Csak nálunk nem működik az álometetés?
Abszolút megértelek. Nálunk is 6 (illetve majdnem 7) hónaposak a gyerekek, és az utóbbi időben nemhogy javult volna, inkább romlott a helyzet, már ami az éjszakai evéseket illeti.
Úgyhogy barátnőm tanácsára mi is kipróbáltuk az álometetést. Egy hétig csináltuk, voltak rosszabb és jobb esték. Mi éjfélkor etettünk,mert ha előbb tettük, már 6-kor fent voltak. Így viszont nekünk kellett éjfélig fennmaradni vagy felébredni, és kb az 5-6. napon az éjféli etetés után már 4-kor megint ettek, 7-kor már fent voltak :-(
Tegnap este azt próbáltam ki, hogy vettem a DM-ben biokölest, ebből tettem a vacsorára kapott anyatejbe, hogy egy kicsit kalóriadúsabb, "nehezebb" legyen a vacsora.
Negyed5-ig aludtak (9-től), aztán fél9-ig. :-)))
Ez persze csak 1 éjszaka, de én újjászülettem (10 után már aludtam).
egy 6 hós gyerek miért nem alussza át az éjszakát??
A fiamat 1 hósan szoktattam le apával közösen.
Egyszer amikor sírt, apa ment be hozzá éjjel, annyi teával, mint amennyit enni szokott, és másnap újra, de már csak a felét itta meg. Azóta minimum 12 órát alszik éjjel, most 17 hónapos! 4kg-os gyereket nem kell etetni éjjel, meg kell tanulnia, minél hamarabb szoktatod rá, annál könnyebb lesz mindenkinek! És ugyebár később már sokkal jobban ragaszkodik a szokásaihoz. A család minden tagjának ez (lenne) a legjobb.
Utolsó válaszoló milyen büszke rá, hogy a 4hetes babáját teával tömte...
Undorító egy akkora babát megrendszabályozni, hogy a "kedves anyja" jól kipihenhesse magát?! Egy akkora babának nem is kéne tudnia még hogy mi az a tea! Minek szül az ilyen, ha nem képes éjjel megszoptatni??? Ezzel nem büszkélkednék a helyedben!
Kedves kerdezo, en a "teaval tomo" valaszolo vagyok; nalunk bevalt, igazabol mar az a teny, h nem Te kelsz fel hozza, hanem apa is meghokkenti-nem kicsit.
(Annyi, h en 6 hosan mar etettem 2szer, egyik gyumi masik fozi, lehet emiatt lesz nektek nehezebb! Probalkozni lehet!
Kedves utolso, kepzeld, mar jon a masodik is hamarosan.
Tudod, mindenki ugy alakitja az eletet, ahogy akarja, es minek is tagadjam, hogy mindenki boldogabb, miota atalussza az ejjjelt!
Es a masodiknal is pont igy fogok tenni.
Nem tudom, szultel-e mar, ejszakaztal-e mar. Valaszodbol itelve nem.
Amiota atalussza az ejjelt a fiunk, kiegyensulyozott, egeszseges baba, 16 hósan 12 kg, 90 cm.
A fiamnak komenyes teat adtam, bocsi tomtem!, igenis jot tett neki, hiszen hasfajos volt. (szerinted te mit kaptal anyukadtol anno???)
Nem mellesleg 9 honapig szopizott, de ahogy kibujt az elso foga, elutasitotta.
Majd ha szulsz meglatod milyen mosott szarnak lenni hetekig, es majd gondolj erre a par praktikara.. minden ismerosom, akinel ilyen gondok voltak, megcsinaltak, es rendesen alszik a gyerek, mindenki boldog.
Es tudod, jo anya vagyok, jol nevelem! Nem hisztis, rendesen eszik, alszik, nincs egy szavam sem ra, masoknal tudom, sok a problema, vagy az alvas, vagy az eves nehezkes. Es meg annyi, h a vedonom mindig hozzam kuldi a tanoncait, gondolom nem veletlenul, hanem a kiegyensulyozott fiunk miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!