A kutyatulajdonosokat vajon idegesíti, ha a babámnak mutatom a kutyájukat, hogy "ott a kutyus"?
Imádja a kisfiam a kutyákat, 1 éves. Bármilyen gond egy pillanat alatt elszáll ha meglát egy kutyust.
Viszont azt vettem észre, hogy sok kutyasétáltatót mintha zavarna, hogy amikor eljönnek mellettünk mondom a babámnak, hogy "ott a kutyus"... Ezt csak én képzelem be, vagy tényleg zavaró? Idegesítő lehet?
Nem csinál a kutyussal semmit egyébként, nem engedem megsimogatni, meg nem is kérek ilyet a kutyatulajdonostól, csak mutat rá a babakocsiból, örül, és vaúzik :D.
De sokan nagyon morcosan fogadják ezt... persze sokan mosolyognak, lelassítanak, stb.
5-ös, könyörgöm a kérdésben egy 1 éves babáról van szó!! :D. Borzasztó idegesítő, sőt felháborító, ha egy kisbaba rámutat a kutyánkra, igazad is van.
Kedves ember lehetsz.
Őszintén, engem meglepett a kérdésed, gyerekem még nincs, de kutyám igen, engem nemhogy nem zavar, de örülök is, ha a kisgyerekeknek örömet okozhatok azzal, hogy megállok, megmutatom a kutyust. A kutyám is örül, imádja a gyerekeket. De hát az 5-ös a példa rá, hogy tényleg vannak olyanok, mint amilyeneket írsz, nem szabad foglalkozni velük, akit idegesít egy kisbaba az elég besavanyodott ember lehet.
5-ös, következőnek valami ilyesmi kutyát javaslok. Nem fogják 5 percenként cukizni, probléma megoldva.
Köszönöm a válaszokat :).
Ezek szerint akkor nem csak beképzeltem a dolgot, van akit idegesít. Egyébként az én babámra is percenként mutogat valaki, hogy de cuki, mint a 12-es írja, de én is kedvességnek veszem.
Amit a 4-es válaszoló linkelt be, az szerintem kicsit más tészta, bár én nem így reagálnék mint az ottani kérdező, de valamilyen szinten igaza van. Nem hagynám, hogy a gyerekem ilyesmit csináljon, vagy ha megtörténne rászólnék, és elmagyaráznám neki miért nem lehet.
Nálunk ilyenről nincs szó, csak mutogat és örül ahogy írtam :), de még ez is van akit idegesít sajnos :(.
A 4es linkelt egy szerinte idegbeteg kutyást...nem olvastam a válaszokat de ez nálam sem fér bele a normál együttélés kutyások és gyerekesek közt. Én nem engedem oda a kutyámat a kisgyerekekhez (csak ha megbeszéltük) akkor a szülő miért ereszti rá a gyerekét a kutyára?!
A kérdésedre válaszolva szerintem abszolút nem zavaró. Sőt ha a szülő megkérdezi szívesen oda is engedem. Egyrészt a gyerek egy kutyástól tanulja meg hogyan kell az állat felé közeledni, másrészt a kutya minél több pozitív ingert kap gyerekektől annál barátságosabb lesz 😉
Hasonló a lányom, de nem találkoztam még negatív reakcióval. Ő is mutogat mindenféle állatra, főleg kutyákra. A kutyások vagy nem reagálnak, vagy mosolyognak. Aki nem siet és jó fej, meg is áll a kutyával picit, hogy nézegethesse. Babakocsiból nem engedem ki.
Ha a kutyán látszik, hogy barátságos és oda akar menni (a kutya a gyerekhez), akkor azt szoktam engedni, hogy megszaglássza a kezét.
Szüleimnél van kutya, ott folyamatosan kommentálom a kutya testbeszédét. Reményeim szerint 1-2 éven belül ez beépül és valamennyire képes lesz felismerni egy kutya lelkiállapotát a viselkedéséből. Gondolok itt olyan apróságokra is, hogy ha a kutya enyhén lehajtott fejjel, "félárbócra" eresztett farokkal közeledik, akkor az megadó testtartás és nem agresszív a szándéka. Ha fent vannak a fülei, farka és borzolja a szőrét, mereven néz, nyalogatja a száját, akkor pedig ellenséges és távolságot kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!