Bolti tejet adhatok 8 hos babámnak a legzsirossabbat ami 2,8-as mivel már nagyon ritkán szopizik?!
Én megmondom őszintén, hogy egy éves koráig nem tervezem, hogy bolti tejet adok neki. Akkor inkább tápszer, amiben minden szükséges vitamin benne van.
(B)
Köztudott dolog, hogy a tehéntejben lévő nátriumot a csecsemők veséje nem képes feldolgozni, ezért egy éves kor alatt nem javasolt tehéntejet adni nekik. Pláne nem 3 hónaposnak!
(B)
Betegséget okozhat a tej!
Semmiképpen ne kapjon egy éves kora előtt állati tejet a csecsemő, mert allergiát, ekcémás panaszokat és vesekárosodást okozhat - hívja fel a figyelmet a Magyar Gyermekorvosok Társasága.
A legjobb táplálék az anyatej, a társaság támogatja a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatást, és a 6 hónapos koron túli anyatejes táplálást.
Mivel azonban sok kisbabának az anyatejigényét már nem tudja fedezni az édesanya, a pótlás mindenképpen a gyermek életkorának és esetleges betegségeinek, hajlamainak megfelelő tápszer legyen. A tápszer gyártása során a fehérjéket olyan módon alakítják át, hogy azokat a szervezet könnyen fel tudja dolgozni, a hipoallergén tápszerek pedig a családban előforduló allergiás megbetegedések esetén ajánlottak.
A tehén vagy kecsketej még hígított, úgynevezett "feles" változatban is súlyos tüneteket okozhat, magas fehérje és ásványi anyag tartalma megterhelő a csecsemő emésztőrendszerének és veséjének. A tehéntej allergizáló, gyermekkori allergiát, ekcémát, bőrtüneteket, egyes kutatások szerint felnőttkori asztmát okozhat.
Úgy igaz ahogy az előttem szóló leirta! 1 éves kor előtt semmiképp!!!!!
20 hónapos a lányom de még mindíg ekcémás lesz ha tej vagy tejtermék kerül az ételébe pedig kivizsgálták és nem tejérzékeny.
De nincs védőnőtök vagy gyerekorvos aki erről felvilágosítana?
Ez így igaz, és én is kaptam anno feles tejet, a párom meg pl. kecsketejet, de azóta azért elég sokat fejlődött az orvostudomány, és bebizonyosodott a kutatások során, hogy elég veszélyes tud lenni a csecsemők szerveire (különösen a vesére, mint már írtuk egy páran) a tehén- és kecsketej, és nincs benne elegendő vas. Ja, és kisebb emésztőrendszeri vérzést okozhat, amely ugyan nem látványos, de vérszegénységhez vezethet. Egy éves kor után ajánlott egyébként a 3,6%-os tehéntejet adni a babáknak.
(B)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!