Het honapos babam meg csak megtamasztva ul. Tietek?
Az enyém 7 és fél hónapos, egy hete ült fel, előtte is tudott stabilan ülni, de nem tudott felülni. A védőnő nekünk azt mondta, semmiképpen ne ültessük, amíg nem magától ül fel.
ҝ
Én utánanéztem az interneten, és minden doki is ezt mondja, lehet ültetni, de csak rövid ideig, és ha görbül a háta nem szabad. Az ortopéd doki azt is elmondta, hogy ennek az az oka, hogy a gerinc görbülete a mászás során alakul legoptimálisabban. Ha erőlteted a babánál az ülést, akkor terheli a gerincét, mert nem véletlenül mondják, hogy azt szabad csinálni a gyereknek, amit magától csinál. Persze, hogy elüldögél, hiszen úgy kinyílik a világ, de nem feltétlenül tesz neki jót. Nekem mindegy ki mit csinál a gyerekével, de én szívesebben hallgatok a hozzáértőkre, és bármennyire szerettem volna már ülni látni, kivártam, amíg magától ül fel. És sosem volt gond azzal, hogy addig fekve játszik.
ҝ
Én nem mondtam, hogy egész nap feküdjön, nem baj ha néha üldögél, de ha nem egyedül ül, akkor nem biztos, hogy jót tesz neki, ha órákig ül. De mint írtam, én nem szólok bele senki dolgába, csak leírtam a véleményemet, és a saját tapasztalataimat. Minden babát az anyukája ismeri legjobban, nálam, a tök ismeretlennél, biztosan jobban meg tudjátok állapítani, mi a jó a babának - ezért írtam, hogy mindenki azt csinál a kicsijével, amit jónak lát. Nem volt cél, hogy megbántsak bárkit.
De szívesen játszom a babáddal, biztosan nagyon tündéri lehet, jól ellennének a fiammal:D
Jó babázást mindenkinek!
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!