Tápszert csak a gyerekorvos írhat fel vagy lehet venni a gyógyszertárban/dm-ben is?
Figyelt kérdés
(2 hónapos babának)2008. szept. 2. 14:09
1/5 anonim válasza:
A gyógyszertárban is lehet venni, pár száz Ft-t drágább, ha nem orvos írja fel. Kivéve a speciális tápszert nem lehet venni, ami pl. laktózérzékenységre van. A DM-ben is lehet venni, de azok nem a gyógyszertárban kapható tápszerek.
2/5 anonim válasza:
Az újszülöttnek általában orvos szokta felírni a tápszert, ha szükséges, nagyon kevés gyógyszertárban adnak recept nélkül. De! Az én kislányom is 2 hónapos múlt és én bizony kipróbáltam a DM-ben kapható Babylove 1. tápszert és nekünk bevált. Nem fáj a hasa tőle, van széklete, jóízűen eszi, és nem utolsósorban negyedannyiba kerül mint amit előzőleg az orvosunk felírt (BEBA HA). Természetesen ha nem bírta volna a leányzó, akkor biztosan az eredeti tápszernél maradunk, de így hálistennek nincs gond. Azért arra figyelj, hogy minden baba pocija és emésztése más-más, úgyhogy azért legalább a védőnőt kérdezd meg erről.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Sajnos egyre kevesebb a tejem és aggódok, hogy nem lesz elég a babámnak. A gyerekorvosnak is említettem, de ő még nem akart felírni tápszert, mert a kisfiam súlya rendben van. Viszont én nem szeretném megvárni, hogy esetleg csökkenjen a súlya, azért mert nincs elég tejcsi. Így is előfordul, hogy sírdogál, mert még enne egy kicsit, de nincs több.
2008. szept. 2. 14:36
4/5 anonim válasza:
szia
mi orvossal iratunk fel, de pl. a beba receptre annyiba kerül mint a milupa recept nélkül.szóval nem mindig éri meg, amit a doki ír fel( anyagilag)
5/5 anonim válasza:
Mi Milupát eszünk,ha vény nélkül vesszük 1800ft,ha felírja a doki 800ft.Nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!