Ha tud már egyedül állni az egy éves lányom, akkor mikor indul el? Nagyon el van maradva szerintetek? Nálatok hogy volt ez a folyamat?
De miért lenne nagyon elmaradva??? Ezt én nem értem, de komolyan...az az extr ha egy baba már 10-11 hósan jár egyedül! És nem az az általános! Átlagosan 13-14 hósan kezdenek járni a babák.
Az én fiam pl.nem siette el, pontosan 14 hós volt mikor egyedül elindult (nem úgy értem,hogy fogtuk a kezét, meg támogattuk stb. mert az nem önálló járás még).Előtte már 3 hónapja egyedül állt, de még nem mert nekiindulni.
Nincs elmaradva. Miért lenne. Persze vannak babák akik korábban elindulnak, de ez még testvérek között is eltérő.
Ikreim vannak. Holnap 11hónaposak. Az egyik már kb 3hete jár. A másik még a közelében sincs. De nem is siettetem. Ráér még. Van aki még 18hónaposan sem jár.
A mozgásfejlődésnél nem szabad általánosítani. Ez csak arra jó, hogy az anyukák idegeskedjenek. Minden babának megvan a maga ritmusa. Lehet örökletes is. Én például 10hónaposan már jártam, párom csak 16hónaposan. A lányaimnál lehet az egyik rám hasonlít-aki már jár, a másik az apjára. Rengeteg minden befolyásolhatja őket. Légy kicsit türelmes vele.
nincs elmaradva! Dehogy, enyém 9 hósan állt fel, és 15 hósan járt először magától....mondjuk ez sem kutya! :D
(igaz onnantól fut, és nem esik el sohasem)
Van aki ilyen, van aki olyan!
Szia! Én is tapasztalatból mondom,hogy nem lehet "kiszámítani" ,hogy mikor indul el a gyerkőc.Nincsen elmaradva,még bőven lesz ideje gyakorolni,erőt gyűjteni.
Pár napja én is emiatt aggódtam...Képzeld,4 napja szinte előzmények nélkül kezdett el sétálgatni a 14 hónapos kisfiunk.Előtte párszor megtett 1-1 méternyit,de semmi hajlandóságot nem mutatott az önálló járás iránt.
Aztán hirtelen,mintha mindig is ezt csinálta volna,elkezdte. :D
Ezt megnyugtatás képpen meséltem el,mert akár így is történhet majd a ti esetetekben is.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!