Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 14 hónapos babát otthagyná...

Egy 14 hónapos babát otthagynátok a nagyiékra 4 napra?

Figyelt kérdés

Nem voltunk nászúton, mert lakásfelújítás volt utána jött a baba. Most leelőlegeztünk májusban egy 4 napos hosszú hétvégét. Anyukám azt mondta, hagyjuk ott a gyereket, ő vigyáz rá. Jól ismeri a kicsi, szeret náluk lenni, anya jól tud vele bánni. Megeteti fürdeti stb.

Nem tudom mit tegyek. Tapasztalat? Volt akik vitték a babát, volt akik otthon hagyták?

2010. márc. 1. 08:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én anyura hagytam mindig. Nyugodtan hagyd hisz a nagyija és az anyukád. Én például inkább anyura bízom mint a férjem anyjára.
2010. márc. 1. 08:45
 2/16 anonim ***** válasza:
32%
Én személy szerint nem. Szerintem a 4 nap nagyon sok, max 1-2 éjszakára hagynám ott. Hallottam egy "aranyszabályról", miszerint annyi napot hagyjuk magára ahány éves + 1, tehát esetetekben 2 éjszaka. Bár én kicsit paramami vagyok ilyen téren (elképzelem, hogy sír utánam, meg ilyenek - pedig bálványozza a mamiját, szóval biztos nem lenne gond, csak az én lelkem nem bírná :)))) A lányom 21 hónapos lesz nyáron, akkor szerintem otthagyjuk 2 éjszakára mamiéknál.
2010. márc. 1. 08:47
 3/16 A kérdező kommentje:

Anyósom szóba sem kerülhet mert megmondta, hogy 3 éves kora alatt nem vigyáz rá, de nem is hagynám ott még egy órára sem.

A kicsit nem fogja lelkileg megviselni, ha elszakad az anyjától 4 napra? A férjem azt mondta, nehogy valami lelki sérülést szenvedjen.

2010. márc. 1. 08:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha már aludt nála máskor is és nem volt gond, nyugodtan! Ha még nem aludt ott, érdemes lenne próbaéjszakát tenni. Májusig több is belefér.
2010. márc. 1. 08:49
 5/16 A kérdező kommentje:
Erről nem hallottam hogy annyi éjszaka ahány éves, de köszi az ifót!
2010. márc. 1. 08:49
 6/16 A kérdező kommentje:
Már aludt ott 5 hónaposan 1 éjszakát, nagyon jól elvolt, de azért már nagyobb.Mostanában csak nappali alvások zajlanak anyukáméknál. Mindenképpen ott alszunk az utazás előtt, hogy hogy bírja.
2010. márc. 1. 08:51
 7/16 anonim ***** válasza:
Te ismered és érzed azt is,hogy így kitudnátok e kapcsolódni.Mi nem.Nekünk a 4 nap az nagyon sok lenne,de az én kisfiam még nem is aludt a nagyinál.
2010. márc. 1. 08:53
 8/16 anonim ***** válasza:
64%
Dehogy lesz lelki sérült. Nyugodtan.
2010. márc. 1. 08:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 15 hónapos volt amikor itthonhagytuk, mert a férjemmel elmentünk 4 napra külföldre. Én előtte 5 hónappal tudtam az utazást, azóta izgultam, minden bajom volt, hogy mi lesz vele. Azthittem megbolondulok, az utazás előtti héten. Végül úgy döntöttem, hogy nem én viszem szüleimhez, hanem anyukám jöjjön hozzánk. Így mégis a saját környezetében maradt, itt volt neki a szobája, játékai, kádja, és a saját ágya. Itt mindent jól ismert, bíztam benne, hogy így valamivel könnyebb lesz neki.

És nem fogod elhinni! Nagyon jól érezte magát nélkülünk, napjában többször hívtan Anyumat, állandóan a háttérben kacarászott, halloattamés éreztem, hogy nagyon jól érzi magát.Este sem volt gond, percre időben elaludt anyummal, ahogyan szokott. Ja és hozzáteszem, hogy a lányom hihetetlen anyás, így még meglepőbb volt nekem. Amikor hazaértünk, rámnézett és vette elő a játékait, játszott tovább. Mintha el sem mentünk volna. (persze nekem 4 sírós kedvtelen napom volt, de ez nem számít). Azóta többször mentünk el, imádja a nagyszülős napokat. Bocs , ha hosszan írtam, azt szerettem volna , hogy érezd, nyugodtan menjetek el, a kisgyerekek nagyon tudnak alkamazkodni a helyzetekhez! :)

2010. márc. 1. 09:29
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Persze, csak ha szeret a nagyijával lenni. Érdemes előtte főpróbát tartani, pl. egy éjszakára ott hagyod, mondjuk úgy, hogy kora este elviszed, nagyi fürdet, etet, teszi le aludni, vele kel reggel, és csak utána mész érte. A saját anyámra bármikor hagynám kislányom (13 hónapos), imádja őt, de az anyósomra soha. Még a végén nem élné túl.
2010. márc. 1. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!