Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell csecsemőknél...

Hogyan kell csecsemőknél kezelni a szájpenészt?

Figyelt kérdés
Fiam 6 hetes. Valószínű szájpenésze van. Van ilyen gyógyszertári folyadék (az van ráírva szájpenészre) azzal kentem be a nyelvét. Hányszor kell egy nap? Mikor múlik el? Csak a nyelve fehér. El kell vinni orvoshoz? Ha mégsem az van neki nem lesz baja tőle ugye? Védőnő nem veszi fel a telefont.
2015. jún. 20. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Glycerium Boraxatummal kell neki ecsetelni, de nem lehet, hogy csak tejes?, az én kislányomnak is szokott evés után fehér lenni a nyelve, de csak a tejtől,baja nem lesz a szertől, de hétfőn megmutathatod orvosnak is.
2015. jún. 20. 21:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Fogsz egy textilpelust, egy kis darabját, ráfordítod a mutatóujjadra, bekened az oldattal, és az ujjaddal benyúlsz a pici szájába, és egy gyors mozdulattal át törlöd. Doki néni szívesen megmutatja neked, nekem is ő mutatta..
2015. jún. 20. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Csak a nyelve olyan? Ha rátörölsz, könnyen letörölhető? Mert ha mindkét válaszod igen, akkor nem valószínű, hogy szájpenész, valószínűleg inkább csak tejlerakódás! Ha viszont az egész szájában látható, és nehezen törölhető le, akkor fogj egy textilpelenkát, itasd át a bórax-glicerinnel, és töröld ki vele a fehér részt (nem elég csak "bekenni", ki kell törölni)! Ezzel együtt a melledet is érdemes lekezelni vele (gyakran onnan fertőződik vissza), és az összes olyan dolgot, amit a szájába tesz (pl. cumi, rágóka), sterilizálni. Azért mutasd meg a védőnődnek vagy a gyermekorvosnak, amint lehet!
2015. jún. 20. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!