Aki nem szorul rá, az miért adja a gyermekét 9 hósan bölcsibe? Ennyire fontos a pozíció? Miért nem inkább a gyermekét neveli, tanítja?
Azért ehhez ismerni kéne a körülményeket. Amikor terhes voltam, volt egy eset. Az orvosom kétszer is költözködött, míg hozzá jártam, és mikor mesélte, hogy mennie kell az éppen aktuálisból, mert a szülési szabadságra ment kolléganője jön vissza fél év után, teljesen elszörnyedtem. Mondtam is a dokinak, hogy nekem ez elfogadhatatlan.
Aztán hazafelé menet elgondolkodtam, hogy én, az apró kis porszem a multinál könnyen pótolható vagyok, és nincs évek alatt kiépített magánpraxisom, amit féltenem kéne. Mert az emberek hamar átpártolnak, és ez veszélezteti aztán a későbbi megélhetést is, ha a már családos nőgyógyásznak (vagy kozmetikusnak, műkörmösnek, fodrásznak) már családosként kell megint kiépíteni a paciens/vendégkörét. Van egy barátnőm, fodrász, ő se várhatott sokáig, igaz neki szerencséje van, mert a nagymamája vigyázz a picurra. Szóval én nem ítélkezem, amíg nem ismerem a részleteket.
Csak ennyi alapján nem lehet megítélni, hogy ki milyen szülő. Én el tudom képzelni, hogy valaki felépített egy karriert, és nem szeretné, ha 2-3 év múlva az elejéről kéne kezdenie. Manapság igen könnyű kikerülni abból a bizonyos pozícióból pár év kihagyás miatt.
Ettől még nevelheti, taníthatja a gyerekét. Én mondjuk ilyen hamar biztos nem mentem volna vissza, de az is tény, hogy mivel én fiatalon szültem (20 évesen) nekem nem is volt még valami nagy karrierem, ezért nem volt hova rohannom vissza.
Egyből eszembe jutott a szomszédom,aki elitél engem,mert 2évesen bölcsibe fogom vinni a kislányomat.Ő hangoztatja,hogy nem adja be,mert egy ilyen kicsinek nincs ott a helye.Megjegyzem otthon végezhető munkája van,szülés után már szinte egyből dolgozott a gyerek meg levolt téve a játszószönyegére.Mostanra sincs vele sokat foglalkozva.Tehát ő itélkezik,mikor már rég betette volna a gyerekét,ha nem otthon dolgozna.Megjegyzem a gyerek szerintem jobban járna a bölcsiben.
Ebben a világban pedig igen fontos a pozició.Én nem itélem el ezeket az anyákat.Lehet munka után többet foglalkozik a gyerekével,mint akárki más.Nem nézek csúnyán senkire,nekem mindegy ki mikor adja be a gyerekét.Ehez nekem nincs közöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!