Szoptatás mellet, jól fejlődő gyerek esetén, mikor, mivel és hogyan kezdted el a hozzátáplálást, illetve most hol tartasz vele?
Én 4 hónaposan kóstoltattam almát. Öklendezett tőle, hanyagoltam. Majd kb. 3 héttel később kóstoltattam banánt, ízlett neki. Azóta eszik alma-banánt, őszibarackot, alma-sütőtököt, vilmoskörte-birsalmát. Fél üveggel szokott egyszerre megenni, mellette napi 7szer szopizik, + 2szer eszik éjjel is.
5,5 hónapos
6 hónaposan
6-8 hónapig 1x
8-10 hónapig 2x
10 hónapos kortól 3x eszik szilárdat
1 éves, emellett négyszer szopik és jó evő.
Elmúlt 5 hónapos, amikor elkezdtem, de csak kóstolgattunk, 6 hónapos korára jutottunk el odáig, hogy evett tízóraira kb. harmad üveg gyümölcsöt. Most 7 és fél hónapos, és a tízórai után már nem szopizik, és imádja a kajákat, mindegy, mit adok neki, megeszi (bocs, a cukkinit úgy köpte ki, hogy nézni is jó volt:D)
Az összes többi evés után még szopizik kb. 100-140ml-t, úgyhogy a tej rovására nem ment. Majd lassan elkezdem kiváltani az ebédet is.
Ha aggódsz a tej miatt, akkor szopi után adj neki másik kaját. Mindegy mikor kezded a hozzátáplálást, lényeg, hogy te állapítsd meg, hogy szerinted érett-e már rá.
Jó babázást!
ҝ
4 hónaposan kezdtük almával, almalével, babateával.
5 hónaposan kezdtem a többi gyümit bevezetni, nem sok sikerrel. Elkezdtük a sütőtököt, az alma-banán pürét, alma-burgonyapüré bevezetését. Utóbbit imádta.
6 hónaposan főzelékeket, sárgarépapürét...stb.
7 hónaposan a többi bébiételt.
A málnás bébiételtől kiütéses lett a pocija. Azt hanyagoltuk.
A tej rovására nem ment a hozzátáplálás, mert ha nem akart már szopizni rendesen az evés után, akkor lefejtem a tejet. Így folyamatosan termeltem a tejet, nem apadt el, és jobban tudtam a tej minőségére is figyelni.
Egyébként 22 hónapos koráig szopizott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!