8 hetes anyatejes+tápszeres kisfiam van hogy két napig nem kakil, van hogy háromszor egy nap. Mikor nincs kaki látom, hogy erőlködik fáj neki. Lehet ez a vegyes táplálástól vagy esetleg a tejserkentő teától (laktoherb) amit iszom?
Szia!
Sajnos a tápszeres babáknál inkább előfordul a a székrekedés.
Amit a doktor nénink javasolt: kamillateába tegyük a tápszert.
Kamillatea: 1 dl vízhez 1 csipet kamillavirág vagy 1 db filter. Ezt kell 10 percig áztatni. Egyszerre több adagi is elkészíthető és 24 óráig hűtőben tárolható.
Először én minden étkezéshez adtam neki, aztán már csak a reggeli tápszert adtam neki így. Pár hét múlva el is hagyhattuk a kamillateát és rendbe jött a picúr.
Ha mostanában ilyen gondja van, akkor is adok neki egy kis kamillateát és kb. fél nap múlva túl is vagyunk rajta.
Köszi!
Megpróbálom!
Az is jó ha csak kamillateát adok neki simán?
A laktoherbtől fájhat a kicsi hasa. Van valami másik tejserkentő tea, a védőnőm szerint az jobb. Sajna a nevét nem tudom, de a herbáriában biztos tudnak segíteni.
Szedhetsz még homeopátiás bogyót is, nekem az többet segített, s az tuti nem fáj a pocija. Urtica urrensnek hívják. Van olyan ismerősöm, akinek szintén nem volt elég teje, ezt kezdte el szedni, és most már nem is kell a tápszer, mert lett elég teje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!