Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kutyatulajdonosokat vajon...

A kutyatulajdonosokat vajon idegesíti, ha a babámnak mutatom a kutyájukat, hogy "ott a kutyus"?

Figyelt kérdés

Imádja a kisfiam a kutyákat, 1 éves. Bármilyen gond egy pillanat alatt elszáll ha meglát egy kutyust.

Viszont azt vettem észre, hogy sok kutyasétáltatót mintha zavarna, hogy amikor eljönnek mellettünk mondom a babámnak, hogy "ott a kutyus"... Ezt csak én képzelem be, vagy tényleg zavaró? Idegesítő lehet?

Nem csinál a kutyussal semmit egyébként, nem engedem megsimogatni, meg nem is kérek ilyet a kutyatulajdonostól, csak mutat rá a babakocsiból, örül, és vaúzik :D.

De sokan nagyon morcosan fogadják ezt... persze sokan mosolyognak, lelassítanak, stb.

2015. júl. 30. 11:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%

5-ös, könyörgöm a kérdésben egy 1 éves babáról van szó!! :D. Borzasztó idegesítő, sőt felháborító, ha egy kisbaba rámutat a kutyánkra, igazad is van.

Kedves ember lehetsz.

Őszintén, engem meglepett a kérdésed, gyerekem még nincs, de kutyám igen, engem nemhogy nem zavar, de örülök is, ha a kisgyerekeknek örömet okozhatok azzal, hogy megállok, megmutatom a kutyust. A kutyám is örül, imádja a gyerekeket. De hát az 5-ös a példa rá, hogy tényleg vannak olyanok, mint amilyeneket írsz, nem szabad foglalkozni velük, akit idegesít egy kisbaba az elég besavanyodott ember lehet.

2015. júl. 30. 11:55
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, az én gyerekemre is úton útfélen azt mondják, hogy de szép, de cuki, milyen göndör haja van és azok a szemek, már tudom kívülről, de kedvesen fogadom, mert ők nem tudhatják, hogy arrébb 10m-rel Marika néni is ezt mondta és mindennap ugyanezt hallgatom 500x, mert kedvesek. Ha jót kapsz és az emberek kedvesen viszonyulnak hozzád vagy a kutyádhoz, akkor azt fogadd örömmel és jó hangulattal. Ez a baj velünk emberekkel, szomorúak vagyunk, savanyúak és az a legnagyobb bajunk, hogy nekünk unalmas, ha megdicsérik a kutyánkat napjában többször. Akkor mit várunk egymástól???
2015. júl. 30. 11:56
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
De komolyan... a törpetacskó cuki, ez van, én is azért választottam, mert imádnivaló a pofija és nagy okos, barna szeme van. Ez szerintem nyilvánvaló. Főleg egy gyereknek, akinek méretben is passzol, és pont olyan játékos, mint az ovisok. A kutyádat tudod nevelni, a világ összes emberét nem. De azért ennyire kiakadni nem egészséges ezen, szerintem.
2015. júl. 30. 11:57
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, következőnek valami ilyesmi kutyát javaslok. Nem fogják 5 percenként cukizni, probléma megoldva.

[link]

2015. júl. 30. 11:59
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :).

Ezek szerint akkor nem csak beképzeltem a dolgot, van akit idegesít. Egyébként az én babámra is percenként mutogat valaki, hogy de cuki, mint a 12-es írja, de én is kedvességnek veszem.

Amit a 4-es válaszoló linkelt be, az szerintem kicsit más tészta, bár én nem így reagálnék mint az ottani kérdező, de valamilyen szinten igaza van. Nem hagynám, hogy a gyerekem ilyesmit csináljon, vagy ha megtörténne rászólnék, és elmagyaráznám neki miért nem lehet.

Nálunk ilyenről nincs szó, csak mutogat és örül ahogy írtam :), de még ez is van akit idegesít sajnos :(.

2015. júl. 30. 12:04
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

A 4es linkelt egy szerinte idegbeteg kutyást...nem olvastam a válaszokat de ez nálam sem fér bele a normál együttélés kutyások és gyerekesek közt. Én nem engedem oda a kutyámat a kisgyerekekhez (csak ha megbeszéltük) akkor a szülő miért ereszti rá a gyerekét a kutyára?!

A kérdésedre válaszolva szerintem abszolút nem zavaró. Sőt ha a szülő megkérdezi szívesen oda is engedem. Egyrészt a gyerek egy kutyástól tanulja meg hogyan kell az állat felé közeledni, másrészt a kutya minél több pozitív ingert kap gyerekektől annál barátságosabb lesz 😉

2015. júl. 30. 12:10
 17/30 anonim ***** válasza:
Nekem egy 4 éves mopszom van, hát gondolhatod, imádják a gyerekek. Én azt is hagyom, hogy megsimizzék, ha szeretnék. Mondjuk mellé van egy 3 éves fiam is, szóval a gyerekeket is szeretem, a kutya is szokva van a kicsikhez, úgyhogy gond egy szál se. Vannak mogorva, antiszociális emberek, nem kell velük foglalkozni, az ő életük sivár.
2015. júl. 30. 12:29
 18/30 anonim ***** válasza:
Abszolult nem zavar, amíg kérdezés nèlkül nem akarják taperolni őket.
2015. júl. 30. 12:30
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus.. annó mikor anyáékkal laktam, vittem sétálni a bolognese kutyusukat, minden második kisgyerek leállt babrálni ő meg ilyen ismerkedos fajta, csak úgy csóválta a farkát mindenkire, örült nekik. Dehogy zavart.. mit zavarjon? Csak arra kellett figyelni, hogy ne ugráljon össze senkit, hiába kiskutya, azért egy kisgyereknek más. Az meg, hogy a mutogatás nem fér bele valakinek, no comment..
2015. júl. 30. 12:34
 20/30 anonim ***** válasza:

Hasonló a lányom, de nem találkoztam még negatív reakcióval. Ő is mutogat mindenféle állatra, főleg kutyákra. A kutyások vagy nem reagálnak, vagy mosolyognak. Aki nem siet és jó fej, meg is áll a kutyával picit, hogy nézegethesse. Babakocsiból nem engedem ki.

Ha a kutyán látszik, hogy barátságos és oda akar menni (a kutya a gyerekhez), akkor azt szoktam engedni, hogy megszaglássza a kezét.

Szüleimnél van kutya, ott folyamatosan kommentálom a kutya testbeszédét. Reményeim szerint 1-2 éven belül ez beépül és valamennyire képes lesz felismerni egy kutya lelkiállapotát a viselkedéséből. Gondolok itt olyan apróságokra is, hogy ha a kutya enyhén lehajtott fejjel, "félárbócra" eresztett farokkal közeledik, akkor az megadó testtartás és nem agresszív a szándéka. Ha fent vannak a fülei, farka és borzolja a szőrét, mereven néz, nyalogatja a száját, akkor pedig ellenséges és távolságot kell tartani.

2015. júl. 30. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!