Mikortól kell a bilizést elkezdeni? A kisfiam 18 hónapos, ráül, de még nem akarja ott a vécézést. Mi a tapasztalat? Mikortól kell aggódni ez ügyben?
Figyelt kérdés
2010. febr. 28. 15:20
1/5 anonim válasza:
hát aggódni akkor kell elkezdeni, ha már 3 éves, és még mindig nem mutat hajlandóságot... :o)
Jól csináljátok, üldögéljen rajta, nézegesse, szokja, aztán majd sikerül. Ha konkrétan szoktatni akarod, érdemes a nyarat megvárni vele.
Én egyet nem engednék: hogy játsszon a bilivel... (fejére húzza, belepakoljon játékot, ilyesmi... Jó, ha tudja, mire való.
Minden jót nektek!
2/5 anonim válasza:
Kislányom 22hós totál szoba tiszta 2 hónapja. Aggódni még nem kell és ne is erőltesd,én azért kezdtem el mert azt mondta nem kell pelus mert nyom.Pedig 11kg és maxi plust használt.Így jött a bili,meg a wc. Mindkettő megy attól függ melyik van közelebb.Én nem erőltettem soha neki pedig sokan mondták hogy idje lenne már. Ő döntött így és nagyon ügyes,májusba mehet oviba mert szoba tiszta egyedül eszik és beszél.De soha ne erőltesd. Majd ő jelzi. Jön már lassan a jó idő nem lessz neki kényelmes a melegbe a pelus remélhetőleg.
3/5 anonim válasza:
Kislányom is másfél éves, mi is most kezdjük. Álalában akkor szól, hogy bibi, amikor éppen kakil. Egyszer már sikerült belekakilnia, de azért mert reggeli után ráültettem és vártunk rá úgy 15 percet. Ez kb egy hete volt, azóta semmi. Ma meg sajnos úgy alakult, hogy láttam rajta, hogy amikor a bilin ült, jött az inger, nyugtattam, hogy nyugodtan mehet a bilibe, de sajnos valamiért visszatartotta és ma egész nap nem kakilt. Úgyhogy azt hiszem néhány napig pihentetjük a témát. Lehet, hogy még korai.
4/5 anonim válasza:
szerintem ne vagy elkésve vele. 10 honaposan probáltuk ki a reggeli, déli bilizést a fiammal, 1-2 honapig szrette is, aztán abbahagytuk, mert nagyon tiltakozott, a pelusba csinálás meg nem zavarta. már bolcsi, 2 éves, még mindig pelusos. a bolcsiben ráultetik oket fix idonként, hogy szokják, így itthon is ismét, nem ellenkezik, de legszívesebben még elbujik és pelusba intézi, ha dolga van:( most már legalább utolag szol... a bolcsi novérek szerint is van még ideje, de most már érdemes probálkozni, mert elég értelmes, hogy felfogja, mirol van szo, és remélhetoleg nemsokára már elore jelez.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, tapasztalatokat! Sokat segítettetek!
2010. márc. 1. 08:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!