodtabb.

Ha látom,h IQ-mentes szülők közelítenek, akkor mindig szólok előre,h a kutya fertőző beteg:) Érdekes azt egyből megértik és már ugranak is sikoltva félre.

2015. júl. 30. 12:50
 23/30 piroska és a farkas ***** válasza:
Nálunk nemrég a szomszéd mutatta a macskájának a kislányomat, h " nézd, ott a baba" :) Nekünk nincs kutyánk, de a kisányom is nagyon érdeklődő, úgy gondolom, h azzal semmi gond, ha egy gyerek nézi és vaúzik, de piciként kell megtanítani neki, hogy tisztelje az állatban az állatot. Olyan nincs, vagy legalábbis nem lenne szabad, h legyen, h odarohan dögönyözni.Más helyzet persze ha az állat gazdája mondja a gyereknek, h gyere, nyugodtan megsimogathatod.
2015. júl. 30. 13:58
 24/30 anonim ***** válasza:
normalis embert ha olyan a kutyaja amelyik nyugodt es nem harap egyaltalan nem zavarja ha egy kisgyerek megnezi vagy ha biztonsagos akar meg is simogathatja az allatot. nagyon jo modszer minel kisebb korban osszebaratkoztatni az allatokat a gyerekekkel. ez cask jo hatassal lehet a fejlodesere.
2015. júl. 30. 14:03
 25/30 anonim ***** válasza:
22-es, ehhez, amit leírtál valóban IQ gyenge szülőknek kell lenni. Én nem engedem neki megsimogatni sem, mivel folyton a szájában a keze. Ha nagyobb lesz, akkor sem fogom engedni, csak ha a gazdája megengedi, mivel nála jobban senki nem ismeri az állatot és azt, hogy hogy reagál a gyerekre. SZörnyű, hogy van aki minden kérdezés nélkül hagyja megsimogatni az ismeretlen kutyát a gyerekének. De ha megharapja, akkor biztos még a hírekben is benne lenne, hogy megharapott egy gyereket a kutya és a gazdáját elhordanák mindennek. Én értem a másik oldalt is. Itt inkább az olyan savanyú emberekről van szó, akik már attól is kivannak, ha a gyereknek megmutatjuk a kutyáját.
2015. júl. 30. 14:06
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

van egy baratnom akinek egy egeszen rendkivuli meretu uj funlandi kutyaja van, Hentesnek hivjak;-)))

ket eve elkezdtek eljarni a kutyussal ovodakba , elozetes egyeztetes utan a szulokkel es az ovodakkal. amikor a heti latogatasi nap van es megjelenik Hentes a hatan egy kis barna nyereggel a gyerekek mind kint sikongatnak az oromtol az udvaron. a 94 kilos kutya meg jamborul nezelodik ahogy rakjak a hatara egyik gyereket a masik utan az ovoneni fogja a vezeto ovet es a kicsik mennek Hentes hatan korbe az udvaron. mar ujsagcikk is volt roluk, valami fantasztikus egy latvany. es a baratnomet nem zavarta soha hogy mar kismillioszor hallotta hogy Hentes gyonyoru es bundas es okos es fekete es haza akarom vinni stb....;-))))

2015. júl. 30. 14:11
 27/30 anonim ***** válasza:
Hentes, ez nagyon jó! Úgy szeretnék egyszer én is egy ilyen kutyát megnyomkodni :)
2015. júl. 30. 14:13
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit OFF:

Nemrég olvastam a kutyás topikban, hogy valakinek jól megerősített a kerítése, a kutyája nem tudja kidugni a fejét illetve tábla is van kint,hogy harapós, de ugye a drótkerítésen egy gyerek keze csak befér.

Gyerek bedugta a kezét, kutya megharapta és most a gazdát jelentették fel a szülők...

Szerintem a szülők felelőssége lett volna megtanítani a gyereket, hogy idegen állathoz nem nyúlunk illetve tiszteletben tartjuk más magánterületét. Nehogy már 2 méteres betonfallal kelljen körülvenni minden kutyás portát, mert mi van ha véletlenül benyúl egy gyerek. 6 éven felül már illene tudni elolvasni és értelmezni a harapós kutya táblát, az alatt meg nem kéne engedni a szülőnek egyedül mászkálni a gyereket.

2015. júl. 30. 14:17
 29/30 anonim ***** válasza:
Engem nem zavarnek a gyerekek, max azok az anyukák, akik azt mondják a gyereknek, hogy vigyázzon, mert megharapja a kutya... 6 kilós nagyon vidám, kedves szőrpamacsról beszélek... Ilyenkor vcissza szoktam szólni, hogy ez a kutya biztos nem harapja meg. nem értem miért kell belenevelni a gyerekekbe, hogy féljenek a kutyáktól. Engem csak az ilyenek zavarnak, aki kedvesen mutat rá, vagy mondja, hogy aranyos, vagy szép, az nem :)
2015. júl. 30. 16:34
 30/30 anonim ***** válasza:

27 es, Hentes imadja a gyerekeket is meg mindenkit aki nyomkodja. elterul a foldon es az illeto kezebe teszi azt a nagy mancsat es varja hogy vakargassak meg simizzek.

biztosan tudjatok hogy ennek a fajtanak uszony van a labujjai kozott. a baratnom megtanitotta neki hogy "hol van az uszonyod?" es feltarja a jobb mancsat hogy meg lehet nezni, ott van. imadnivalo egy tunemeny.

2015. aug. 1. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!