Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem, ha 15 hónapos...

Hogyan kezeljem, ha 15 hónapos fiam mérgében folyton megütne?

Figyelt kérdés
Kezd tombolni a hisztis korszak, ennek egyik megnyilvánulása, hogy ha korlátozom valamiben (pl. nem engedem a konnektorhoz, elhúzom a kutyától, ha ütögeti a fejét, stb), akkor ellenem fordul. Nem ütök a kezére, egyszer tettem meg (természetesen jelképesen), de rögtön visszacsapott, nem akarom, hogy tőlem is ezt tanulja. Azt szoktam csinálni, hogy erősen megfogom a kezét és rászólok, hogy nem szabad, de eddig ez hatástalan. Mit lehet tenni? Nem akarom, hogy majd a többi kisgyereket is bántsa.
2010. márc. 2. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Először én is csak az erélyesebb hangnemet tudom javasolni, de egy jól időzített (jelképes, nem agyonütni! :) )pofon lehet meghozza hatását. Nem feltétlenül jelenti a pofon azt, hogy agresszívnek kell lenni, persze nem állandóan csak azt alkalmazni, lássa a folyamatot, hogy az már a végkifejlet.

Ha határozott vagy vele, nem csak mikor rosszat csinál, hanem mindig és mindenben határozottan viselkedsz észreveszi, ki az aki irányít.

Ha most engedsz később nehezebb lesz a helyes irányba nevelni. Kicsi gyereknek kis szabályokat, nagyobbnak nagyobb szabályokat kell betartani. Ha minden korban megtanítod mi a neki való 18 évesen nem lesz vele gondod, mert látja, hogy anyu jót akar és eddig mindig az volt jó ahogy Te mondtad. Akkor már úgysem igen változtathatsz rajta. Úgyhogy még most tudod megfogni a hisztijét.

Nálam mindkét gyerek szófogadó és érzékeny srác lett, pedig egy-két pofon elcsattant.

2010. márc. 2. 08:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem akarom megütni, mert - ahogy írtam - visszaüt. Nem szeretném, ha tőlem is azt látná, hogy ez a problémák elintézési módja.
2010. márc. 2. 09:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképp nem szabad megütni, akkor azt látja, hogy agresszóra agresszió a válasz. A lányom 16 hónapos, és ő is csinálja ezt néha. akkor megfogom a kezét, mondom hogy nem szabad, és megkérem, hogy most simizzen meg.
2010. márc. 4. 08:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt teszem 16 hósommal, mint te. Annyi különbséggel, hamegüt, lefogom a karját és mondom, hogy nem szabad, mert fáj, ha ujra megüt, mondom: ha mégegyszer megütsz, beteszlek a járókába, ha ujra csap, beteszem azonnal egy percre és otthagyom. Mióta ezt eljátszottam párszor, abbamaradt a csapkodás. Az elején csaptam felé én is, csak rosszabb lett, mert egyfolytában csapkodott. Hangosan és jó tagoltan szólj rá! El fog mulni!
2010. márc. 4. 09:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez nekem is eszembe jutott, hogy beteszem büntetésből a járókába. De aztán arra gondoltam, hogy nem jó, ha a játszóhelye egyben a büntetőhelye is. Nehogy akkor legyen gond, amikor azért teszem be, mert dolgom van és szeretném, ha eljátszana magában.
2010. márc. 4. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:

én meglepem. pl. fogom a combjat, es felemelem, es viccesen feddve odaviszem az agyhoz, ott leteszem es megcsikizem. annyira elvezi, hogy "kér még", nem jut eszebe amit addig csinalt.

vagy elkezdem valamelyik kozos ritualenkat, ami pavlovi reflexeket indit meg nala :)) (pl ha sziszegek meg susogok meg ugy csinalok mintha lopakodnek, arra barmikor rohogve menekul, mert tudja, hogy el akarom kapni... )

2010. márc. 4. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!