Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babakötvényről mi a véleményetek?

Babakötvényről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem mennyivel kell hozzájárulnom havonta?

Érdemes vele foglalkozni?

Bocs a sok kérdésért,de annyira eltérőek a vélemények.

Nekem az nem tetszik,hogy 18éves korában nyúlhat hozzá,és akkor sem arra költheti amire szeretné.

Köszi...

2010. márc. 6. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

Szia

Mi az államival nem foglalkoztunk,csináltattunk máshol. Havi 9500 ft-ot fizetünk úgy hogy férjem életbiztosításával együtt van,a kamathoz pár évente hozzányulhatunk és 18 éves korába az összegyűjtött pénzt arra költheti amire akarja

2010. márc. 6. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hello! Mi egy takarékszövetkezetnél csináltattunk. Lényegében ez az állami, ugyanúgy jár rá minden támogatás, csak itt te akkor és annyit fizetsz hozzá amennyit akarsz. 18 éves kora után jut hozzá, csak tanulmányi vagy lakáscélra fordíthatja.
2010. márc. 6. 21:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes vele foglalkozni!Mi az Államkincstárnál hagytuk a támogatást ami akkor járt,ahhoz fizettünk be,és évente 1 max 2x fiztünk be X összeget,mikor mennyi van.
2010. márc. 6. 22:05
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk az OTP-nél van, havi 10.000 Ft-ot fizetünk be, de nem kötelező. Ha nem fizetsz semmit, akkor 18 évesen 6% kamattal számolva 101.000 Ft körüli összeget vehet ki. A mi befizetésünkkel közel 4.000.000 Ft-hoz jut majd. Ezzel már remélhetőleg tud kezdeni valamit.

Egyébként sokan fizetgetnek be az ismerőseim közül, van aki mindig annyit rak be, amennyire éppen futja.

2010. márc. 6. 23:07
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

Az első nem jól tudja!!!

Bárhol kötöd meg, ilyen v. olyan életbiztivel, akkor sem fordíthatja másra, mint lakásra v. tanulásra!

Szerintem ez így van jól, mert sok szülő lenyúlná a gyerekétől azt a pénzt...

Mi a Budapest bankban kötöttük meg. De az OTP-be ne vidd, mert 1 év után fizetni kell a számlavezetésért!!!

2010. márc. 6. 23:08
 6/12 anonim ***** válasza:
35%

Figyelni kell a kamatozás módjára is, mert míg a CIB-nél, KH-nál és az OTP-nél valamint a legtöbb takarékszövetkezetnél küszöbös kamatozás van, addig például a Budapest Bank-nál sávos kamatozás, ami rosszabb. Mi ebbe a 4 bankba mentünk el kiszámoltatni, hogy az évi maximális befizetéssel (120.000 Ft) mennyit kap a kislányunk 18 évesen és százezres különbségek voltak. A CIB és az OTP mondott a legtöbbet, ezért választottuk az OTP-t.

Nézegesd ezt az oldalt:

[link]

2010. márc. 7. 09:03
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

A Budapest Bank 100-szor jobb az OTP-nél!!!

Ha jobban elolvasod, akkor átlátni rajtuk, hogy nem a baba igényeit nézik, hanem a bankét...

[link]

Ez jól hangzik:

EBKM: A természetes személy által adott évben befizetett összeg 10%-ával, de legfeljebb 6.000 Ft/év állami támogatással számolva, havi rendszeres 5.000 Ft befizetés mellett 14,75%, havi rendszeres 10.000 Ft befizetés mellett 10,25%.

De alatt leírják másképpen, és ezt kell nézni:

A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 0,15%

Ha havi 10000 ft-ot rendszeresen fizetsz, csak akkor él a nagy kamat, ha 1 hónap kimarad, akkor marad a 0.15%.

A kérdés az, hogy 18 évig tudja-e az ember a havi 10ezreket fizetni??

Az Otp 1 év után kér számlevezetési díjat is, ami elvileg tilos...

"Start-számla éves számlavezetési díja évtől függetlenül az első évben: díjmentes 2010.02.28-ig, jogszabály alapján a számlán lévő követelés 1%-a"

"Start-számla éves számlavezetési díja a jövő évben: díjmentes, a díjmentességet a Bank a 2010. évi infláció közzétételét követő 2. hó első napjáig biztosítja. Jogszabály alapján a számlán lévő követelés 1%-a"

És amikor kivennéd, még persze akkor is lehúznak pár ezressel...

"Start-számláról pénzügyi szolgáltató pénztáránál történő kifizetés díja: 0,6% (minimum 552 Ft, maximum -)"

Én ezért nem vittem az OTP-hez. Nagyon utána kell olvasni, mielőtt döntesz.

2010. márc. 7. 13:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem vitatkozom, én bent voltam és kiszámoltattam, mivel nem ez a végzettségem és nem döntök az internet alapján. Ha te ennyire értesz hozzá, akkor biztos igazad van.
2010. márc. 7. 16:36
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj az OTP-vel, hogy azt mondják, amit Te hallani akarsz, mert nekik az az érdekük, hogy náluk kösd meg! Az apróbetűs részt nem mondják el (pl. 0.15% kamat, számlavezetési díj stb.)

Nem véletlenül kötnek másik bankokban a szülők szerződést, mert a babakötvény oldalon le van írva minden adat, csak át kell(ene) tanulmányozni.

Sok szülő mondja, aki beleesett az OTP csapdájába, hogy minden az a bank, csak nem bababarát...

2010. márc. 7. 16:55
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem játszótér, hogy bababarátnak kell lennie. Szerintem zárjuk le, mert engem nem fogsz meggyőzni.
2010. márc. 7. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!