Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A lányomnal 4 honaposan...

Bettynaa kérdése:

A lányomnal 4 honaposan keztdem a hozzataplalast most 5 honapos. Es nekem segitsegre lenne szuksegem tanacsokba . Normalis ez?

Figyelt kérdés
Az elso masfel hetbe almat adtam neki de azt is fokozatosan utana repat adtam neki (a vedono tanacsara) es utana elkezdett nem kakilni akkor adtam neki megint almat azota mindent probaltattam vele de ha zoldseget adok neki akkor nem bir kakilni ha gyümit akkor meg megy a hasa!!kerlek segitesetek egy napi menube vagy mindennap mit adjak eki h ne legyen ilyen baj :-( egyszeruen annyira tanacstalan vagyok.kulfoldon elek egyedul es nagyon nehez.anyum se tud ra mit mondnai meg a vedőnő is csak azt mondta h adjak fele adagot dehat ugyis ugyanez tortenik :-( ja es anyatejes

2015. jún. 21. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon korán kezdted a hozzátáplálást. Anyatejes babánál meg lehet várni a 6 hónaoos kort is. Mindegy. Én most a helyedben felfüggeszteném az egészet, és visszatérnék színtisztán anyatejre. A székletének helyre kell jönnie. Nem érett még egy 4 hós anyatejes baba emésztőrendszere a hozzátáplálásra. Miért kezdted ilyen korán?
2015. jún. 21. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Anyatejes babánál 6 hónaposan kell kezdeni a hozzátáplálást, és tápszeres babánál kb 4,5-5 hónaposan! Nem bírja a kis hasa, inkább csak szoptasd még egy darabig!
2015. jún. 21. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha anyatejes, akkor szerintem is várj még. Nekem tisztán tápszeres volt a babám, 4 hónapos korában próbálkoztam a hozzátáplálással, de ugyanez volt nálunk is, csak ő a gyümölcstől is szorulásos volt. Maradt a tápszer, aztán 1 hónappal később nekifutottam újra, és akkor már semmi baja nem volt.
2015. jún. 21. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyit kell tudni, hogy vannak hasfogo és lazító zöldségek, gyümölcsök.

hasfogo az alma, banán, répa, burgonya

lazító a meggy, barack, körte, szilva, sütőtök

Arra kell figyelni, hogy ha adni akarsz hasfogo gyümölcsot, akkor adj neki lazitot is.pl alma-barack

Interneten több cikket is lehet erről olvasni.

Az orvosom annak idején az tanácsolta, hogy amikor elkezdem a hozzátaplalast először barackot, almát és meggyet adjak, ha azzal már ki tudok váltani egy étkezést, csak utána kezdjem a hasfogo zöldségeket, nem kell siettetni. Szerintem nem probléma, hogy kap mást is, csak nem kell siettetni, hadd szokja a gyomra.

2015. jún. 21. 16:15
 5/10 A kérdező kommentje:
Azert kezdtem ilyen koran mert itt vagyok hollandiaba es itt a vedono azt mondja h kezdjem a hozzataplalast 4 honaposan,meg amugy is szerettem volna mar adni neki es ha mondom a vedono azt mondja oke akkor adom.mert mar ugye akkor kezdodott mar az hogy kinezi a szambol a kajat es szerettem volna mar adni neki.olyan sokan kezdik ilyen koran es a babajuknal nincs semmi baj .de ugy latszik az enyemnek igen :-(
2015. jún. 21. 16:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja es minden fele gyumolcstol megy a hasa sajnos pont az almatol nagyon ...szoval telleg rohadt ganacstalan vagyok elso gyerekem es nem tudom mit tegyek.
2015. jún. 21. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha megy a hasa az almatol, akkor elvileg az alma-repa keveréktol nem kéne. Egyébként mennyit adsz egyszerre? Úgy kellene kezdeni, hogy első nap egy kávéskanál almalevet, masodik nap kettőt, harmadik nap egy kanál almapepet, utána kettőt, és így fokozatosan,ha van széklet rendben, akkor jöhet a következő gyümölcs ugyanilyen fokozatosan. Meg kell szoknia annak a pici gyomornak a másfajta ételt. Ha ilyen lassan, fokozatosan kezdted a hozzátaplalast, és mégis megy a hasa, akkor neki való probiatikumot lehet adni (itt a Protexin Restore-t ajánlja az orvos, kint nem tudom..)
2015. jún. 21. 16:35
 8/10 anonim ***** válasza:

A sárgarépa székletfogó, ezen ne csodálkozz!

Az alma elvileg semleges, ezért nem értem.

Főzz neki krumplit, tegyél bele pici almáz meg pici répát, hátha úgy jó lesz.

2015. jún. 21. 16:46
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
már 4 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást, de az almához keverj kekszet. Egyszerre csak egyféle gyümölcsöt vagy zöldséget adj, néhány napig, akkor megtudod figyelni, hogy melyik fogja meg a hasát, vagy melyiktől van hasmenése.
2015. jún. 21. 17:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat akkormost egy honap mulva ujra kezdem....amikor 6 honapos lesz.en mindent ugy csinaltam ahogyan azt kellett de lehet még tenyleg nem erett a gyomra vagy nem tudom.de most inkabb 1 honapig nem ...
2015. jún. 21. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!