Egy ismerős párnál az apuka a szájába szokta venni a
pici baba cumiját. Szerintem nem jó dolog a bacik miatt,
én vagyok túl aggódós?
Figyelt kérdés
2008. szept. 4. 14:50
1/9 anonim válasza:
Te vagy túl aggódós. Ha minden apró bacitól óvod a babád, akkor nem alakul ki a megfelelő immunrendszer és később minden apró bacit elkap és nagyon beteges lesz. Nagyon sokan azt csinálják, hogy ha a cumi leesik, akkor valamelyik szülő a szájába veszi (megtisztítja) és úgy adja a babának. Ettől még nem lesz semmi baja. És az immunrendszere megtanul ellenállni a kórokozóknak. Na persze a szülőnek akkor nem szabad a szájába venni a cumit, amikor tudja magáról, hogy beteg...
2008. szept. 4. 14:56
2/9 anonim válasza:
Abszolut egyetértek, és én sem értem, hogy egyesek miért akarják túlsterilizálni a kicsit? Sosem lesz immunrendszere. Ezek szerint az apa meg sem puszilhatja a kicsit, mert akkor is baci kerül a kicsire...Röhej.
Nőjetek fel végre, és nézzétek meg bizonyos nemzetek kicsijeit, pl aki kapál és a hátára van kötve a gyerek. Vajon jó nekik?...
2008. szept. 4. 14:59
3/9 anonim válasza:
Én nem a bacik miatt nem csípem az ilyet, hanem azért, mert gusztustalan dolog bekapni a gyerek cumiját, aztán meg az ő szájába dugni, úgy nyálasan. Viszont baja nem lesz tőle.
2008. szept. 4. 15:17
4/9 anonim válasza:
Baja nem lesz csak olyan fura nálunk ez nem szokás
2008. szept. 4. 15:30
5/9 anonim válasza:
Minden bacitól én sem féltem a fiam, de én nem venném a számba a cumiját. Például azért, mert én néha rágom a körmöm, a kezem nem mindig tiszta. Meg nem tudom, szerintem is gusztustalan kicsit ez a nyálcsere. De persze attól is függ, hogy mekkora a baba. Egy pár hetes csecsemőnél még bizony steril környezet szükséges, tehát kifőzött cumi, stb. Ha már nagyobb, 3-4 hónapos, akkor nem hiszem, hogy baja lenne tőle, de nem valami esztétikus.
Amúgy egyszer én is a számba vettem a fiam cumiját, csak hogy kipróbáljam milyen cumizni, de utána le is mostam.
2008. szept. 4. 15:54
6/9 anonim válasza:
Na nekem nem mondja senki,hogy még nem vette a szájába a gyereke cumiját.Èn sem szeretem,mikor a fe´rjem ezt csinálja szóltam is érte.De én is a számba veszem,ha nem tudom éppen csiptetni,vagy fogni.....Inkább.,mint letegyem.De kinek hogy.A saját lányomé,nem idegen
2008. szept. 4. 16:03
7/9 A kérdező kommentje:
Oké, nyugi, nyugi, azért nem kell bakapni! Én csak azért gondolkoztam el ezen, mert egyrészt (amit egyébként az első válaszoló is ír, hogy betegen ne) az emberben már ott a baci, vírus, amikor még nem is tudja, még nincsenek tünetek és egy arcpuszival azért nem lehet olyan simán átadni, mint mondjuk egy ilyen "nyálcserével".
Másrészt akkor minek kell sterilizálni, ha épp mi visszük így be a bacikat?
És pár hetes babáról van szó.
A háton hordozott babával való kapálás meg nem ide tartozik.
2008. szept. 4. 16:08
8/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem vagy aggódós, sőt!!! Nem szabad a szánkba venni a baba cumiját, akármennyi idős is! Tele van a szánk baktériumokkal, többek közt olyanokkal is, amelyek a fogszuvasodásért felelősek! Ráér még a "nyálcserére", ha nagyobb lesz! Így is sokmindent a szájába vesz, kap elég baktériumot, ha valaki emiatt aggódik...
2008. szept. 4. 17:16
9/9 anonim válasza:
A 3.válaszoló kicsit rosszat tesz,ha steril környezetet akar biztosítani egy pici babának.Teljesen normális környezet kell.Egyik irányba se jó elmenni!Az arany középút az igazi.Velem is előfordult már,h bekaptam a cumiját,de rendszert nem cinálok belőle.Ahány ház annyi szokás.A kisfiam 17 hetes
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!