Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bolti tejet adhatok 8 hos...

Bolti tejet adhatok 8 hos babámnak a legzsirossabbat ami 2,8-as mivel már nagyon ritkán szopizik?!

Figyelt kérdés
2010. febr. 28. 22:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondom őszintén, hogy egy éves koráig nem tervezem, hogy bolti tejet adok neki. Akkor inkább tápszer, amiben minden szükséges vitamin benne van.

(B)

2010. febr. 28. 22:31
 2/15 anonim ***** válasza:
16%
Inkább tej,mint tápszer.Az mesterséges,valódi tápanyag vagy vitamin nincs benne.Az enyémnek már 3 hónapos kora óta nem adok tápszert,tejet vszont igen.Egészéges,szépen fejlett 1.5 éves kicsi.
2010. febr. 28. 22:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Köztudott dolog, hogy a tehéntejben lévő nátriumot a csecsemők veséje nem képes feldolgozni, ezért egy éves kor alatt nem javasolt tehéntejet adni nekik. Pláne nem 3 hónaposnak!

(B)

2010. febr. 28. 22:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ...akkor én is adom nyugodtan neki mert ahányat kérdeztem mindenki mást mondot..és bocsi mennyit ivott meg naponta ha még emlékszel 8 hos korában?
2010. febr. 28. 22:38
 5/15 A kérdező kommentje:
És a 8 hos babánk szinte aki eszik...
2010. febr. 28. 22:40
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Add neki nyugodtan...legfeljebb allergiás lesz,és a veséje tönkremegy.És tévedés,hogy sokfajta vitamin van benne,viszont a kicsi szervezete számára megterhelő ásványok van benne gazdagon.Különben nem a 2.8-as a legerősebb,hanem a 3.5-ös.És minden fórumon azt mondják,hogy 1 éves kor alatt NE adjunk tehéntejet.
2010. febr. 28. 22:42
 7/15 anonim ***** válasza:
82%

Betegséget okozhat a tej!

Semmiképpen ne kapjon egy éves kora előtt állati tejet a csecsemő, mert allergiát, ekcémás panaszokat és vesekárosodást okozhat - hívja fel a figyelmet a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

A legjobb táplálék az anyatej, a társaság támogatja a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatást, és a 6 hónapos koron túli anyatejes táplálást.

Mivel azonban sok kisbabának az anyatejigényét már nem tudja fedezni az édesanya, a pótlás mindenképpen a gyermek életkorának és esetleges betegségeinek, hajlamainak megfelelő tápszer legyen. A tápszer gyártása során a fehérjéket olyan módon alakítják át, hogy azokat a szervezet könnyen fel tudja dolgozni, a hipoallergén tápszerek pedig a családban előforduló allergiás megbetegedések esetén ajánlottak.

A tehén vagy kecsketej még hígított, úgynevezett "feles" változatban is súlyos tüneteket okozhat, magas fehérje és ásványi anyag tartalma megterhelő a csecsemő emésztőrendszerének és veséjének. A tehéntej allergizáló, gyermekkori allergiát, ekcémát, bőrtüneteket, egyes kutatások szerint felnőttkori asztmát okozhat.

2010. febr. 28. 23:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy igaz ahogy az előttem szóló leirta! 1 éves kor előtt semmiképp!!!!!

20 hónapos a lányom de még mindíg ekcémás lesz ha tej vagy tejtermék kerül az ételébe pedig kivizsgálták és nem tejérzékeny.

De nincs védőnőtök vagy gyerekorvos aki erről felvilágosítana?

2010. márc. 1. 01:43
 9/15 anonim ***** válasza:
a régi öregek 1/1be higitották a tehéntejet!
2010. márc. 1. 06:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez így igaz, és én is kaptam anno feles tejet, a párom meg pl. kecsketejet, de azóta azért elég sokat fejlődött az orvostudomány, és bebizonyosodott a kutatások során, hogy elég veszélyes tud lenni a csecsemők szerveire (különösen a vesére, mint már írtuk egy páran) a tehén- és kecsketej, és nincs benne elegendő vas. Ja, és kisebb emésztőrendszeri vérzést okozhat, amely ugyan nem látványos, de vérszegénységhez vezethet. Egy éves kor után ajánlott egyébként a 3,6%-os tehéntejet adni a babáknak.

(B)

2010. márc. 1. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!