Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etessem gyakrabban a babámat?

Etessem gyakrabban a babámat?

Figyelt kérdés
2 hónapos múlt, már egész korán beállt arra, hogy 4 óránként eszik, alkalmanként elég sokat, kb. 130 g-ot. Most 4700 g, amúgy szopizik. Éjszaka kétszer kel fel enni, akkor is 4-4,5 óránként. A védőnő tegnap kicsit csodálkozott, hogy éjszaka is eszik, azt mondta, azért, mert nappal nem eszik eleget. Próbáljam nappal 3-3,5 óránként megetetni? Nem fájna attól a hasa? (amúgy a hasa nem 100 %, aokszor evés után órákkal is felébred, mert egy-egy puki csavargatja...) Vagy hagyjam, hogy ő döntse el, hogy jobb neki?
2008. szept. 5. 07:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom,akkor etesd meg,amikor ő kéri.Az én lányomnak is vannak olyan napjai,amikor 2,5-3 óránként és van amikor 3,5-4 óránként eszik.A hasa nem fog fájni tőle,de tapasztalatból tudom,h ha úgy akarod megetetni,h ő nem éhes csak játszani fog a cicivel.

Tény,h a babák nagy átlaga csak fél éves kora körül áll be a 4 óránkénti szopira,de ez nem baj,h ti korábban.Van olyan ismerősöm,akinek 3 hós a fia,és 2szer kelti éjjel,bmit csinálhat.

A védőnők meg hihetetlen jó tanácsokat tudnak adni.A kedvencem az volt,amikor kitalálta,h diétáztatni kellene a gyereket(szintén csak anyatejes),mert 6 hetes korára bő egy kilót magára kapott.Én meg csak annyit kérdeztem,h ezt ugye nem gondolja komolyan.Azóta nem akar szoptatással kapcsolatos tanácsokkal ellátni.Sőt,talán nem is láttam azóta.

3 hónapos kicsilány anyukája

2008. szept. 5. 07:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, ha éjszaka is felkel enni egy két hónapos baba. Ha nem enne eleget napközben, azt biztos észrevennéd. Ha jóízűket alszik és két etetés között úgy látod nyugodt, nem kell hamarabb etetni. Kicsit furcsa, hogy amit írtál pont egy védőnő tanácsolta... Hogy megnyugodj, kérdezd meg a gyermekorvost is.
2008. szept. 5. 07:38
 3/4 anonim ***** válasza:
A védőnők nagyon okosak... úgy etesd a babódat, ahogy igényli, ahogy nő, le fog szokni az éjszakai evésről
2008. szept. 5. 07:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam nekem is két hónapos és én is kétszer kelek fel hozzá, szerintem ezzel semmi baj nincs. Ahogy már írták, majd be fog állni a ritkább evésekre, ha ő úgy gondolja. Sőt nekem van, hogy napközben sokkal sürübben kér enni, mint 3 óra. Hát adok neki :) a pocija nem fog fájni tőle!
2008. szept. 5. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!