Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor terjedt el a babakocsi?...

Mikor terjedt el a babakocsi? Anyáink babakorában már volt?

Figyelt kérdés
2015. jún. 14. 16:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Normális vagy??? Hogyne lett volna! Több száz éve használják. Már a 17. században is volt.
2015. jún. 14. 16:42
 2/11 anonim ***** válasza:
2015. jún. 14. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:
2015. jún. 14. 16:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Az ötvenes évek képénél egy láthatóan jómódú anyuka tolja a gyerekét. Sajnos ebből nem derül ki számomra, hogy Magyarországon, falun használták-e már. :(
2015. jún. 14. 16:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy volt, en konkretan lattam roluk babakocsis fenykepeket.
2015. jún. 14. 16:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Az ötvenes fotón egy összecsukható kocsi látszódik. Én 50-ben születtem és egy csónak formájú, nagyon alacsony, fehér kocsim volt a fotókon. Érdekessége volt, hogy redőnyszerűen lehetett a tetejét bezárni, ahol most a takarót teszik rá a mélykocsira.
2015. jún. 14. 17:26
 7/11 anonim ***** válasza:
A nagymamám már dolgozó lány volt, mikor a húga megszületett, 3 öccs után :) Olyan boldog volt, hogy ő vette neki a babakocsit. Ez a 40-es évek végén volt!
2015. jún. 14. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy volt. Apukám az '50-es évek első felében született, pont olyan babakocsija volt, mint amit 6. leírt. Falun éltek.
2015. jún. 14. 18:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ott használták, ahol volt hozzá megfelelő út.
2015. jún. 14. 20:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért az 50-es évek nem "anyáink" kora, hanem inkább egy generációval korábbi. Legalább is amikor az én anyám volt abban a korban, hogy gyereke legyen, az nem az ötvenes évek voltak, és már bőven volt babakocsija mindenkinek (amúgy akkoriban bérelni is lehetett, mert nem voltak nagyon ilyen sokáig használható babakocsik, volt mélykocsi meg sportkocsi). De amúgy a nagymamám is babakocsiban tolta anyukámat, láttam róla képet is, és nem volt ez ritkaság akkoriban sem (hatvanas évek). De ilyen-olyan babakocsi már nagyon régóta létezik, olyan regényekben is említik, amik több, mint száz évvel ezelőtt játszódnak, és nem kimondottan gazdagok a szereplők.
2015. jún. 15. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.