Elég az anyatej?
Nem kell tápszer feltétlenül a babának. A kisfiam 15 hós koráig szopizott, ebből az első 6 hónapban a hozzátáplálás megkezdéséig tisztán anyatejes volt. A kislányom most 5 hónapos, kizárólag anyatejes /remélem, még 1 hónapig, amíg el nem kezdjük a gyümölcsevést/.
Szval ha elég az anyatej, nem kell tápszer. Ha kiegyensúlyozott, nyugis a babád, van elég pisis-kakis pelus, ha bírja két szopi között 2-3 órát, ha szépen hízik, akkor van elég tejed. Mekkora volt a születési súlya?
Pont 3000grammal jöttünk haza a kórházból
3170grammal született
Miből gondolod, hogy nem elég a tej? Sír szoptatás után? Ismerősi körben ez volt az egyik jellemző tünet, ha nem volt elég (vagy elég tápláló) a tej.
Az első 6 hónapban a heti 100-600 gramm közötti értéket tekintik "normálisnak", szóval a távozási súlyhoz viszonyítva nem gondolnám, hogy aggódni kellene.
szopi után inkább alszik, nem sír. ha nem tápláló a tej akkor nem hízik a baba?
nincs mérleg, csak akkor tudom mennyi ha orvoshoz megyünk. legközelebb jövő héten, akkor lesz 10 hetes
5-ös vagyok
Az lemaradt, hogy a hízásra gondoltam a heti 100-600 gramm érték esetén. Biztos nem menne a súlya, ha nem lenne tápláló.
Ha bealszik szopi után, akkor szerintem nincs gond (ezt éhesen nem hiszem, hogy produkálná). Milyen időközönként szopik egyébként?
6-os vagyok
azok alapján amit irtál elég a tejed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!