Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan jó közlekedni a sárga...

Hogyan jó közlekedni a sárga buszokon? Mert nekem elég bonyolultnak tűnik felszállni a babakocsival és jegyet is venni.

Figyelt kérdés
Van valami jó tippetek, bevált módszer? Sajnos nem néztem meg, mikor még jártam a buszokon, de úgy rémlik, az első ajtónál nem fér fel a babakocsi. Vannak ötleteim, de érdekelne, kinek mi vált be a régi csuklósokon és az újfajtákon?
2008. szept. 3. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Általában segítenek feltenni a babakocsit a buszra. akkor tudsz jegyet venni.

A régi típusún viszont hátul ki szokták nyitni az ajtót, ahol fel tudsz szállni a babakocsival, aztán sajnos előre kell menni megvenni a jegyet. Ha ketten mentek akkor nincs gond, mert az egyikőtök ott tud maradni a babakocsival hátul.

2008. szept. 3. 15:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezekre a régi Ikarusokra gondolsz? Jaj, de utálom ezeket. Az első ajtón nem tudsz felszállni, meg a többin sem, csak az utolsón (nálunk így van), mert ott nincs korlát középen. Ott van matrica is, hogy ott lehet felszállni babakocsival. A sofőrnek ki kell nyitnia azt az ajtót, ha valaki babakocsival akar felszállni. Mondjuk piszok nehéz egyedül, mert két lépcsőfok is van, amik elég magasak, és a busz hátulja ráadásul elég messze áll már a járdától. De ha egyedül mész, akkor szerintem képtelenség jegyet venni, én nem hagynám ott a babakocsit és mennék előre jegyet venni és ha az ellenőr pattogna, akkor megkérdezném tőle, hogy ilyenkor mit kell csinálni. Amúgy a legjobb, ha vagy bérletet veszel, vagy előre megveszel pár jegyet.

Nem tudom, hogy nálatok milyenek az új buszok, itt Pécsen ilyen újfajta Mercik vannak, azokra sokkal könnyebb felszállni, itt a második ajtónál lehet és sokkal szélesebb az ajtó és csak egy lépcsőfok van. És a buszon is több a hely.

2008. szept. 3. 16:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem eddig volt szerencsém olyan sárga busszal utazni aminek a közepén(nem csuklós)van kihagyva rész,ahova a babakocsit kell rakni és rögtön oda le is tudtam ülni a mellette lévő ülésre.Igaz szerencsém volt mert felénk pont ez az egy ilyen busz van.Felrakni,én feltudtam egyedül,de mindig segítettek is.A jegyvételnél meg,hát igen ott kell hagyni a babát addig,de nekem olyan jó a lányom h szinte sosem sír csak nézelődik,na meg nem nyúlnak hozzá,a pénztárca meg a kezemben van.Szóval addig ott merem hagyni.Meg én mindig az ablak felé fordítom a kocsit,vagyis h ha valaki felszáll akkor nem lát a gyerekből semmit.Így nem is ijed meg a gyerek,meg nem is beszélnek hozzá hülyeségeket(volt már rá példa h meg is fogdosták,de akkor már forrt a fejem,na akkor kifelé volt.Azóta megjött az eszem és befelé van.Szóval nem bonyolult.Mondjuk elsőre én is féltem h milyen lesz vele utazni de csendben nézelődve töltött 1órát,többször is.
2008. szept. 3. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!