Az apa megakadályozhatja-e, hogy a babámmal külföldre költözzek? Ott kapott munkát a mostani párom és nekem is sokkal jobbak a kilátásaim mint itthon!
Szia!
Mi ugyan nem valofelben voltunk csak Kanadabol hazautaztam a szuleimhez Magyarorszagra latogatoba.Elotte el kellett menni a kozjegyzohoz h az Apa beleegyezik h kivihetem kulfoldre.
De kepzeld,nem is kertek egyik helyen se pedig atszallassal mentunk,tehat Nemet orszagba atszalltunk.
Ha a mostani parod vallalta az apasagot akkor a verszerinti apanak egyenlore nem sok koze van hozza.
Neki kell jogi lepeseket tenni viszont ugy tudom egy DNS-vizsgalat se 2 ft-ba kerul.
már nagyon régóta kaphat személyit a baba, ingyen és ahhoz egy szülő kell. Nyilván korlátozott a használata, mert csak az Unión belül érvényes.
De hivatalosan az a személy szerintem nem is az apja, úyhogy én nem is szólnék neki. Azt sem igen értem miért tartod vele a kapcsolatot. A gyerek miatt, akit ő el sem ismert gyerekének?
Szia, mindenkivel egyetértek, aki azt írta, hogy idd, és ne foglalkozz egyenlőre a vér szerinti apával. A gyereknek jelen pillanatban ti vagytok a szülei a pároddal, hivatalos irat van róla. Ha a volt párod akarja a gyereket, akkor keresetet kell benyújtania a bíróságra, az apaság megállapítására. Te ne ismerj el semmit, akkor elrendelik a dns vizsgálatot, amit neki kell fizetnie. Amikor megállapítják, hogy valóban ő az apa, akkor megállapítják a tartásdíjat, és azt is, hogy kell-e visszamenőleg fizetnie valamit. Ez elég hosszú ideig fog tartani, és ti is tudjátok közben bizonyítani, hogy életvitelszerűen külföldön éltek, így ezt is figyelembe veszik a szülői felügyelet megállapításánál. Köteles leszel ugyan biztosítani a láthatást, és lehetővé tenni, hogy találkozzanak, de akkor már nem akadályozza meg, hogy külföldön élj, és mivel téged akar, nem a gyereket, nem fog annyira lelkesedni.
Viszont ügyvédet mindenképp keress, mert ő bármelyik tárgyaláson jelen lehet helyette, és így nem kell hazautazgatnod folyton a tárgyalásra.
Kitartás, drukkolok:)
Nem vagy egyszerű helyzetben, de ez inkább lelki probléma. Ahogy többen is írták, mindenképpen kérd ki ügyvéd tanácsát, de a bíróságokon is van ingyenes jogi felvilágosítás, előbb talán ott kéne érdeklődnöd, az nem kerül annyiba mint egy ügyvéd. A tárgyaláson bárki képviselhet téged, ha van meghatalmazása. Egy ilyen per elég hosszadalmas, akár több hónapot is igénybe vesz, a bíróságokon pedig nyáron másfél hónap ítélkezési szünet van. Bíróságon dolgozom, ezért tudom ezeket. Sajna ez nem a "szakterületem", így pontosabb infót nem tudok, de menj be a bíróságra és kérdezd meg mikor van fogadóóra, ahol tudnak segíteni. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz veletek! A gyerek érdekében remélem, hogy az "apa" észhez tér és nem tesz nektek keresztbe csupán rosszindulatból!
Sok boldogságot és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!