Mit csinálnátok ha 2 éves fiatok pfozna?
2 éves?
Mégis mekkora pofont tud adni egy 2 éves?
Azt sem hiszem egy 2 éves bármilyen szinten tudja mit csinál.
Teszteled a gyíkra írókat, vagy mi?
ismerős is kapott már a kislányától, majdnem elsírta magát, mert persze a kislánya a mindene és nagyon rosszul tud esni. a gyerek jóformán nincs még tisztában ennek a cselekménynek a valósi, súlyosabb jelentésével, kb oyan szintű, mint amikor egyik nap szeret, másik nap azt vágja be, hogy nem szeret, harmadnap megint szeret:)
fokozatosan tanulják a társadalmi érintkezés szabályait, ahogy vannak aranyköpéseik, úgy ilyenek is adódnak.
szerintem tanácsos elmondani, hogy ilyet nem szabad(habár ha anyukától kapott már a kicsi pofont, akkor nehéz lesz értésre adni, hogy anyának meg lehet viszont..)
én tapasztalatom a játszóbölcsiből jött, ott egy kisfiú csak úgy, arconcsapta az én babám(10 hós)és szépen megfogtam a kezét és mutattam, hogy simogatni kell a másikat, nem csapkodni. a kisfiú nem volt tanulékony, de még magam is meglepődtem hogy következőleg az én babám mosolyogva megsimogatta egy kisebb baba arcát, holott korábban én is kaptam már tőle, amikor még a finommechanikai mozgása fejletlen volt.
Nincs gyerekem, csak a saját gyerekkoromra emlékszem vissza.
Egyetlen egyszer ütöttem meg dühből anyukámat, olyan 3 éves lehettem. Hanyatt feküdt az ágyon, én ültem a hasán, hisztiztem valamiért, és odacsaptam neki. A következő pillanatban kaptam egy fülest. Nem nagyot, nem fájt, csak csattant. Úgy meglepődtem, hogy azonnal elhallgattam. Anyu pedig teljesen higgadtan elmondta, hogy felnőtteket, különösen anyut-aput nem szabad megütni, vagy ha mégis, ne csodálkozzak, ha én is kapok, mert a farkasanya sem tűri, hogy a farkaskölykök megharapják. (Farkasmániás voltam, mindig velük példálóztak.) Felfogtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!