Kisfiam első születésnapjára nézek ajándékot. Egy ilyennel tényleg tudnia kellene már játszani? Le lenne maradva?
Ilyeneket dobott ki a google, de az tuti, hogy az én fiam ilyennel még nem tudna játszani.
Így felmerült bennem (pedig eddig nem gondoltam ilyenre), hogy le lenne maradva? Ez tényleg leköt egy egy évest és ki is tudja rakni? :o
Honnan tudod, hogy nem tudná kirakni? Próbáltátok?
Néha olyanokra képesek a kicsik, hogy az ember csak néz!
De amúgy 1 éves kortól ajánlott játék, ez még nem jelenti, hogy minden 1 éves ki is rakja, viszont játszhat vele, próbálkozhat, nézegetheti, fogdoshatja. Már ez is fejleszti.
Ha ki tudja rakni, nem csoda, de az sem ha nem tudja, hiszen másképp fejlődnek a gyerekek.
Az én lányom nagyon hamar megkedvelte az ilyen jellegű játékokat, míg pl. unokaöcsém nem. Ettől függetlenül mindkét gyerek teljesen értelmes, csak más-más érdekli őket.
Ha érdekli, megtanulja. Fiamat szerintem egyáltalán nem kötötte volna le ez.
Dömpert kapott, ami hatalmas ajándék volt, imádta (imádja most 2,5 évesen is).
Meg mindenféle kisebb nagyobb járművet.
Onnan, hogy kapott egy olyat, hogy egy táblán ki van vésve bárány, boci, stb és a kivésett figurát "csak" bele kell tenni a helyére.
Na ez addig köti le, amíg eldobálgatja az állatokat, max a táblára teszi, de ahelyére beforgatni nem tudja, így feltételezem,hogy párosítani pláne nem párosítana és igen, meglepett, hogy ezt már ajánlják egy évesnek....
Szerintem ez nem azt jelenti, hogy már addigra tudnia kell, hanem hogy 1 éves korTÓL való játékok, tehát ennél kornál előbb nem is nagyon érdemes még ilyesmivel próbálkozni, mert még nem érett rá és nem köti le, de nem is képes logikailag összerakni, hogy mit kell vele csinálni és miért.
Ekkortól kb., ha elkezded neki mutogatni, hogy hogyan kell ezeket kirakni, akkor ha érdekli, esetleg elkezdi próbálgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!