Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Légzésfigyelő egészséges babának?

Légzésfigyelő egészséges babának?

Figyelt kérdés
36 hetes kismama vagyok. Igyekszem felkészülni mindenre, már szinte mindent beszereztünk, de ezen a ponton elakadtam. Első lányom 11 éves, akkoriban ez nem volt"divat",fel sem merült,a környezetemben sem volt senkinek. Most a netnek köszönhetően gyakran találkozom a témával. Nem olcsó, még használtan is 15 000 körül van. Mennyire indokolt megvenni egy időre született teljesen egészséges babánál?
2015. júl. 26. 12:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!Szerintem beruházok egy használtra.
2015. júl. 26. 13:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Én kaptam, de kókuszmatrac alatt nem jól működött, így nem használtuk. Csak a bébiőrt.

de azt tudd, hogy ne csak vegyél egyet, hanem végezz el egy újraélesztő tanfolyamot is, mert ha esetlegesen baj történne, és nem tudod mit Tegyél, akkor szinte hiába van...

2015. júl. 26. 14:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés és biztos sok álláspont lesz. Nekem 2008-ban született az első gyerekem, senki - se a kórházba, se védőnő, se a gyerekdoki nem mondta, hogy kellene használnunk. Ő egy időre született normál súllyal. A második gyerekünk 2010-ben született, nagyon pici volt, anyagcserezavara volt és mégsem szólt senki sem, hogy használjuk. Pedig a gyerekorvosunk nagyon paráztatós tipus, és még ekkor sem mondta, hogy kellene. A harmadik gyerekünk 2013-ban született és nála sem került szóba. Egyébként természtesen egyik gyereknél sem volt semmi gond, mégis később elgondolkodtam rajta, hogy felelőtlenek lettünk volna a férjemmel, hogy nem használtuk?

TEsómnak 20 és 6hónaposak a gyerekei, időre született szintén normál súlyú babák voltak, egégszségesek, abszolút problémamentes terhesség után, és náluk sem merült fel a légzésfigyelő, ugyhogy nálunk a családban senki sem használt.

Ezt persze nem azért írom, hogy ne vegyél, sok vélemény van róla, neked kell eldönteni, hogy használod-e vagy sem. Illetve esetleg kérd ki gyerekorvos, vagy a kórházi újszülöttorvos véleményét, hogy használjátok-e vagy sem. Bár az is lehet, hogy ott is totál ellentétes vélemények fognak elhangzani.

2015. júl. 26. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Én mellette vagyok. Igen kicsi az esélye hogy egészséges babát érint, de mi van ha pont az én gyerekem beleesik abba a kis százalékba? Én nem tudnám magamnak megbocsájtani. Nekünk 3 lapos Álomvirág van soha nem riasztott tévesen, nem tud róla lemászni (másfél évesen vettem ki alóla akkor már járt, ugrált az ágyban). A kórházban is volt a babák alatt a csecsemő osztályon. De ami nagyon fontos hogy végezz el egy csecsemő újraélesztési tanfolyamot, mert ha na adja isten riaszt tudnod kell mi a teendő. Egyébként mivel nem ismerik az okát így nem lehet meg mondani hogy melyik babánál fog bekövetkezni. Engem megnyugtatott, tisztába voltam vele ha baj van riaszt, így nyugodtan tudtam aludni, amíg ő is aludt ami igencsak fontos volt az első hónapokban.

És 12.000-ért vettük használtan, garanciával.

Egy egészségügyis anyuka.

2015. júl. 26. 23:19
 15/15 anonim ***** válasza:

a lakótelepünkön meghalt egy full egészséges kisfiú 4 hónaposan hirtelen bölcsőhalálban. nem volt légzésfigyelő. időre született, nem volt még csak sárga sem.

mindenki maga dönti el, hogy kockáztat e, de nekem nem a gyerekem élete az, amiben kockáztatnék. nekünk is egyszer bejelzett (nem tévesen), fel kellett ráznom, úgy vett levegőt.

2015. júl. 27. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!