Nem aggódom túl a dolgot szerinted? Kellene egy kis megnyugtatás.
Most 4 hónapos kicsi babámnál még magzati korban diagnosztizáltak szívsövény (szívkamrafal) megvastagodást (nagyobbodást). 38 hetes betöltött terhes voltam, amikor a soros ctg vizsgálat utáni UH-on az orvos közölte velem, hogy sok a magatvízem, ami 4 nappal azelőtt teljesen normális mennyiségű volt. Csináltak egy magzati diagnosztikai UH-ot is (itt célzottan a babát nézték) és ott látták a fent említett elváltozást. Másnap császármetszéssel segítették világra a kicsimet. 3650 gr-al és 50 cm-el született 9/10 apgarral.
A kórház újszülöttrészlegén nem néztek utána jobban a dolgoknak, sőt kifejezetten nem is vizsgálták.
A körzeti gyermekorvos szerint figyeljem a babát, hízzon nőjjön nagyra és majd egyszercsak kivizsgálják.
Jövő hét keddre szereztem időpontot szívUH-ra, mert már nem bírom tovább idegileg, hogy mi baja lehet a szivecskéjének, ha van egyáltalán.
Amúgy jól fejlődik, mosolygós kis tünemény, aki 3,5 hónapos kora óta oda-vissza forog, sőt ma már a popsiját is emelgeti. Most 69 cm és 6900 gr.
Ahogy közeledik az uh időpontja egyre idegesebb vagyok.
Hozzáteszem, hogy a héten 4 napot voltunk kórházban heveny vírusfertőzés miatt és ott nagyon-nagyon nyomasztó volt a sok beteg gyermek látványa. Alig vártam, hogy hazaengedjenek.
Kérlek, drukkoljatok, hogy semmi baj ne legyen :(
Mondanám azt, hogy nyugalom.
Én csak egy egyszerű hörgőgyulladás miatt aggódtam a fiamért, és mindenkit aki azt szajkózta nyugi tudtam volna fejbe vágni.
Rendben lesztek. Kedden este minden gond nélkül fogtok aludni menni.
A legjobbakat nektek:)
Sziasztok! Köszi a gyors válaszokat és a drukkot. Most is itt ülök és szorgosan nyomkodom az f5-öt, hogy mielőbb lássam a válaszokat.
A kórházban nem tudtak most uh-ot nézni, de ekg-t csináltak, amit senki nem értékelt ki, mert nem volt bent orvos. Nekem laikus szemmel normálisnak tűnik. Ha nem kerül a kicsim kórházba a vírusfertőzés miatt, akkor csak hetek múlvára tudtam volna időpontot kérni, de így lett egy kis protekció..
Szia!
Biztos, hogy már észre vették volna, ha lenne bármi baj, akár a házi orvos is.
Szorítok, hogy az ultrahang is csupa jót mutasson!!
Jó egészséget kívánok a kicsinek!
Köszönöm szépen a kedves és biztató szavakat. Könny szökött a szemembe. Most megyek és bebújok a kicsi kincsem mellé az ágyba, beszívom az illatát és megpróbálok nyugodtan aludni.
Köszi mégegyszer. Kedden jelentkezem, ígérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!