Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hetes anyatejes+tápszeres...

8 hetes anyatejes+tápszeres kisfiam van hogy két napig nem kakil, van hogy háromszor egy nap. Mikor nincs kaki látom, hogy erőlködik fáj neki. Lehet ez a vegyes táplálástól vagy esetleg a tejserkentő teától (laktoherb) amit iszom?

Figyelt kérdés
2008. szept. 3. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos a tápszeres babáknál inkább előfordul a a székrekedés.

Amit a doktor nénink javasolt: kamillateába tegyük a tápszert.

Kamillatea: 1 dl vízhez 1 csipet kamillavirág vagy 1 db filter. Ezt kell 10 percig áztatni. Egyszerre több adagi is elkészíthető és 24 óráig hűtőben tárolható.

Először én minden étkezéshez adtam neki, aztán már csak a reggeli tápszert adtam neki így. Pár hét múlva el is hagyhattuk a kamillateát és rendbe jött a picúr.

Ha mostanában ilyen gondja van, akkor is adok neki egy kis kamillateát és kb. fél nap múlva túl is vagyunk rajta.

2008. szept. 3. 11:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megpróbálom!

Az is jó ha csak kamillateát adok neki simán?

2008. szept. 3. 11:40
 3/3 anonim ***** válasza:

A laktoherbtől fájhat a kicsi hasa. Van valami másik tejserkentő tea, a védőnőm szerint az jobb. Sajna a nevét nem tudom, de a herbáriában biztos tudnak segíteni.

Szedhetsz még homeopátiás bogyót is, nekem az többet segített, s az tuti nem fáj a pocija. Urtica urrensnek hívják. Van olyan ismerősöm, akinek szintén nem volt elég teje, ezt kezdte el szedni, és most már nem is kell a tápszer, mert lett elég teje.

2008. szept. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!