Kisfiamnak hőemelkedése van,37,7 (levonva a fél fok), van valami teendőm? Kell neki adjak valamit, lefekvés előtt?
Még soha sem volt neki se láz, sem hőemelkedés, ezért vagyok tanácstalan.
10 hónapos
Szia. Egyenlőre csak figyelgesd, ellenőrizd a hőjét. Ha 38 fok fölé megy, akkor adjál neki lázcsillapítót. Ha arra sem akar lemenni, használd a hűtőfürdőt. Ezt testhőmérsékletű vízzel kezd, majd a baba lábánál nagyon lassan csorgass a vízbe hideg vizet, amíg el nem éri a 28-30 fokot. Ha bírja a gyerkőc, jó lenne eltölteni benne 5-10 percet. Utána töröld szárazra, és adj rá vékony ruhát, nem szabad ilyenkor vastagon öltöztetni.
Mielőbbi gyógyulást!
15 hónapos kisfiú anyukája
Én nem adnék erre még semmit.Ha feljebb megy,mint 38,5 akkor lázcsillapító(nekünk csak a Nurofen jó)Addig esetleg csak hűtőfürdő.38-ig a babáknál ez nem is láz.Hagyd a szervezetét kicsit védekezni.Mérd éjjel többször neki.
Jobbulást!
Szia! Hú, de aranyos vagy, nagyon jólesik hogy érdeklődsz:).
Szerencsére nem volt láz, hajnalban mértem neki. Reggel viszont mikor megmértem most 37,6 volt. Lehet a foga miatt?
Már alul van 2 fogunk, és most felül látom neki, főleg a 2 szem fog dudorodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!