Lehet hogy kevés már a tejem? Nem elég neki, nincs tápértéke? Mit kéne tennem?
Utóbbi 1-2 napban 1,5-2 óránként akar enni egyébként anyatejes babám.Eszik rendesen,de mégsem tart ki legalább 3 órán keresztül.Nem elég neki,nincs tápértéke?Ilyen rövid idő alatt tud egyáltalán annyi tej termelődni,hogy ne legyen hamar éhes?
Ma fürdetés után adtam neki tápszert,szinte az egész üveggel bevágta,alszik mint a bunda...
3 hónapos baba kétségbeesett anyukája kéri segítségeteket

Nem jött meg véletlenül a menstruációd? Mert nekem egy két nappal előtte már "fogy" a tejem, és néha még a vérzés második napján is kevéske. Van, hogy 48 órán át két óránként szoptattam ilyenkor, de ez elmúlik, és utána visszaáll minden. (Megváltozik az íze is állítólag, bár ezt nem tudom, nem kóstolom... :o)
Viszont nálunk egyébként is előfordul, hogy másfél-2 óránként kér néha, szerintem ez nem nagy gond.
Én nem adnék neki tápit, de persze Neked kell eldönteni.
2,5 és 6 hós baba anyukája

Fejlődési ugrás szerintem is! Nekem is volt egy ilyen "mélypont" amikor 3 hónapos volt a babám! Sokszor tettem mellre, és utána beállt a kereslet - kínálat! :D
Ha megjött a mensid, akkor még valóban lehet attól is. Ilyenkor nekem is mindig megcsappan a tejem. Többek között ezért is utálom ezt a pár napot! :(
Nem jött meg,pontosabban már elmúlt,és a menzi ideje alatt nem volt ilyen gond.
Általában minimum 10 percig szopizik mindig intenzíven,aztán szinte elgurul a feje,ilyenkor tudom,hogy minden okés.De most alig 5 perc alatt tök üres a cici,és a legkevésbé sem elégedett a babám :(

Ne add fel, tényleg próbáld többször mellre tenni a babát, egyél, igyál (Laktoherb tea pl. sokaknak bevált), hátha pár nap alatt beáll a kereslet-kínálat. Tápszerhez tényleg csak akkor nyúlj, ha nem lesz több a tejed.
Utolsónak: sajnos én sem tudtam szaporítani a tejemet, bármit is próbáltam, ugyanígy jártam, mint te. Szóval kénytelen voltam adni neki tápszert. Azt viszont nem sokáig akarta megenni, mert nem ízlett neki, így váltottunk egy másik fajtára. Próbálj ki te is másikat, hátha az beválik. (B)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!